نتایج جدول ۴-۳۲ حاکی از آن است که مقدار F در هر دو گام معنادار است (۰۳/۳۹F =، ۰۰۰۱/۰ > ρ، در گام اول و ۲۶/۲۲F =، ۰۰۰۱/۰ > ρ، در گام دوم). به این مفهوم که این پیش‌بینی از نظر آماری صحیح است.
جدول ۴-۳۴. ضرایب رگرسیون، تأثیر ایمان مذهبی، از طریق دل‌بستگی دوسوگرا، منبع کنترل،
شادکامی بر سلامت روان

گام
متغیرها
R
R2
B
β
T
ρ
۱
شادکامی
۳۷/۰
۱۴/۰
۲۲/۰
۳۰/۰
۵۹/۴
۰۰۰۱/۰
۲
دوسوگرا
۳۹/۰
۱۵/۰
۲۶/۰-
۱۵/۰-
۲۱/-۲
۰۲۸/۰

نتایج جدول ۴-۳۳ حاکی از آن است که ابتدا در گام اول شادکامی و در گام دوم دل‌بستگی دوسوگرا وارد معادله شده است. در متغیر شادکامی (۳۰/۰= β، ۰۰۰۱/۰= ρ) و در متغیر دل‌بستگی دوسوگرا (۱۵/۰-= β، ۰۲۸/۰= ρ) به دست آمده است. همان‌گونه که مندرجات جدول ۴-۳۳ نشان می­دهد منبع کنترل وارد معادله رگرسیون نشده است بنابراین میانجی‌گری ناکامل شادکامی و سبک دل‌بستگی دوسوگرا مورد تأیید قرار می‌گیرد.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱٫ مقدمه
در این فصل، نخست به بررسی برازش مدل پیشنهادی پرداخته خواهد شد و سپس فرضیه‌های پژوهش تبیین می‌شوند. در پایان نیز محدودیت‌ها و پیشنهادهای پژوهش ارائه می‌شود.
۵-۲٫ بررسی برازش مدل پیشنهادی
در پژوهش حاضر، جهت بررسی تأثیر ایمان مذهبی بر سلامت روانی دانشجویان، مدل پیشنهادی با میانجی‌گری سه متغیر اساسی شادکامی، سبک دل‌بستگی دوسوگرا و منبع کنترل، از اصلی‌ترین مکاتب
روان­شناسی –به ترتیب، رویکردهای انسان‌گرا، روانکاوی و رفتاری-یادگیری- انتخاب و در طراحی مدل گنجانده شد. فرض پژوهش حاضر بر این بود که ایمان مذهبی نه تنها مستقیماً بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد، بلکه از طریق میانجی‌هایی مانند شادکامی، سبک دل‌بستگی دوسوگرا و منبع کنترل نیز می‌تواند بر آن مؤثر باشد.
در مدل پیشنهادی، ایمان مذهبی به عنوان متغیر برون‌زا و سلامت روان به عنوان متغیر درون‌زا در نظر گرفته شده است. شادکامی، سبک دل‌بستگی دوسوگرا و منبع کنترل، به ترتیب نقش متغیرهای میانجی‌گر را در این مدل ایفا می‌کنند.
در پژوهش حاضر، کلیت مدل پیشنهادی قابل قبول بود، اما به منظور برازش بهتر مدل پیشنهادی، بنابر پیشنهاد نرم‌افزار آماری AMOS، چهار مسیر مستقیم در مدل پیشنهادی که ضرایب برآورد استاندارد پایین‌تری داشتند و حذف آن‌ها کمترین تغییر را در کلیت مدل به وجود می‌آورد، کنار گذاشته شده و مدل اصلاح گردید و ضرایب استاندارد مسیرهای مستقیم مدل اصلاح شده نسبت به مدل پیشنهادی بهبود یافتند. در مدل اصلاح شده نه تنها تمامی مسیرهای باقیمانده معنادار بودند، بلکه مدل اصلاح شده از برازش مناسبی برخوردار بود. مدل اصلاح شده بر نقش میانجی گری شادکامی در رابطه بین ایمان مذهبی و سلامت روانی تمرکز دارد.
به منظور تحلیل دقیق تر مدل به دست آمده، ابتدا به بحث و نتیجه گیری در مورد مؤلفه های آن و
مؤلفه هایی که از مدل خارج شده اند می پردازیم.
۵-۳٫ بررسی یافته‌های مربوط به فرضیه‌های پژوهش
در این بخش تبیین فرضیه‌های مستقیم، بر اساس نتایج تجزیه و تحلیل متغیرها از طریق رگرسیون گام به گام و مدل اصلاح شده انجام می­گیرد. به دلیل اصلاح مدل پیشنهادی به منظور بهبود ویژگی‌های برازش مدل، تبیین فرضیه‌های غیرمستقیم نیز بر اساس مدل اصلاح شده صورت می‌گیرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...