دانلود مطالب درباره شناسایی و اولویت بندی عوامل حیاتی موفقیت ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
۷-۳٫ حفظ وضع موجود، عدم تغییر در میزان فعالیتها و سرمایهگذاری شرکت هدف اصلی این مدلیافتن زمینه فعالیتهایی است که از جذابیت بیشتری برخوردار باشد و شرکت نیز توانایی آن را داشته باشد.
هدف اصلی این مدل یافتن زمینه فعالیتهایی است که از جذابیت بیشتری برخوردار باشد و شرکت نیز توانایی آن را داشته باشد.
در حقیقت نتیجه مدل این خواهد بود که مشخص میشود اگر برای فعالیتی جذابیت وجود دارد و درعینحال توانمندی در شرکت موجود است باید استراتژی توسعه و گسترش را مدنظر قرار داد. اگر برای فعالیتی نه جذابیت وجود دارد و نه توانمندی، باید استراتژی حذف یا ادغام را اتخاذ نمود. اگر برای فعالیتی جذابیت و فرصت محیطی فراهم است ولی توانمندی داخلی وجود ندارد باید استراتژی بهبود توانمندی را اتخاذ نمود. اگر برای فعالیتی جذابیت و فرصت محیطی فراهم نیست اما توانمندی در شرکت وجود دارد باید استراتژی ایجاد جذابیت و فرصت محیطی را دنبال نمود. ( دهکردی و لطف الله، ۱۳۷۸) نمایشگر ۲-۲ این مطلب را بیان می کند.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نمایشگر ۲-۲
بالا
متوسط
میزان جذابیت بازار
کوشش همه جانبه برای سزمایه گذاری و حفظ فعالیتها
رشد در زمینه های انتخاب شده
ورود جدی به بازار
حفظ برتری شرکت از طریق رشد در زمینه های انتخاب شده
توسعه در زمینه های انتخاب شده
توسعه محدود فعالیتها/ عقب
نشینی
بهره برداری محدود از امکانات
بهره برداری همه جانبه از امکانات/ عقب نشینی
کاهش زیانها
توانمندی شرکت
پایین
متوسط
بالا
نمایشگر ۲-۲ مدل GE
منبع: علی احمدی، ۱۳۸۲، ۲۹۴
۳-۵-۳-۲ مدل SWOT
این مدل دربرارنده فهرستی از نقاط قوت و ضعف سازمان است که از راه تجزیه و تحلیل منابع و تواناییهای سازمان تعیین می شود، همچنین فهرستی از فرصتها و عملیاتی که بر اساس یک تجزیه و تحلیل محیطی مشخص می شود. (استیسی، ۱۳۸۱) تجزیه و تحلیل SWOTیکی از ابزارهای مهم مدیریت استراتژیک جهت تطابق نقاط ضعف و قوت درونی با فرصتها و تهدیدات بیرونی است. تجزیه و تحلیل SWOT روش تحلیلی نظامیافتهای را برای شناسایی این عوامل و انتخاب استراتژیای که بهترین تطابق را بین آنها ایجاد کند، ارائه مینماید.(فیشر، ۱۹۸۹) از دیدگاه این مدلیک استراتژی مناسب، قوتها و فرصتها را به حداکثر و ضعفها و تهدیدها را به حداقل ممکن میرساند. برای این منظور نقاط قوت و ضعف درونی و فرصتها و تهدیدهای بیرونی در چهار حالت کلی SO، WO، ST، WT به هم پیوند داده شده، گزینههای استراتژی خلق و انتخاب میشوند.(هریسون و همکاران، ۱۳۸۲) این مدل درنمایشگر ۳-۲ نشان داده شده است.
نقاط ضعف– W
نقاط قوت-S
استراتژی های WO
استراتژی های SO
فرصتها– O
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 08:56:00 ب.ظ ]
|