راهنمای نگارش مقاله در مورد شناسایی عوامل مؤثر بر توسعه فرهنگ کارآفرینی سازمانی در گروه صنعتی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
توهین
عصبانیت
خستگی
بحرانهای دوران میانسالی
طلاق یا بیوگی
عوامل بینابین:
خروج از نظام
خروج از مدرسه
خروج از زندان
حوادث مثبت:
شریک
سرمایهگذار
مشتری
۲- مدل رویدادی «فِرای» (۱۹۹۳): ازنظر «فِرای» سه عامل در انگیزه کارآفرین برای تأسیس یک شرکت نوپا دخالت دارند. این سه عامل عبارتند از: متغیرهای مقدم با پیشینه[۱۵۷]، متغیرهای تسریعکننده یا حرکتدهنده[۱۵۸]، و متغیرهای توانبخش[۱۵۹]. هر سه گروه از متغیرها بعنوان نیروهای انگیزشی در تصمیم گیری کارآفرین دخالت دارند. عامل مقدم: عامل مقدّم با متغیرهای زمینهساز[۱۶۰] ارتباط دارد. این موقعیتها یا ویژگیها، عواملی هستند که باعث میشوند، فرد به طور خودآگاه یا ناخودآگاه امکانات کارآفرینی را مورد بررسی قرار دهد. برای مثال، بسیاری از کارآفرینان در خانوادههایی کارآفرین بدنیا میآیند. برای بسیاری از آنها نیز در اوایل زندگیشان، حوادثی پیش آمده که شخصیت کارآفرین آنها را شکل داده شده است. عامل تسریعکننده: در حالی که عامل مقدّم در طول زمان باعث ایجاد شرکت نوپا میشود. عامل تسریعکننده، حادثه یا موقعیتی است که بطور ویژهای عمل کارآفرینی را سرعت بخشد. اینها، حوادث برجسته زندگی میباشند و شامل تحولات شخصیتی، مالی یا حرفهای در زندگی یک کارآفرین هستند، که در تصمیم گیری کارآفرین تأثیرگذار میباشند. برای مثال، اخراج شدن از یک کار میتواند یک عامل تسریعکننده باشد. آشنا شدن بای ک کارآفرین دیگر که در پی یک شریک میباشد میتواند عامل عامل ترک شغل جاری شخص و تبدیل شدن وی به یک کارآفرین باشد. عامل توانبخش: متغیرهای مقدّم و تسریعکننده، انگیزه بالقوه کارآفرین را برای تأسیس شرکت یا سرمایهگذاری مخاطرهآمیز بوجود میآورند. اما، این مسأله بدین مفهوم نیست که شرکت نوپا به طور واقعی تأسیس خواهد شد. برانگیخته شدن برای راهاندازی تشکیلات اقتصادی جدید، بدین مفهوم نیست که شروع آن تشکیلات، عاقلانه یا امکانپذیر خواهد بود. فرد کارآفرین تنها یکی از اجزاء تشکیل دهنده شرکتهای نوپای کارآفرینانه است. دو جزء فرصت و منابع، در تصمیم گیری برای تأسیس شرکتهای نوپا، حیاتی میباشند و عوامل توانبخش نامیده میشوند. معادله کارآفرین را میتوان برای در بر گرفتن این دو متغیر مهم گسترش داد. در جدول ذیل عامل توانبخش به عوامل تسریع کننده و مقدّم اضافه میشود، که باعث جمع شدن فرصتها و منابع میشود.
شکل (۲-۲) معادله کارآفرینی
عامل پیشه * عامل تسریعکننده * عامل نیروبخش = احتمال تأسیس شرکت نوپا
´
´
=
۱- فرصت (موقعیت)
۲- منابع
۱- از دست دادن شغل
۲- ابداع یا فکر نو
۳- پیشنهاد شراکت
۱- خلاقیت
۲- زمینه
۳- شخصیت
۴- تجربه گذشته
۵- تحصیلات
متغیرهای پیشینه = Ai
متغیرهای تسریع کننده = Ti
متغیرهای نیروبخش = Ek
همچنین وی پنج جزء اصلی در فرایند کارآفرینی شامل کارآفرین، فرصت، ساختار، منابع و استراتژی را لازم و ضروری میدانست و بر همین اساس مدل خود را به صورت ذیل ارائه نموده: شکل (۳-۲) فرایند کارآفرینی
اجزای تشکیل دهنده:
۳- مدل رویدادی «ویلیام بای گریو» (۱۹۹۴): از نظر وی عوامل مهم در رخداد کارآفرینی عوامل شخصی، روانی و محیطی میباشند. اینها عواملی هستند که باعث تولد یک مؤسسه جدید میشوند. یک شخص، فکر نو برای ایجاد تشکیلات اقتصادی جدید را یا از طریق تحقیقات دقیق و یا به طور تصادفی بدست میآورد. تصمیم گیری یا عدم تصمیم گیری برای پیگیری آن فکر به عواملی همچون زمینههای شغلی، خانواده، دوستان، الگوی نقش، وضعیت اقتصاد وقابل دسترس بودن منابع بستگی دارد. ضمن اینکه همیشه یک حادثه سرعت زا در تولد یک سازمان جدید نقش دارد.
ب- فرایند چندبعدی
در این دیدگاه، کارآفرینی یک چهار چوب چند بعدی وپیچیده می باشد که کلیه عوامل شامل فرد کارآفرین و ویژگیهای او، مهارتها وسبکهای مدریتی او، فرهنگ، استراتژی، ساختاری، نظام و سازمان را در برمیگیرد. در ادامه به برخی از مدلهای ارائه شده توسط محققین پرداخته میشود:
۱- مدل فرایندی «جفری تیمونز و دیگران»[۱۶۱] (۱۹۸۵): وی در مدل خود، محیط، ویژگیهای شخصیتی، انگیزهها، رفتار، اهداف و نتایج را در نظر میگیرد و بر توانایی سرمایهگذاری در فرصتها تکیه مینماید. همچنین کارآفرین را فردی میپندارد که دارای مهارتهای چندگانه است. مدل پیشنهادی وی در سال ۱۹۸۵ در شکل ۴-۲ آمده است.
شکل(۴-۲) فرایند شکل گیری رویکرد کارآفرینانه
سازمانی
شخصی
جامعه شناختی
شخصی
شخصی
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 06:01:00 ب.ظ ]
|