سناریوی اول

سناریوی دوم

غیر صمیمی

سناریوی سوم

سناریوی چهارم

همان‌طور که در جدول ۳-۱ نیز مشخص‌شده است، هر یک از عوامل طرح دوعاملی این پژوهش از دو سطح تشکیل‌شده‌اند؛ بنابراین طرح پژوهش یک طرح عاملی ۲×۲ بوده است. در این راستا چهار گروه آز مایش تشکیل‌شده‌اند که هر گروه به یکی از چهار سناریوی مشخص‌شده در جدول ۳-۱ تعلق یافته است. برای این کار، ابتدا به‌صورت تصادفی نمونه کلی پژوهش انتخاب و سپس اعضای نمونه به‌صورت تصادفی در هر یک از چهار گروه آزمایش تخصیص یافتند. طرح‌های آزمایشی دوعاملی یکی از طرح‌های قابل‌اعتماد پژوهشی است که امکان کنترل شرایط آزمایش را افزایش می‌دهد (بورگ و گال،۱۳۷۸).

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۳-۳ – جامعه آماری
جامعه مورد مطالعه این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر و دخترسال سوم دبیرستان‌های آموزش‌وپرورش شهرستان لنگرود است که در تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۳ مشغول به تحصیل بودند.
۳-۴ – نمونه و روش نمونه‌گیری
در این پژوهش حجم نمونه با بهره گرفتن از جدول مورگان محاسبه گردید. لذا برای اطمینان از حجم نمونه، ۳۶۰ دانش‌آموز با روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شد.
برای انتخاب نمونه از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای استفاده شد. در این روش ابتدا فهرستی از دبیرستان‌های پسرانه و دخترانه شهر لنگرود به‌عنوان چارچوب نمونه‌گیری تهیه شد و بر اساس این فهرست چند مدرسه به شیوه تصادفی برگزیده شدند. نحوه انتخاب بدین‌صورت بود، مدارسی که در رشته‌های ادبیات و علوم انسانی تجربی و ریاضی، کاردانش، جمعیت بیشتری دارند، انتخاب شدند.
سپس برای تخصیص نمونه انتخاب‌شده به چهار گروه مختلف آزمایش، نمونه ۳۶۰ نفری به چهار نمونه ۹۰ نفری تقسیم و هر نمونه به‌صورت تصادفی ساده به یکی از چهار گروه آزمایش (چهار سناریوی متفاوت) اختصاص یافت.
۳-۵- ابزار اندازه‌گیری
در این پژوهش برای جمع‌ آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های زیر استفاده شد
۳-۵-۱- پرسشنامه معیار انتظار از معلم ([۱۴۵]IES)
معیار انتظار صمیمیت دانش آموزان از معلمان. اولین معیار، انتظار بی‌واسطه (IES) هست. معیاری شبیه به مقیاس لیکرت است که محدوده آن از پنج‌تا یک می‌باشد. پنج برای معیار «کاملاً موافقم» و یک برای معیار «کاملاً مخالفم» است. شاخصی است بیست‌وهشت موردی، رفتارهایی که دانش آموزان از معلمان انتظار دارند در کلاس درس استفاده بکنند و یا استفاده نکنند را اندازه‌گیری می‌کند. دو بُعد در این معیار وجود دارد که عبارت‌اند از رفتارهای صمیمی و سوء رفتارهای معلمان. رفتارهای مورداستفاده در این معیار به‌صورت رفتارهای صمیمی (طبق نظریه ثویت و مک کراسکی، ۱۹۹۸) و یا سوء رفتارهای معلمان (طبق نظریه کیرینی و همکاران، ۱۹۹۱؛ ثویت و مک‌کراسکی، ۱۹۹۸) می‌باشد.
