روایی و پایایی:

در پژوهش رضائی (۱۳۸۹) پس از تأیید روایی صوری مقیاس، پایائی آن یا قابلیت اعتماد آن با بهره گرفتن از روش اندازه ­گیری آلفای کرونباخ محاسبه شد. معمولاً دامنه ضریب اعتماد آلفای کرونباخ از صفر (۰) به معنای عدم پایداری، تا مثبت یک (۱+) به معنای پایائی کامل قرار ‌می‌گیرد و هر چه مقدار به دست آمده به عدد مثبت یک نزدیکتر باشد قابلیت اعتماد پرسشنامه بیشتر می­ شود. ضرایب پایایی این آزمون توسط سازندگان آن برابر با ۸۱/.، ۸۶/. و ۷۹/. گزارش شده است (رضایی و خلیل‌زاده، ۱۳۸۸).

۳-۶-۴- پرسشنامه عملکرد شغلی:

این پرسشنامه توسط هرسی و گلداسمیت تهیه و تدوین گردیده و در سال ۱۳۸۲ در ایران ترجمه شده است. این پرسشنامه دارای ۱۶ سوال در مقیاس لیکرت می‌باشد و عملکرد شغلی را در حوزه وظایف شغلی و سازمانی می‌سنجد(ساعتچی و همکاران، ۱۳۹۰).

شیوه نمره­گذاری:

نمره‌گذاری این پرسشنامه بر اساس مقیاس پنج درجه‌ای لیکرت و به شکل (۱= کاملاً مخالفم، ۲= مخالفم، ۳= نظری ندارم، ۴= موافقم و ۵ = کاملاً موافقم) می‌باشد.

روایی و پایایی:

۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ­ها

برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از هر دو روش آماری توصیفی و استنباطی با نرم افزار SPSS 19 استفاده شده است. از فراوانی، درصد، درصد تجمعی، میانگین، انحراف معیار برای تحلیل توصیفی داده ­ها استفاده گردید. برای تحلیل استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است.

فصل چهارم: یافته های پژوهش

۴-۱- مقدمه

در این فصل ابتدا شاخص­ های توصیفی از قبیل میانگین، انحراف معیار، فراوانی و درصد متغیرها در قالب جدول گزارش می­ شود. سپس نتایج استنباطی مربوط به فرضیه‌های پژوهشی از طریق آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری ارائه می­ شود.

۴-۲- یافته های توصیفی

جدول۴-۱- اطلاعات توصیفی شرکت‌کنندگان

متغیر
فراوانی
درصد
جنسیت
مرد
۲۱۲
۸/۸۴
زن
۳۸
۲/۱۵
وضعیت تاهل
مجرد
۲۰
۸
متاهل
۲۳۰
۹۲

جدول بالا نشان می‌دهد که از مجموع ۲۵۰ مدیر صنعت نساجی که در پژوهش شرکت ‌داشته‌اند، ۲۱۲ نفر مرد (۸/۸۴ درصد) و ۳۸ نفر زن (۲/۱۵ درصد) بوده‌اند. همچنین از این مجموع، ۲۰ نفر (۸ درصد) مجرد و ۲۳۰ نفر (۹۲ درصد) متاهل هستند.

جدول ۴-۲- میانگین و انحراف معیار سن و سابقه شغلی مدیران صنایع نساجی یزد

میانگین
انحراف معیار
کمترین مقدار
بیشترین مقدار
سن
۰۸/۴۴
۵۳/۱۰
۲۵
۷۰
سابقه شغلی
۴۵/۱۵
۶۹/۱۰
۱
۴۴

جدول فوق نشان می‌دهد که مدیران صنایع نساجی دارای میانگین سنی ۰۸/۴۴ می‌باشند و کم سن‌ترین مدیر مورد بررسی در صنایع نساجی ۲۵ ساله و مسن‌ترین فرد مورد بررسی ۷۰ ساله بوده‌اند. همچنین میانگین سابقه شغلی مدیران صنایع نساجی ۴۵/۱۵ بوده است که در این میان کمترین سابقه شغلی، یک سال و بیشترین سابقه شغلی ۴۴ سال بوده است.

