ایالات متحده و کره جنوبی

۲۰۱۰

در تحقیقی میان فرهنگی در بین مصرف­ کنندگان آمریکایی و کره ی جنوبی در حوزه بهره­ گیری از خدمات بانکداری اینترنتی با بهره­ گیری از نظریه­ یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری انجام شده است؛ سازه­های اصلی مدل مورد ارزیابی قرارگرفته است. نتایج این تحقیق بیانگر این مطلب است که اهمیت عملکرد مورد انتظار برای مصرف­ کنندگان آمریکایی بیش از کره جنوبی بوده است و برای مصرف­ کنندگان کره جنوبی شاخص­ های تلاش مورد انتظار و تأثیرات اجتماعی اهمیت بیشتری داشته است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

مالزی

۲۰۰۹

مهم­ترین فرضیه این مقاله تقسیم کیفیت وب سایت به ساختاری چهارعامله بوده است برای اطمینان از اعتبار شاخص­ های آن از تحلیل اکتشافی استفاده شده است و شاخص­ های آن شامل سهولت هدایت و زمان بارگذاری (کیفیت تکنیکی) حوزه سودمندی شایستگی و وضوح و دقت (کیفیت کلی) و جذابیت و سازماندهی و قابلیت خواندن (کیفیت نمایش) دست این مدل تا حدود ۴۰% قصد استفاده و تا حدود ۳۰% استفاده ی واقعی را توصیف می­سازد. (Al-Qeisi, March 2009)

اردن

۲۰۰۹

در مقاله­ای تحت عنوان بانکداری اینترنتی دراردن،: فرایند اعتبارسنجی ابزارهای غربی برای جامعه­ نمونه­ این تحقیق که برپایه­ی مدل نظریه­ یکپارچه­ی پذیرش و به کارگیری فناوری شکل یافته است؛ شامل مشتریان بانک های اردنی است که خدمات خود را از شعب بانک دریافت می­دارند. نمونه گیری از شعب سه بانک معتبر در سه شهر معروف اردن بوده است. شاخص­ های مورد بررسی در این تحقیق شامل: قصد رفتاری یا عملکرد و تلاش مورد انتظار، خودکارایی و عصبی شدن اعتماد درک شده و نوآوری­های شخصی بیشترین تأثیر همچنین تأثیرات اجتماعی و تجهیزات درک شده کنترل مکان و خط درک شده کمترین تأثیر را داشته است. (Abu-Shanab & Pearson, 2009)

تحقیقات در حوزه ی همراه بانک
اهمیت نقش خدمات همراه در عصر رقابتی کنونی بیش از پیش افزایش می­یابد. (Wang, Lin, & Luarn, 2006) موبایل بانک نیز به عنوان یک کانال ارتباطی بی­سیم برای تولید ارزش توسط مشتریان در معاملات بانکی اهمیت قابل توجهی داشته و امروزه، به عنوان یکی از شیوه ­های نوین درعرصه خدمات بانکی مورد توجه اساسی قرارگرفته، با آنکه عمر استفاده از تلفن­های همراه برای انجام عملیات بانکی ومالی، چند سالی نیست، اما در این مدت کوتاه، پیشرفت­های مهمی در این زمینه صورت گرفته که نوید­دهنده گسترش بسیار زیاد این شیوه جدید بانکداری الکترونیکی درآینده میتواند باشد. (Wati, 2009, pp. 514-526) برخی از محققین ( Xin Luo a, , Han Li b, Jie Zhang c, J.P. Shim, 2010)اعتقاد دارند که تحقیقاتی که در حوزه­ بانکداری اینترنتی انجام شده است می تواند مبنای تحقیقات برای بانکداری همراه هم قرار گیرد. زیرا هر دو به چالش­های برخورد انسانی با فناوری می ­پردازد. (Laukkanen, 2005) لیکن برخی به تفاوت­های عمده در حوزه­ این خدمات اشاره می­نمایند.
در مقاله­ای تحت عنوان مدل کارآمدی برای بهبود پذیرش خدمات بانکی همراه توسط مشتریان که توسط سمانه براتی و شهریارمحمدی انجام شده است. عوامل موانع به کارگیری، موانع ارزشی، موانع ناشی از ریسک موانع سنتی و موانع تصویر ذهنی که از کانال مقاومت در برابر نوآوری قصد به کارگیری بر به کارگیری واقعی سیستم تأثیر منفی می گذارد و تجهیزات از کانال سهولت و مفید بودن بر قصد رفتاری و استفاده ی واقعی تأثیر مثبت می گذارد. تأثیرات عوامل فرهنگی اجتماعی نیز بر استفاده­ی واقعی ثبت ارزیابی می­ شود. (Barati & Mohammadi, 2009)
در مراحل آغازین تحقیق درحوزه­ی بانکداری همراه نیز مطالعاتی صورت گرفت که با توجه به عدم امکان ارائه این خدمات به مشتریان حقوقی نهایتا در حد مروری بر ادبیات موضوع باقی ماند.
تحقیقات بین المللی درحوزه ی همراه بانک با بهره گیری از مدل پذیرش فناوری
طی تحقیقات محققان روند گسترش خدمات بانکداری همراه علیرغم توانمندی­ها و قابلیت ­های آن در اکثر کشورها بسیار کند­تر از حد مورد­انتظار پیش­رفته و قابل مقایسه با بانکداری اینترنتی نمی ­باشد. چرایی این امر انگیزه­ بسیاری از محققان در سالهای اخیر شده است از این رو در بسیاری از کشورها با بهره­ گیری از مدل پذیرش فناوری درصدد شناسایی عوامل و فاکتورهایی هستند که به کارگیری این فناوری را متاثر ساخته است. نتایج مطالعات در این بخش در جدول شماره ی ۱۰ذکر گردیده است :
جدول ۱۰مروری بر تحقیقات بین المللی بر مبنای مدل پذیرش فناوری در حوزه ی همراه بانک

