دوره

متوسط تولید به ازای هر واحد سوخت

سا­ل­های ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰

۱۸۶

سا­ل­های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲

۲۰۷

منبع: وزارت نیرو، آمار تفصیلی صنعت برق، سال­های مختلف
نمودار (۵-۱): تولید به ازای نیروی کار در نیروگاه­های حرارتی منتخب (مگاوات ساعت بر نفر)
منبع: وزارت نیرو، آمار تفصیلی صنعت برق، سال­های مختلف
نمودار (۵-۲): تولید به ازای سرمایه در نیروگاه­های حرارتی منتخب (مگاوات ساعت بر مگاوات)
منبع: وزارت نیرو، آمار تفصیلی صنعت برق، سال­های مختلف
نمودار (۵-۳): تولید به ازای سوخت مصرفی در نیروگاه­های حرارتی منتخب
(مگاوات ساعت بر میلیون بی­تی­یو)
منبع: وزارت نیرو، آمار تفصیلی صنعت برق، سال­های مختلف
همان­طور که مشاهده می­ شود، تجزیه و تحلیل توصیفی داده ­ها یک نتیجه ­گیری کلی از تأثیر تجدید ساختار بازار برق بر عملکرد نیروگاه­ها ارائه نمی­نماید و برای نتیجه ­گیری نهایی نیاز به تحلیل­های آماری دقیق­تر است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۵-۳- تخمین کارایی
همان‌طور که قبلاً اشاره شد در این مطالعه از روش StoNED برای تخمین کارایی نیروگاه‌های حرارتی منتخب استفاده می‌شود. با به‌کارگیری نرم افزار گمس مقادیر کارایی مربوط به هر یک از نیروگاه‌ها در سال‌های مورد مطالعه تخمین و در جدول شماره (۵-۴) ارائه شده است. کدهای برنامه گمس برای سال ۱۳۸۳ برای نمونه در پیوست ارائه شده است. بر اساس اطلاعات این جداول کمترین کارایی فنی مربوط به نیروگاه شهید زنبق یزد در سال ۱۳۸۱ می‌باشد. این نیروگاه همچنین دارای پایین‌ترین میانگین کارایی فنی طی دوره مورد بررسی می‌باشد. نیروگاه چرخه ترکیبی فارس دارای بالاترین میانگین کارایی طی دوره مورد بررسی می‌باشد که مقدار آن برابر ۹۷۶/۰ بوده و با میانگین دوره نیروگاه زنبق یزد که برابر ۸۲۴/۰ می‌باشد ۱۵۲/۰ تفاوت دارد که مقدار قابل توجهی می‌باشد. بر اساس نتایج به دست آمده نیروگاه‌های چرخه ترکیبی دارای بالاترین میانگین کارایی فنی بوده نیروگاه‌های بخاری و گازی به ترتیب در رده‌های پایین‌تر می‌باشند. مقایسه میانگین کارایی فنی در بین دو سال ابتدایی و انتهایی نشان می‌دهد که در تمامی نیروگاه‌ها بجز سه نیروگاه شهید رجایی، مفتح غرب و ری کارایی فنی رشد یافته است. بیشترین رشد کارایی فنی در بین دو سال ۱۳۷۸ و ۱۳۹۰ مربوط به نیروگاه‌های شهید زنبق، یزد و دورود می‌باشد. میانگین کارایی فنی کل نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۰ برابر ۹۳۷/۰ می‌باشد که نشان می‌دهد در مجموع باید بدون کاهش در تولید، ۳/۶ درصد از مصرف نهاده‌ها بکاهند تا به مرز بهینه تولید دست یابند. بر اساس ضرایب عرض از مبدأ تخمین زده شده در سال‌های مختلف، همه نیروگاه‌ها دارای بازدهی ثابت به مقیاس می‌باشند. این نتیجه نشان می‌دهد که نیروگاه‌ها در مقیاس بهینه تولید قرار داشته و عدم کارایی موجود در آنها همان ناکارایی مدیریتی است. چرا که عدم کارایی با فرض محدود کننده بازده ثابت به مقیاس برابر حاصل ضرب کارایی فنی در حالت بازدهی متغیر به مقیاس (کارایی مدیریتی) در کارایی مقیاس می‌باشد. بنابراین اگر کارایی مقیاس برابر یک باشد، کارایی فنی با فرض بازدهی متغیر به مقیاس با کارایی فنی با فرض بازدهی ثابت به مقیاس برابر خواهد بود.
جدول (۵-۴): شاخص کارایی محاسبه شده به روش StoNED

نیروگاه

۱۳۷۸

۱۳۷۹

۱۳۸۰

۱۳۸۱

۱۳۸۲

۱۳۸۳

۱۳۸۴

شهید فیروزی (طرشت)

۰٫۸۵۷

۰٫۷۸۸

۰٫۸۸۹

۰٫۸۵۸

۰٫۸۶۸

۰٫۹۰۲

۰٫۸۸۱

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...