تصمیم گیری خرید

با توجه به جدول ۴-۳ ملاحظه می­ شود بیشترین همبستگی بین متغیر تصمیم ­گیری خرید و مسئولیت­اجتماعی و کمترین همبستگی بین متغیر تصمیم ­گیری خرید و ترفیع است. این بدان معنی است که از نظر وجود رابطه، شدیدترین ارتباط بین تصمیم ­گیری خرید و مسئولیت­اجتماعی وجود دارد و به عبارتی این دو باهم در ارتباط بالایی قرار دارند. لازم به ذکر است که همه ضرایب همبستگی محاسبه شده در سطح اطمینان ۹۹ درصد، در سطح معنی داری ۰۰۰/۰ مورد تایید قرار می­گیرند.
۴-۴-۲ برآورد و آزمون مدل­های اندازه ­گیری
یک مدل اندازه ­گیری، جزئی از مدل معادله ساختاری است که نحوه سنجش یک متغیر پنهان را با بهره گرفتن از دو یا تعداد بیشتری متغیر مشاهده شده تعریف می­ کند. همچنین می­توان گفت که در مدل اندازه ­گیری مشخص می­ شود که مجموعه متغیرهای مشاهده شده برای یک متغیر پنهان تا چه حد تحت تاثیر متغیر پنهان مورد نظر و تا چه حد تحت تاثیر متغیر خطا(همه عوامل موثر غیر از پنهان موردنظر) هستند. وزن هریک از معرف­ها در تعریف متغیر پنهان پس از ورود داده ­ها و برآورد پارامترها مشخص خواهد شد. در مجموع هرچه واریانس مشترک یک متغیر پنهان با یک متغیر مشاهده شده بیشتر باشد، وزن آن متغیر مشاهده شده در تعریف متغیر پنهان بیشتر خواهد شد. به این ترتیب می­توان گفت به ازای هر متغیر دارای یک مدل اندازه ­گیری هستیم(قاسمی، ۱۳۸۹). با توجه به مدل مورد نظر در این پژوهش دارای سه مدل اندازه ­گیری هستیم.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

به این دلیل که در مرحله اول مایلیم به این پرسش پاسخ دهیم که آیا هریک از مدل­های اندازه ­گیری تدوین شده برای سازه­ها حائز حداقل معیارهای علمی تعریف شده هستند یا خیر، لازم است تا هریک از مدل­های اندازه ­گیری را جداگانه مورد تحلیل قرار دهیم. بر مبنای اتخاذ چنین روشی در واقع سه مدل به طور مجزا برآورد و آزمون شدند.
۴-۴-۲-۱ سنجش مدل اندازه ­گیری مسئولیت­اجتماعی شرکت
در چارچوب این تحقیق، مسئولیت­اجتماعی شرکت متغیری مستقل می­باشد. به منظور اندازه ­گیری میزان مسئولیت­اجتماعی شرکت از سه عامل مسئولیت­تجاری، مسئولیت­اخلاقی و مسئولیت در جامعه استفاده شد. بر این اساس به منظور سنجش مسئولیت­اجتماعی شرکت، ۱۸ سوال در مقیاس لیکرت با پنج گزینه (۱=کاملا مخالف تا ۵=کاکلا موافق) طراحی گردید. نتایج تحلیل عاملی انجام شده برای تعیین صحت مدل سنجش پیشنهادی دارای شاخص­ های متعددی می­باشد. نتایج حاصل از سنجش مدل اندازه ­گیری متغیر پنهان مسئولیت­اجتماعی شرکت در شکل­ ۴-۱ نشان داده­ شده است.
شکل۴-۱ مدل اندازه ­گیری مسئولیت­اجتماعی شرکت در حالت تخمین غیراستاندارد
با توجه به روابط نشان داده شده، برای تعیین میزان تناسب مدل اندازه ­گیری مسئولیت­اجتماعی شرکت، آماره کای­اسکوئر و سایر معیارهای مناسب بودن برازش مدل مورد بررسی قرار گرفتند که نتیج مربوطه در جدول۴-۴ نشان داده شده ­اند.
جدول ۴-۴ شاخص­ های برازندگی مدل اندازه ­گیری متغیر مسئولیت­اجتماعی شرکت

