افزایش فرصت بروز آفات

*

شکل ۴-۱۳- نمایی از بند خاکی در حوزه آبخیز لپویی
– نهال­کاری بادام (اجرا در سال۸۱) (پیوست ج)
مساحت این فن­آوری ۱۷۰ هکتار می­باشد و هدف از انجام این طرح تبدیل مراتع ضعیف به باغات بادام و امکان اجرای طرح در اراضی با شیب زیاد و ایجاد چشم­انداز زیبا و امکان ایجاد فرصت­های شغلی جدید، و تأثیر سریع در کاهش و کنترل فرسایش و مدیریت کنترل رواناب بوده است. حفر گودال­ها در ابعاد ۶۰ در ۶۰ سانتی­متری در فاصله ۵ متری، و در هر هکتار بین ۳۵۰-۳۰۰ عدد نهال کاشته شده که تعداد نهال­ها در مجموع ۵۲ هزار عدد می­باشد. گوده­ها به شکل مستطیلی می­باشد و هزینه حفر گودال­ها و کاشت نهال ۵۰۰۰ ریال بوده است. تهیه­ نهال­ها از طریق خرید آزاد توسط مردم و قیمت هر نهال ۵۰۰۰-۴۰۰۰ ریال می­باشد. کل هزینه­ طرح نهال­کاری بادام تا سال ۱۳۹۱ به این شرح می­باشد (اجرا و نگهداری شامل: سمپاشی، هرس، آبیاری، پاکنی، و کوددهی) در سال ۸۲ تا ۸۴ هر سال ۲۰۰ میلیون ریال و در سال ۸۵ تا ۸۷ هر سال مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال و در سال ۸۸ تا ۸۹ هر سال مبلغ۴۰۰ میلیون ریال و در سال ۹۰ تا ۹۱ هر سال مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال می­باشد. این فن­آوری بر روی شیب­های ۵ تا ۲۰ درصد و در ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر اجرا شده است. درآمد برداشت از محصولات به طور متوسط ۱۸۰۰۰۰۰۰۰۰ریال در هر سال است (۳ سال اخیر). طرح نهال­کاری در ۳۰ بلوک که هر ۲۴ ساعت آب به ۲ بلوک داده می­ شود. چرخش آب هر ۱۵ روز یک­بار می­باشد. به طور کلی هزینه تا سال ۱۳۹۲ برای یک هکتار بادام­کاری (اجرا و نگهداری)، معادل ۲۲۳۱۸۷۶۰ هزار ریال و درآمد آن تا سال ۱۳۹۲ معادل ۳۱۷۶۴۷۰۰ هزار ریال می­باشد. نسبت سود به هزینه پس از اجرای این فن­آوری­ معادل ۲/۳ و نسبت درآمد حاصل از فن­آوری جدید «کشت درختان مثمر» به فن­آوری قبلی «مراتع فقیر» معادل ۵/۲۶ برابراست.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

با توجه به جدول افزایش منافع خارج از حوضه:
– در بحث افزایش آب­های زیرزمینی در اقدام نهال­کاری بادام افت سفره­ی آب­های زیرزمینی قبل از اقدام ۵۰ سانتی متر و بعد از اقدام ۴۵ سانتی متر می­باشد.
– در بحث کاهش سیلاب قبل از اقدام ۴۰ درصد از بارندگی به رواناب تبدیل می­گردید و ۶۰ درصد آن نفوذ ولی بعد از اقدام رواناب به ۳۰ کاهش یافته و۷۰ درصد آن نفوذ کرده است.
– کاهش رسوب قبل از اقدام ۶/۳ تن در هکتار در سال فرسایش خاک، ولی بعد از اقدام فرسایش خاک ۴/۲ تن در هکتار در سال کاهش یافته است.
کاهش تعارضات قبل از اقدام در اثر ورود و خروج و چرای دام، ۵ مورد در سال وجود داشته ولی بعد از اقدام به ۳ مورد کاهش یافته است.
جدول ۴-۶- افزایش منافع خارج از حوضه

۵-۰%

۵-۲۰%

۲۰-۵۰%

۵۰% <

افزایش آب­های زیرزمینی

*

کاهش سیلاب

*

کاهش رسوب

*

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...