۷

۱٫۹۲

۰٫۲۸۲

تصمیم ­گیری مشارکتی

۲

۱٫۵۶

۰٫۱۶۶

بر اساس جدول ۴-۵، فرض صفر مبنی بر نرمال بودن داده ­های تحقیق در مورد تمام سازه­های مورد بررسی پذیرفته می­ شود.

۴-۲-۴٫ مدل اندازه ­گیری جهت بررسی روایی سازه پرسش‌نامه (تحلیل عاملی تأییدی)
در مدل اندازه ­گیری روابط بین صفت­های مکنون و نشانگر­ها در خور توجه است. منظور از صفت مکنون متغیری است که به‌صورت مستقیم نمی­ توان اندازه ­گیری کرد و باید آن را از طریق نشانگر­ها یا متغیر­های مشاهده­پذیری که به‌صورت مستقیم قابلیت اندازه ­گیری را دارند، مورد سنجش و اندازه ­گیری قرار دهیم. تحلیل عاملی تأییدی اساساً یک آزمون فرضیه است و این مطلب را بیان می­ کند که آیا نشانگرهایی که برای معرفی سازه یا متغیر­های مکنون در نظر گرفته شده ­اند، واقعاً معرف آن هستند یا نه. همچنین مشخص می­ کند که نشانگر­های انتخابی با چه دقتی معرف یا برازنده متغیر مکنون هستند. در مدل معادلات ساختاری برای آزمون معناداری پارامتر­های مد­نظر در مدل از شاخص آماری t استفاده می‌شود. از این رو، پارامتر­هایی که دارای مقادیر بزرگ­تر از ۲ هستند، از لحاظ آماری معنادار هستند. (هومن، ۱۳۸۴)

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

روایی بر اساس تحلیل عاملی زمانی مورد تأیید قرار می­گیرد که مقدار شاخص RMSEA کمتر از ۱/۰ باشد. (داوری، رضازاده، ۱۳۹۲) بنابراین اصلاح مدل تا جایی صورت می­گیرد که مقدار شاخص مربوط کمتر از ۱/۰ شود و از این به بعد اگر مدل اصلاح شود، تأثیر چندانی در مقدار شاخص ذکرشده نداشته باشد.
در تحقیق حاضر، برای بررسی اینکه هر یک از سازه­های تحقیق تا چه اندازه با نشانگرهای انتخاب‌شده جهت سنجش آن­ها دارای همسویی بوده ­اند، از مدل اندازه ­گیری یا همان تحلیل عاملی تأییدی استفاده شده است که نتایج آن در ادامه ارائه می‌شود. همان­طور که در شکل ۴-۱ دیده می‌شود، سازه­های مورد مطالعه در قالب مدل مفهومی در کنار یکدیگر نشانگرهای مربوط به خود را با توجه به ساختار مورد نظر محقق به درستی تأیید نموده ­اند زیرا که مدل حاضر با بهره گرفتن از روش تحلیل عاملی تأییدی به‌درستی اجرا شده است و تداخل قابل توجهی مشاهده نمی­ شود. با توجه به اینکه مقدار ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب RMSEA برای مدل حاضر بالاتر از ۱/۰ گزارش شده است، از این رو، استفاده از این سازه­ها در طراحی مدل ساختاری تحقیق و آزمون فرضیات نیاز است تا اصلاحاتی در مدل اندازه‌گیری انجام شود.
همان­طور که در روش­شناسی مدل معادلات ساختاری مطرح است، محقق باید با بهره گرفتن از معنی­داری مقدار تفاوت آماره کای اسکویر نسبت به اصلاح مدل و پیشبرد مراحل اقدام نماید. در این راستا از آزمون D2 استفاده شده است که از روی مقدار کاهش کای اسکویر و تفاوت معنی­دار آن قضاوت می­ کند. تا جایی که مدل اصلاح­شده اختلاف معنی­داری به لحاظ کای اسکویر نسبت به مراحل قبلی خود ایجاد می­ کند، باید اصلاح مدل ادامه یابد.
بر اساس شکل ۴-۳، مدل اولیه پس از دو مرحله و در قالب مدل سوم، به زیربنای مناسب عاملی جهت استفاده در مدل ساختاری رسیده است. پس از این مرحله، در قالب مدل چهارم، تفاوت معنی­داری به لحاظ آماری در کاهش مقدار کای اسکویر دیده نمی­ شود. بنابراین انجام عملیات اصلاح که با آزاد کردن مقدار کوواریانس‌های بین نشانگر­ها جهت دست‌یابی به بهترین ماتریس کوواریانس انجام شده است. در مدل چهارم به مقدار قابل قبولی به لحاظ تطابق با زیربنای عاملی رسیده است.
شکل۴-۱: مدل تحلیل عاملی تأییدی تحقیق قبل از اصلاح
شکل ۴-۲: مدل تحلیل عاملی تأییدی پس از یک مرحله اصلاح
شکل۴ -۳: مدل تحلیل عاملی تأییدی پس از دو مرحله اصلاح (مدل نهایی)
۴-۲-۵٫ مدل ساختاری و آزمون فرضیات تحقیق
در این مرحله به طراحی مدل ساختاری جهت بررسی روابط علّی و ارتباطی بین سازه­های تحقیق اقدام می‌کنیم. به کمک مدل ساختاری می­توان فرضیات تحقیق را مورد آزمون قرار داد.
شکل ۴-۴: مدل ساختاری تحقیق برای آزمون فرضیه ­ها
شکل ۴-۵­: مدل ساختاری تحقیق برای آزمون فرضیه ­ها
فرضیه اول:
روحیه گروهی بر تصمیم ­گیری مشارکتی در سازمان ایثارگران نیروی زمینی ارتش تأثیر مثبتی دارد.
بر اساس نتایج به­دست‌آمده از مدل ساختاری تحقیق، مقدار t به‌دست آمده ۶۸/۱۲ و مقدار پارامتر استاندارد ۶۲/۰ برای فرضیه اول است که با توجه به اینکه مقدار آماره t به‌دست آمده بین ۹۶/۱- و ۹۶/۱+ نیست، فرضیه صفر رد می­ شود و فرضیه مقابل، یعنی فرضیه تحقیق پذیرفته می­ شود.

آماره t

درجه آزادی

پارامتر استاندارد

فاصله اطمینان

۶۸/۱۲

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...