NNFI

NFI

AGFI

GFI

RMSEA

X2/df

DF

X2

۰٫۹۲

۰٫۹۱

۰٫۷۵

۰٫۸۱

۰٫۱۰۶

۳٫۲۴

۱۳۲

۴۲۸٫۱۴

براساس نتایج تخمین غیراستاندارد مدل آشکار می­ شود که مدل اندازه ­گیری متغیر پنهان مسئولیت­اجتماعی شرکت مدل مناسبی است، چراکه نسبت کای­دو بر درجه آزادی نزدیک به بازه ۲ و ۳ قرار دارد که مقداری قابل قبول است. سایر شاخص­ های استفاده شده نیز تناسب مدل را نشان می­ دهند، یه این ترتیب که مقدار RMSEA مدل برابر با ۰٫۱۰۶ و مقدار مناسبی است. مقدار GFI و AGFI نیز به ترتیب ۸۱ درصد و ۷۵ درصد می­باشند و همچنین دو شاخص NNFI و NFI که هردو بالای ۹۰ درصد هستند که همه مقادیر مطلوبی می­باشند.
شکل۴-۲ مدل اندازه ­گیری مسئولیت­اجتماعی در حالت تخمین استاندارد
به منظور مقایسه بین متغیرهای مشاهده­گر مربوط به سه متغیر مکنون مسئولیت­تجاری(CR)، مسئولیت­اخلاقی(ER) و مسئولیت در جامعه(SR) موجود در مدل اندازه ­گیری مربوطه، تخمین مدل به صورت استاندارد ارائه شد. در این خروجی به دلیل اینکه واحدهای اندازه ­گیری متغیرها یکسان می­ شود، امکان مقایسه بین متغیرهای مشاهده­گر مربوط به یک متغیر مکنون فراهم می­ شود. لذا از طریق این خروجی و با توجه به بارهای عاملی به­دست آمده(بار عاملی متغیر مشاهده­گر=همبستگی بین متغیر مکنون و متغیر مشاهده­گر) می­توان نتیجه گرفت که در بین متغیرهای مشاهده­گر مربوط به متغیر مکنون مسئولیت­تجاری، سوال­های ۳و ۴و ۵، بین متغیرهای مشاهده­گر مربوط به متغیر مکنون مسئولیت­اخلاقی، سوال ۵ و در بین متغیرهای مشاهده­گر مربوط به متغیر مکنون مسئولیت­ در جامعه، سوال ۴ دارای بالاترین همبستگی می­باشد.
شکل۴-۳ مدل اندازه ­گیری مسئولیت­اجتماعی در حالت معناداری
این مدل، معنادارای تک تک پارامترها و ضرایب خطای مدل را مورد آزمون قرار می­دهد. برای اینکه پارامتری معنادار شود، عدد معناداری آن باید از عدد ۲ بزرگ­تر و از عدد ۲- کوچکتر باشد. در این مدل اندازه ­گیری همانطور که ملاحظه می­ شود تمام پارامترهای مربوط به ارتباط سوالات با متغیرهای مکنون مدل از عدد ۲ بزرگتر بوده و بنابراین معنادار می­باشند.
۴-۴-۲-۲ سنجش مدل اندازه ­گیری ترفیع
در این تحقیق، ترفیع مت
غیری واسطه می­باشد. به منظور اندازه ­گیری میزان ترفیع از دو عامل تبلیغات(کیفیت ادراکی) و تبلیغات(کمیت ادراکی) استفاده شد. بر این اساس به منظور سنجش ترفیع، ۸ سوال در مقیاس لیکرت با پنج گزینه (۱=کاملا مخالف تا ۵=کاکلا موافق) طراحی گردید. نتایج تحلیل عاملی انجام شده برای تعیین صحت مدل سنجش پیشنهادی دارای شاخص­ های متعددی می­باشد. نتایج حاصل از سنجش مدل اندازه ­گیری متغیر پنهان ترفیع شرکت در شکل­ ۴-۴ نشان داده­ شده است.
شکل ۴-۴ مدل اندازه ­گیری ترفیع در حالت تخمین غیراستاندارد
برای تعیین میزان تناسب مدل اندازه ­گیری متغیر ترفیع، معیارهای مناسب بودن ابرازش مدل بررسی و شاخص­ های زیر محاسبه شدند.
جدول ۴-۵ شاخص­ های برازندگی مدل اندازه ­گیری متغیر ترفیع

NNFI

NFI

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...