کشور

سال

نتایج

کره ی جنوبی

۲۰۱۱

این تحقیق برای ارائه­ استراتژی­ های ترغیبی و به جهت درک قصد استفاده از خدمات همراه بانک تحت عنوان درک شکل یافته­ای از عواملی که بر قصد استفاده از خدمات مالی همراه تاثیر می­گذارند انجام شده است. (Yong, Park, Chung, & Blakeney, 2011) در این تحقیق متغییرهای محیطی که بر قصد استفاده از فناوری همراه بانک تاثیر می­ گذارد به سه گروه کلی: ویژگی­های وظیفه، درک کلی از فناوری­های ویژه و خصوصیات فردی تقسیم شده است. ویژگی های وظیفه به مفهوم سازگاری فناوری با وظیفه است؛ که بر مفید بودن درک شده تاثیر مثبت می­ گذارد. خصوصیات ویژه­ی فناوری شامل ارزش پولی درک شده است که بر مفید بودن تاثیر نهاده و دسترسی آسان به فناوری است که بر درک سهولت تاثیر می­ گذارد. ویژگی­های فردی شامل نوآوری شخصی است که بر درک سهولت تاثیر مثبت داشته است. عامل مهم دیگری که در این تحقیق مورد بررسی قرارگرفته ظرفیت جذب است که مستقیما بر قصد بهره­ گیری تاثیر مثبت می­ گذارد. لیکن نتایج این تحقیق بیانگر این مطلب است که باید به سهولت و سودمندی بیش از عوامل تکنیکی توجه شود. (Yong, Park, Chung, & Blakeney, 2011)

استرالیا

۲۰۱۰

در تحقیقی با عنوان بررسی پذیرش همراه بانک توسط مشتریان، مهمترین انگیزاننده­های پذیرش همراه بانک توسط مشتریان بخصوص آنها که بر علاقه و قصد بهره گیری از این خدمات موثرتر است شناسایی گردیده است. (Lisa Wessels , Judy Drennan, 2010)در این تحقیق عاملی تحت عنوان ارتباط درونی معرفی می­ شود که بر رفتار مصرف­ کنندگان خدمات مالی تاثیر­گذار است (Meuter, M.L., Ostrom, A.L., Roundtree, R.I. and Bitner, M.J., 2000) برخی از مشتریان چون طالب تداوم ارتباط با کارمندان شعب بانک هستند از خدمات الکترونیک اجتناب می­نمایند (Dabholkar, 1992). و برخی دیگر چون تمایل به بهره­ گیری و ارتباط با فناوری دارند به خدمات الکترونیک روی­می­آورند. (Meuter, M.L., Ostrom, A.L., Roundtree, R.I. and Bitner, M.J., 2000)

آلمان

۲۰۱۰

درتحقیق دیگری که با عنوان پیش ­بینی افزایش بهره­مندی مصرف­ کنندگان جوان از خدمات بانکداری همراه انجام شده است ،عواملی که در عدم توسعه ی این نوع خدمت موثر بوده است با بهره­ گیری از مدل پذیرش فناوری و تئوری انتشار نوآوری[۲۸] شناسایی گردیده­است.(Nicole Koenig-Lewis, Adrian Palmer, AlexanderMoll, 2010) در این تحقیق سازگاری فناوری با نوع زندگی مصرف­ کنندگان در درک سودمندی و سهولت خطر درک شده تاثیر­گذار است. در مطالعات جدید فاکتور نبود اعتماد و ترس از انتقال پول یا اطلاعات مشتریان به دیگران بدون اطلاع آنها مهمترین مانع در گسترش خدمات بانکداری همراه بوده است. (Wang, Lin, & Tang, 2003) (Wang, Lin, & Luarn, 2006) (Luarn & Lin, 2005)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...