دانلود فایل های پایان نامه در رابطه با اصلاح الکترود … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
۲-۸-۱- برهمکنش الکترواستاتیک:
مولکول DNAیک مولکول پلی الکترولیت باردار است، از آنجا که گروه های فسفات موجود در پیکره DNA بار منفی را به این ساختار القا می کنند، در نتیجه مولکول DNAتمایل زیادی به برهمکنش با یونها و مولکولهای مثبت موجود در محیط دارد. بنابراین، برهمکنش الکترواستاتیک بین مولکول DNAو یونهای مثبت موجود در محیط ایجاد می شود که البته این اتصال، نوعی اتصال خارجی غیر اختصاصی است [۱۱۳].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۸-۲- برهمکنش درون رشتهای[۵۸]:
این نوع برهمکنش، در واقع با سطح بازهای DNA اتفاق میافتد و اغلب به ساختارهای حلقوی مسطح مربوط است که قادرند در بین صفحات بازهای DNA قرار گیرند و اغلب، این نوع مولکولها، خصوصیات دائمی دارند.
۲-۸-۳- برهمکنش با شیارها:
در واقع پیچ خوردن مولکول DNAبه دور خود، باعث ایجاد دو نوع شیار بزرگ و کوچک در ساختارDNA می شود. در واقع مولکولها یا لیگاندهایی که هم اندازه، این شیارها باشند. قادرند در این شیارها جای گیرند و با DNA برهم کنش دهند. این نوع برهمکنشها بسته به نوع مولکول DNA مورد نظر و بازهای موجود در ساختار DNAمتفاوت خواهد بود. در توالیهای غنی از آدنین- تیمین[۵۹] شیار کوچک فعالتر است، در حالیکه در توالیهای غنی از گوانین- سیتوزین[۶۰] شیار بزرگتر فعالتر است [۱۱۴].
۲-۹- تلومر:
تلومر که در سال ۱۹۳۸، برای اولین بار، توسط مولر[۶۱] شناسایی شد، ساختار انتهایی کروموزوم در سلولهای یوکاریوت است که وظیفه حیاتی حفاظت از انتهای کروموزوم را بر عهده دارد. هر تلومر از توالی کوتاهی تشکیل می شود که به تعداد زیاد و پشت سر هم تکرار شده اند. وجود تلومر موجب سرکوب ژنهای مجاور می شود و کوتاه شدن تلومر موجب کاهش قلمرو اثر آن در سرکوب ژنهای مجاور میگردد و ژنهایی که تاکنون خاموش بوده اند، روشن میشوند. هر زمان که یک سلول تقسیم می شود، قسمتی از تلومر خود را از دست می دهد (در حدود ۲۵ تا۲۰۰ جفت باز در هر تقسیم). زمانی که تلومر بسیار کوچک شود و به طول بحرانی[۶۲] خود برسد دیگر نمیتواند همانند سازی کند. عمل تلومر در راستای جلوگیری از دست دادن توالیهای بازی در انتهای کرموزومها، میباشد و همچنین از چسبیدن کروموزومها به یکدیگر جلوگیری می کند [۱۱۵].
۲-۱۰- آنزیم تلومراز:
تلومراز آنزیمی است که توالی تلومری (TTAGGG) را در انتهای کروموزومها در انسان سنتز میکند. در خلال تکثیر سلولی، کرموزومها، به طور پیوسته از انتهای تلومر در حال کوتاه شدن هستند که این کوتاه شدن درازای تلومر، در نهایت به توقف تکثیر سلولی منجر می شود. در بیشتر سلولهای طبیعی انسانی، غیر از لنفوسیتها و سلولهای بنیادی، فعالیت تلومر بعد از تولد کاهش مییابد و طول تلومر با هر تقسیم سلولی کوتاه می شود [۱۱۶]. در سلولهای طبیعی به دلیل فعال نبودن این آنزیم، پس از هر یک از تقسیمات متوالی، درازای تلومر کاهش مییابد تا به حد آستانهای از کوتاه شدن میرسد که در این حالت تلومر کوتاه شده، مانند سدی در برابر تقسیمات سلولی، عمل می کند و مانع انجام تقسیمات بیشتر میگردد [۱۱۷]، اما در سلولهای سرطانی که آنزیم تلومراز فعال است، ادامه تقسیمهای متوالی به دلیل بیان بالای آنزیم تلومراز ممکن می شود و سلول به سمت نامیرایی و تومورزایی پیش میرود. حدود ۹۰ درصد از سلول های سرطانی، دارای سطح بالایی از آنزیم تلومراز هستند. این سلولها به کمک آنزیم تلومراز، کوتاه شدن تلومر را که در پی تقسیمهای متوالی روی میدهد، جبران می کنند. در مجموع تلومراز می تواند یک هدف مناسب در درمان و مهار سرطان به حساب آید. تاکنون روشهای گوناگونی، مانند: مهار مستقیم تلومراز و ایمنی درمانی تلومراز برا ی مهار این آنزیم پیشنهاد شده است [۱۱۸]. از این رو در این پایان نامه سعی میشود که اثرات داروی تاموکسیفن سیترات به عنوان لیگاند برای پایداری ساختار i-motif DNA به روشهای مختلف الکتروشیمیایی و طیفبینی مورد مطالعه قرار گیرد.
فصل سوم
بخش تجربی
۳-۱- مواد شیمیایی
مشخصات مواد شیمیایی مورد استفاده در این کار تحقیقاتی، در جدول ۳-۱ ارائه شد.
جدول۳-۱– مواد شیمیایی مورد استفاده
ردیف
نام ترکیب شیمیایی
درصدخلوص
نام شرکت
۱
DNA کاوشگر
–
فزا بیوتک[۶۳]، آلمان
۲
DNA های مکمل
–
فزا بیوتک، آلمان
۳
نانوذره ۲SiO
۹۹
توکیو، ژاپن
۴
منیزیم کلراید
۵/۹۹
فلوکا[۶۴]، سوئیس
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 09:17:00 ب.ظ ]
|