نمونه‌های فراوانی دیگری نیز برای روابط انسانی بر اساس نگرش لیبرالی وجود دارد که از حوصلۀ بحث خارج است بنابراین به چند نمونه اکتفا می‌شود.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۴-۲-۴- جمع‌بندی سؤال یک
در پژوهش پیش رو، در پاسخ به این سؤال که «سبک زندگی لیبرالیستی در زمینۀ دو شاخصاوقات فراغت و روابط انسانی چه ویژگیهایی دارد؟»، از مبانی فکری لیبرالیسم در عرصه‌های جهان شناسی، انسان‌شناسی و ارزش شناسی با روش تحلیل محتوا اصول عملی استخراج گردید که بر اساس آن‌ها به ترسیم مختصات و ویژگی‌های سبک زندگی لیبرالیستی در رابطه با دو شاخصنام‌برده پرداخته شد. و در نتیجهمبانی و اصول عملی که عبارت‌اند از:مبنای جهان‌شناختی «محوریت دنیای مادی به عنوان تنها فرصت زندگی»، مبنای انسان‌شناختی «تقدم فرد بر جامعه» و اصول عملی برخاسته از آن نیز شامل «محوریت حقوق فردی» و «محوریت امیال و ارضای حداکثری آن‌ها» است. همچنین از مبنای ارزش‌شناختی «محوریت فرد» نیز اصول عملی«آزادی بیرونی»، «تساهل و مدارای حداکثری» و «تعیین بایدها و نبایدهای اخلاقی» و از مبنای دین‌شناختی تقدم عقل بر نقل، اصل عملی جدا بودن دین از زندگی استنباط شد ودر ادامه نیز بر اساس این مبانی و اصول عملی استنباط شده به تبیین ویژگی‌های سبک زندگی در دو شاخص اوقات فراغت و روابط انسانی پرداخته شد. در جدول‌های زیر ارتباط میان مبانی و اصول عملی استنباط شده از لیبرالیسم با شاخص‌های نام برده تبیین شده است.
جدول شمارۀ ۲: تبیین تأثیر اصول عملی استنباط شده از مبانی فلسفی لیبرالیسم بر سبک زندگی در شاخص اوقات فراغت

مبانی

اصول عملی

ویژگی‌های نشأت‌گرفته از اصول عملی لیبرالیسم در اوقات فراغت

جهان‌شناختی

محوریت دنیای مادی به عنوان تنها فرصت زندگی

مادیت جهان و عدم وجود زندگی پس از مرگ

گزینش انواع گذران اوقات فراغتی که بر لذت‌های مادی تأکید دارد.

انسان‌شناختی

تقدم فرد بر جامعه

    1. محوریت منافع فردی
    1. محوریت امیال و ارضای حداکثری آن‌ها

    1. محوریت خواستۀ فرد در گزینش نوع گذران اوقات فراغت فارغ از آسیب‌هایی که امکان دارد بر جامعه تحمیل شود.
    1. گزینش اوقات فراغتی که موجب ارضای حداکثری امیال باشد.

ارزش‌شناختی

محوریت بعد مادی وجود انسان

    1. آزادی بیرونی
    1. تساهل و مدارای حداکثری
    1. محوریت انسان در تعیین بایدها و نبایدهای اخلاقی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...