گام۵٫ محاسبه نسبت سازگاری: نسبت سازگاری از تقسیم شاخص سازگاری بر شاخص تصادفی بدست می ­آید CR=

نسبت سازگاری ۱/۰ با کمتر سازگاری در مقایسات را بیان می­ کند. شاخص تصادفی از جدول زیر استخراج می­ شود
جدول ۲٫۳٫ شاخص تصادفی

۱۰

۹

۸

۷

۶

۵

۴

۳

۲

۱

N

۵۱/۱

۴۵/۱

۴۱/۱

۳۴/۱

۲۴/۱

۱۲/۱

۹/۰

۵۸/۰

۰

۰

R

معرفی نرم افزار Expert Choice
نرم افزار­های پشتیبان متعددی برای فرایند تحلیل سلسله مراتبی توصیه داده شده ­اند که مطرح­ترین آن­ها به نام نرم افزار Expert Choice توسط دکتر ساعتی و همکارانش ایجاد شده است. نرم افزار (EC) یک ابزار پشتیبان تصمیم گیری چند معیاره بر اساس روش AHP می­باشد این نرم افزار بهترین و کاربردیترین نرم افزار حل مسائل AHP این نرم افزار است. بوسیله این نرم افزار این امکان فراهم است تا انواع مسئلی را که می­توان در قالب یک مسئله AHP مدل سازی کرد حل نمود. این نرم افزار دارای توانایی­های زیادی بوده و علاوه بر امکان طراحی نمودار سلسله مراتبی تصمیم گیری و طراحی سوالات، تعیین ترجیحات و اولویت­ها و محاسبه وزن نهایی، قابلیت تحلیل حساسیت تصمیم گیری نسبت به تغییرات در پارامتر­های مساله، محاسبه ضریب عدم سازگاری، قضاوت­ها و استنتاج حالات مختلف را نیز دارا می­باشد. تحلیل حساسیت به تصمیم گیران این امکان را می­دهد که تاثیر پذیری ترجیحات و انتخاب­های نهایی را در صورت اهمیت نسبی معیار­ها (عوامل تصمیم گیری) ملاحضه نماید. این تحلیل­ها در نرم افزار EC بوسیله نمودار­های متعددی صورت می­گیرد. این نرم افزار همچنین در بسیاری از موارد از نمودار­ها و گراف­ها برای ارائه نتایج و عملکرد­ها استفاده می­ کند. نرم افزار EC امکان تحلیل حساسیت­ها را بوسیله ۵ گراف مختلف فراهم آورده است. نرم افزار در شکبه اینترنت به آدرسwww. expertchoice. com در دسترس می­باشد. به منظور استفاده از این نرم افزار جهت تصمیم گیری گگام­های زیر پیشنهاد می­شوند.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

استفاده از روش طوفان ذهنی و ایجاد ساختار سلسله مراتبی مدل و وارد کردن مدل در نرم افزار
مقایسه جفتی معیار­ها و معیار­های فرعی، جهت بدست آوردن اهمیت آن­ها در تصمیم گیری
مقایسه جفتی گزینه­ ها برای بدست آوردن اولویت هر کدام نسبت به معیار­ها
ترکیب نتایج و تعیین بهترین گزینه
انجام تحلیل حساسیت، جهت تعیین نحوه تاثیر یک تغییر در اهمیت معیار­ها در انتخاب گزینه مطلبوب
برای مقایسه عوامل موثر بر ایجاد تقاضای بازار از آزمون t-test استفاده کرده ایم. و برای بررسی همبستگی میان عوامل از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ­ها به وسیله نرم افزار ((SPSS انجام شد.
فصل چهارم
(یافته­های پژوهش)
۱٫۴٫ مقدمه
پژوهشگر پس از این که روش تحقیق خود را مشخص کرد و با بهره گرفتن از ابزار­های مناسب،
داده ­های مورد نیاز را برای آزمون فرضیه ­های خود جمع آوری کرد، اکنون نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیک­های آماری مناسبی که با روش تحقیق، نوع متغیرها، … . سازگاری دارد، داده ­های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیه­هایی را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده ­اند در بوته آزمون قرار دهد و تکلیف آن­ها را روشن کند و سرانجام بتواند راه حل و پاسخی برای پرسش تحقیق بیابد. پیوند دادن موضوع تحقیق به رشته­ای از اطلاعات موجود مستلزم اندیشه­ای خلاق است، معمولاً موضوعی به ذهن محقق خطور می­ کند که یافتن منابع داده ­های موجود برای بررسی آن مستلزم خلاقیت ذهنی محقق است، آرایش و تنظیم داده ­ها نیز مستلزم خلاقیت است.فرایند تجزیه و تحلیل داده ­ها فرایندی چند مرحله­ ای است که طی آن داده­هایی که از طریق بکارگیری ابزار­های جمع آوری در جامعه (نمونه) آماری فراهم آمده­اند خلاصه، کد بندی و دسته بندی… و در نهایت پردازش می­شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل­ها و ارتباط­ها بین این داده ­ها به منظور آزمون فرضیه ­ها فراهم آید.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...