۰

حداقل

۱۰۰

حداکثر

در نهایت می­توان گفت، میانگین شاخص کل احساس نابرابری( اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ) در بین زنان سرپرست خانوار برابر با ۶۳/۵۵ از ۱۰۰ می­باشد که طبق جدول شماره (۴- ۵۵) می­توان گفت که ارزیابی شاخص کل احساس نابرابری در نمونه مورد مطالعه از “مثل دیگران” رو به “ضعیف­تر از دیگران” بوده است. با توجه به میانه که برابر با ۹۵/۵۷ می­باشد، می­توان گفت ۵۰ درصد پاسخگویان میزان شاخص کل احساس نابرابری­شان ۹۵/۵۷ و کمتر از آن و۵۰ درصدشان بیشتر از آن می­باشد. با توجه به مد که ۹۵/۸۲ می­باشد می­توان گفت، این مقدار در میان سایر مقادیر توزیع شاخص کل احساس نابرابری بیشترین میزان تکرار را داشته است.
۴-۲-۱-۲-۲. متغیرهای واسط
متغیرهای واسط در این پژوهش طرد اجتماعی و احساس بی­انصافی می­باشد. طرد اجتماعی به صورت طرد از شبکه ­های حمایتی( طرد درون­گروهی و برون­گروهی)، طرد از روابط اجتماعی، طرد از مشارکت اجتماعی(رسمی و غیر رسمی) و احساس شرمساری اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است و احساس بی­انصافی به دو شکل اقتصادی و اجتماعی مطرح است.
۴-۲-۱-۲-۲-۱. متغیر واسط طرد اجتماعی
بر اساس مصاحبه های صورت گرفته با زنان سرپرست خانوار طردشدگی و محرومیت در سراسر زندگی آن‌ها قابل مشاهده است. در مرحله اکتشافی این تحقیق مشخص شد که این گروه جزء مطرودین اجتماعی هستند که در یک وضعیت فلاکت­بار قرار گرفته­اند که امکان رهایی از آن برایشان به آسانی امکان‌پذیر نیست. در واقع علاوه بر دغدغه فکری تأمین هزینه‌های کمرشکن زندگی، طرد شدن از سوی اجتماع، دوستان و در مواردی طرد شدن از سوی خانواده نیز مشکلات دیگر آنان بود. در نتیجه تمام این مسائل و مشکلات باعث ایجاد انواع اختلالات روانی، اضطراب و نگرانی در آن‌ها شده و به دنبال آن با اُفت کیفیت زندگی و نارضایتی از آن مواجه بودند. بنابراین بر اساس مبانی نظری و تجربی(مخصوصاً کار فیروزآبادی،۱۳۹۲) این پژوهش و نتایج مصاحبه با زنان سرپرست خانوار(شرایط و موقعیت این جمعیت) و همچنین با توجه به راه های کلی ارتباط و اتصال فرد با جامعه، چهار بعد اصلی برای بررسی سازه طرد اجتماعی زنان سرپرست خانوار که در قالب دو بعد عینی و ذهنی در نظر گرفته شده است:

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

الف) بعد عینی
۱- طرد از شبکه ­های حمایتی: این بعد از طرد اجتماعی شامل متغیرهای حمایت درون­گروهی و بین­گروهی می­باشد.
۲- طرد از روابط اجتماعی: این بعد مرکب از روابط همسایگی، خویشاوندی و دوستی است.
۳- طرد از مشارکت در فعالیت­های اجتماعی: این بعد مشتمل بر دو نوع مشارکت رسمی و غیر رسمی است.
ب) بعد ذهنی
۴- شرمساری اجتماعی: این بعد نیز متغیرهای پنهان نمودن فقر، بدنامی ناشی از حمایت نهادی، شرمساری حضور در جمع و رفتارهای طعنه­آمیز را در بر می­گیرد.
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱. طرد از شبکه ­های حمایتی
همان­طور که ذکر شد طرد از شبکه ­های حمایتی شامل دو بعد حمایت درون­گروهی و بین­گروهی می­باشد:
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱. طرد از حمایت­های درون­گروهی
در پژوهش حاضر برای سنجش حمایت­های درون­گروهی، حمایت­های سه­گانه حمایت عاطفی(همدلی، دوست داشتن، اعتماد، ارزش و احترام قائل شدن، توجه و گوش کردن) با ۶ گویه، حمایت ابزاری(کمک­های پولی و غیرنقدی(وقت و نیروی کار) و هر گونه کمک مستقیم) با ۶ گویه و حمایت اطلاعاتی (اطلاعات، مشورت، پیشنهاد و رهنمود) با ۲ گویه که جمعاً ۱۴ گویه می­ شود، در سطوح خویشاوندی، همسایگی و دوستان(پیوندهای قوی) به طور مجزا مورد سنجش قرار می­گیرد و در قالب طیف لیکرت شش گزینه­ای اصلاً، خیلی کم، کم، متوسط، زیاد، خیلی زیاد مقیاس­بندی می­ شود.
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱-۱. طرد از حمایت خویشاوندان
۴-۲-۱-۲-۲-۱-۱-۱-۱-۱.طرد از حمایت عاطفی خویشاوندان
جدول شماره( ۴- ۵۷ ): توزیع درصدی پاسخگویان به گویه ­های حمایت عاطفی خویشاوندان

گویه

اصلاً

خیلی کم

کم

متوسط

زیاد

خیلی زیاد

جمع

میانگین

انحراف معیار

اگر مشکل یا حادثه بدی برای شما پیش بیاید،با شما همدردی می­ کنند؟

۲/۱۷

۱/۱۶

۴/۱۹

۶/۲۰

۶/۱۰

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...