نمودار(۴-۲): ضرایبR2وβ شاخص‌های سطوح مختلف مدل طراحی شده در منطقه پنج
فصل پنجم
آزمون فرضیات و نتیجه گیری
۵-۱- آزمون فرضیه‌ها
فرضیه شماره۱: کیفیت محیط شهری در منطقه پنج شهرداری کرمانشاه در چهار حیطه «ویژگی­های کالبدی، ویژگی­های کارکردی، ویژگی­های محتوایی، محیط سکونتی» مناسب نیست.
برای ارزیابی فرضیه فوق از آزمون T تک نمونه‌ای استفاده شد. در این راستا ابتدا به ارزیابی کیفیت محیط شهری در سطوح مختلف (کالبدی ـ فضایی، عملکردی ـ ساختاری، محتوایی) و زیرشاخص‌های هر یک از سطوح پرداخته شد. نتایج آزمون T نشان داد که در سطح کیفیت کالبدی ـ فضایی تمامی زیرشاخص‌های مورد بررسی در این سطح کیفیت پایینی دارد و به طور معناداری نشان دهنده رضایت پایین ساکنان منطقه پنج از این متغیرهاست و به طور معناداری نشان‌دهنده رضایت کم ساکنان منطقه پنج از کیفیت کالبدی ـ فضایی محله است.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

در سطح کیفیت کارکردی که از چهار زیرشاخص تشکیل شده است، تمامی زیرشاخص‌های مورد بررسی کیفیت پایینی داشته و به طور معناداری رضایت پایین ساکنان منطقه پنج را از زیرشاخص‌های سطح کیفیت کارکردی را نشان می‌دهد. در نهایت کیفیت محیط شهری در سطح ویژگی‌های کارکردی مورد ارزیابی قرار گرفت که نتیجه آزمون T نشان داد که کیفیت کارکردی منطقه پنج کیفیت پایینی دارد و به طور معناداری نشان‌دهنده رضایت پایین ساکنان منطقه پنج از کیفیت کارکردی منطقه است (۰۵/۰P<).
در سطح ویژگی‌های محتوایی که از دو زیرشاخص تشکیل شده است تمامی زیرشاخص‌های مورد بررسی در این سطح از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و به طور معناداری رضایت پایین ساکنان منطقه پنج را از زیرشاخص‌های سطح کیفیت محتوایی محله نشان می‌دهد (۰۵/۰P<). به طور کلی کیفیت محیط شهری در سطح ویژگی‌های محتوایی مورد ارزیابی قرار گرفت که نتیجه آزمون T نشان داد که کیفیت محتوایی محله منطقه پنج در سطح پایینی قرار دارد و به طور معناداری رضایت پایین ساکنان منطقه پنج را از کیفیت محتوایی محله نشان می‌دهد (۰۵/۰P<).
در مرحله بعد محیط شهری منطقه پنج که از سه سطح ( کیفیت کالبدی ـ فضایی، کیفیت کارکردی و کیفیت محتوایی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون T نشان داد که به طور معناداری رضایت پایینی از محیط شهری منطقه پنج وجود دارد و محیط شهری منطقه پنج در سطح پایینی قرار دارد (۰۵/۰P<).
در ادامه کیفیت محیط سکونتی منطقه پنج مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون T محیط سکونتی محله منطقه پنج که از چهار شاخص تشکیل شده است نشان داد که تمامی شاخص‌های مورد بررسی از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و به طور معناداری نشان دهنده رضایت پایین ساکنان منطقه پنج از شاخص‌های سطح محیط سکونتی محله منطقه پنج است (۰۵/۰P<). به طور کلی کیفیت محیط سکونتی محله منطقه پنج مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه آزمون T نشان داد که کیفیت محیط سکونتی محله منطقه پنج در سطح پایینی قرار دارد و به طور معناداری رضایت پایینی از کیفیت محیط سکونتی محله منطقه پنج در میان ساکنان محله وجود دارد (۰۵/۰P<).
در مرحله آخر و برای آزمون فرضیه مورد نظر کیفیت محیط شهری منطقه پنج (متشکل از کیفیت کالبدی ـ فضایی، کیفیت کارکردی، کیفیت محتوایی و کیفیت محیط سکونتی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمون T نشان داد که کیفیت محیط شهری منطقه پنج در سطح پایینی قرار دارد و ساکنان محله منطقه پنج به طور معناداری رضایت پایینی از کیفیت محیط شهری منطقه پنج دارند (۰۵/۰P<).
بنابراین با توجه با توضیحات فوق و نتایج آزمون T فرضیه شماره ۱ مبنی بر مناسب نبودن کیفیت محیط شهری در منطقه پنج شهرداری کرمانشاه تأیید می‌شود.
فرضیه شماره ۲: بین پایگاه اقتصادی و قومیت شهروندان با رضایتمندی از کیفیت محیط شهری در منطقه پنج شهرداری کرمانشاه ارتباط معناداری وجود دارد.
براساس نتایج حاصل از رگرسیون ملاحظه می­ شود که هر سه متغیر درآمد، قومیت و مدت سکونت دارای یک رابطه معنادار با میزان رضایت شهروندان از کیفیت محیط شهری می باشند. مدت سکونت در مقایسه با درآمد با مقدار بتای ۲۳۹/۰- بیشترین تأثیر را بر رضایت شهروندان از کیفیت محیط شهری داشته است (۰۵/۰P<).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...