موارد ۱، ۲، ۴، ۷، ۹، ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۲۱، ۲۲ و ۲۳ نشان‌دهنده رفتارهای صمیمی است که دانش‌آموزان انتظار دارندمعلمان در کلاس درس استفاده کنند و موارد ۳، ۵، ۶، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۴، ۱۸، ۱۹، ۲۰، ۲۴، ۲۵، ۲۶، ۲۷ و ۲۸ نشان‌دهنده رفتارهای نامناسب است که دانش‌آموزان انتظار دارند معلمان در کلاس درس استفاده نکنند.
امی دن سون (۲۰۰۱)، شواهد مناسبی را برای روایی و پایایی این ابزار ارائه کرد. طبق مطالعه او پایایی این ابزار با روش همسانی درونی با الفای کرونباخ، ۷۴/۰ برای زیر مقیاس رفتار صمیمی و ۷۳/۰ برای سوء رفتار محاسبه شد که این حکایت از پایایی قابل‌قبول این ابزار داشته است. در این مطالعه نیز، پایایی این دو زیر مقیاس با بهره گرفتن از آلفای کرونباخ (روش همسانی درونی) به ترتیب ۷۲/۰ و ۷۱/۰ محاسبه شد؛ بنابراین، در این پژوهش نیز پایایی این ابزار تایید شد.
۳-۵-۲- پرسشنامه بازنگری چهار سناریو[۱۴۶]
برای مشخص نمودن ادراک دانش آموزان از رفتارهای صمیمی و غیر صمیمی از فرم بازنگری سناریو هاله در آن ویژگی رفتارهای صمیمی وغیرصمیمی معلم در ۴ سناریو دستکاری‌شده است، استفاده شد.
برداشت از صمیمیت و سوء رفتارها. صمیمیت معلمان و سوء رفتارهای معلمان با بهره گرفتن از چهار سناریوی پیشنهادشده توسط ثویت و مک‌کراسکی (۱۹۹۸) ارائه شد. سناریوهای صمیمیت شامل شش رفتار غیرکلامی است. معلم صمیمی از همه این شش رفتار صمیمیت استفاده می‌کند. معلم غیر صمیمی از هیچ‌یک از رفتارهای صمیمی استفاده نمی‌کند… معلم فاقد سوء رفتار تنها از رفتارهای مناسب استفاده می‌کند. معلم با رفتار بد فقط از سوء رفتارها استفاده می‌کند. شرکت‌کنندگان بایستی این سناریوها را که رفتارهای صمیمی درک شده و سوء رفتار درک شده را اندازه‌گیری می‌کرد با بهره گرفتن از معیار امتیازدهی رتبه‌بندی کنند. ثویت و مک‌کراسکی (۱۹۹۸) اعتبارهای داخلی در معیار صمیمیت درک شده را به‌صورت ۹۴/۰ و ۹۸/۰ در معیار سوء رفتار درک شده (نظریه ثویت و مک‌کراسکی ۱۹۹۸) را گزارش کرده است. این مطالعه اعتبارهای داخلی ۹۰/۰ برای صمیمیت و ۹۲/۰ برای رفتار بد را به همراه داشت.
۳-۵-۳ -پرسشنامه معیار اعتبار[۱۴۷]
ارزیابی از اعتبار معلمان بر اساس سطح صمیمیت با بهره گرفتن از معیار استاندارد ۱۸ موردی تِون و مک‌کراسکی (۱۹۹۵) با اندازه‌گیری شایستگی، مراقبت و قابلیت اعتماد آزمون شد.
سنجش اعتباربراساس سه ملاک درسوالات مذکور آمده است.

ملاک‌های موردسنجش

سؤالات مدنظر

شایستگی و صلاحیت (ازنظر تسلط علمی)

۱،۲،۳،۴،۵،۶

مراقبت (حسن نیت و اراده)

۷،۸،۹،۱۰،۱۱،۱۲

قابلیت اعتماد (امانت‌داری و صداقت)،

۱۳،۱۴،۱۵،۱۶،۱۷

تِون و مک‌کراسکی ارتباطی بین شایستگی/مراقبت، قابلیت اعتماد/مراقبت و شایستگی/قابلیت اعتماد به ترتیب ۶۰/۰، ۶۳/۰، ۶۰/۰ گزارش کردند، براساس مطالعه حاضر اعتبار آلفای صلاحیت ۸۰/۰، مراقبت ۸۱/۰ و قابلیت اعتماد را ۸۰/۰ بدست آمد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...