جدول ۴-۳- میانگین و انحراف معیار هوش هیجانی و زیرمقیاس‌های آن در بین مدیران صنایع نساجی

خودآگاهی
خود مدیریتی
آگاهی اجتماعی
مدیریت
هوش هیجانی
میانگین
۲۲/۲۴
۹۶/۳۵
۵۸/۲۱
۲۸/۳۲
۰۴/۱۱۴
انحراف معیار
۹۳/۳
۱۸/۵
۴۴/۳
۴۱/۴
۳۲/۱۳
کمترین
۱۱
۱۷
۹
۱۸
۵۸
بیشترین
۳۲
۵۲
۳۰
۴۳
۱۴۷

با توجه به جدول فوق زیرمقیاس‌های خودآگاهی دارای میانگین ۲۲/۲۴، خود مدیریتی دارای میانگین ۹۶/۳۵، آگاهی اجتماعی دارای میانگین ۵۸/۲۱، مدیریت دارای میانگین ۲۸/۳۲، و هوش هیجانی دارای میانگین ۰۴/۱۱۴ می‌باشند.

جدول ۴-۴- میانگین و انحراف معیار هوش اجتماعی و زیرمقیاس‌های آن در بین مدیران صنایع نساجی

پردازش اطلاعات
آگاهی اجتماعی
مهارت اجتماعی
هوش اجتماعی
میانگین
۷۵/۴۰
۶۱/۲۷
۳۸/۲۶
۷۵/۹۴
انحراف معیار
۵۱/۷
۸۷/۷
۰۱/۶
۶۷/۱۳
کمترین
۱۷
۷
۱۲
۵۹
بیشترین
۵۶
۴۷
۴۲
۱۲۹

با توجه به جدول فوق زیرمقیاس‌های پردازش اطلاعات دارای میانگین ۷۵/۴۰، آگاهی اجتماعی دارای میانگین ۶۱/۲۷ و مهارت اجتماعی دارای میانگین ۳۸/۲۶ می‌باشد. هوش اجتماعی نیز در بین مدیران شرکت‌کننده در پژوهش دارای میانگین ۷۵/۹۴ می‌باشد.

جدول ۴-۵- میانگین و انحراف معیار هوش اخلاقی و عملکرد شغلی در بین مدیران صنایع نساجی

متغیر
میانگین
انحراف معیار
کمترین
بیشترین
هوش اخلاقی
۴۲/۷۲
۹۱/۱۰
۴۰
۱۰۰
عملکرد شغلی
۶۳/۵۶
۶۱/۱۰
۲۵
۸۰

جدول بالا نشان می‌دهد که میانگین هوش اخلاقی در بین مدیران صنایع نساجی ۴۲/۷۲ و عملکرد شغلی نیز دارای میانگین ۶۳/۵۶ می‌باشد.

۴-۳- یافته های استنباطی

در این قسمت از فصل چهارم، به ارائه یافته ­های استنباطی پژوهش می­پردازیم. بدین ترتیب که ابتدا فرضیه‌های پژوهشی مطرح می­ شود، سپس پاسخ آنها (یافته­ ها) با استناد به آزمونهای آماری ارائه می­گردد.

فرضیه اول: بین هوش هیجانی و زیر مقیاس‌های آن (خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباط) و عملکرد شغلی مدیران صنعت نساجی ارتباط و همبستگی معنی داری وجود دارد.

جدول ۴-۶- ماتریس همبستگی بین هوش هیجانی و زیرمقیاس‌های آن با عملکرد شغلی

خودآگاهی
خودمدیریتی
آگاهی اجتماعی
مدیریت ارتباط
هوش هیجانی
عملکرد شغلی
خودآگاهی
۱
خودمدیریتی
**۴۶/۰
۱
آگاهی اجتماعی
**۴۰/۰
**۵۴/۰
۱
مدیریت ارتباط
**۴۳/۰
**۵۱/۰
**۵۰/۰
۱
هوش هیجانی
**۷۲/۰
**۸۴/۰
**۷۵/۰
**۷۹/۰
۱
عملکرد شغلی
**۴۲/۰
**۳۱/۰
**۳۴/۰
**۳۹/۰
**۴۶/۰
۱

۰۱/ **p <

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...