با بهره گیری از اینترنت، هزینه تهیه، پردازش و کاربرد اطلاعات کاهش می‌یابد. فاصله ی جغرافیایی و زمانی بازارها از بین می رود و تجارت بین‌المللی به صورت یک عرصه ی پیوسته و بدون مرز در می‌آید در حقیقت مدیریت مؤثر اطلاعات سبب جابجایی مزیت های سنتی می شود وخود به عنوان یک برتری رقابتی نیرومند در صحنه ی تجارت ظهور می‌کند یکی از فوائد مهم استفاده از اینترنت در تجارت کاهش عملیات بازرگانی است و موجب ۲۱ تا ۷۰ در صد صرفه جویی در هزینه های فعالیت های مختلف تجاری می شود (کمالی، ۱۳۸۷)

شرکت ها از به کار گیری بازاریابی اینترنتی شش هدف عمده را دنبال می‌کنند:

    • اهداف هزینه گرا: اینترنت به دلیل کاهش هزینه ها ی مبادله و توزیع می‌تواند هزینه ها را به نحو قابل توجهی کاهش دهد.

    • اهداف فروش گرا: اینترنت را به عنوان یک کانال خرده فروشی و توزیع تلقی می‌کند بعضی از کالاها و خدمات به دلیل ماهیت خاصی از قابلیت فرو ش اینترنتی برخوردارند.

      • اهداف تغییر رفتاری: برای بعضی از سازمان‌ها دستیابی، اثربخشی و کارایی در گرو انتقال فعالیت های کلیدی آن ها به اینترنت است در بسیاری از موارد تحقق این هدف شامل تغییر فعلی مشتریان است تا آنان را به استفاده از اینترنت متمایل ساخته امکان تحقق اهداف شرکت را فراهم آورد.

    • اهداف انتشار اطلاعات: اهداف انتشار اطلاعات با کالا ها و خدمات رابطه بسیار نزدیکی دارند شرکت ها گاهی اوقات جهت تحقق اهداف خود اقدام به انتشار اطلاعاتی می‌کنند که مشتریان به آن ها تمایل دارند.

    • اهداف ترفیعی: اغلب وب سایت ها هدف ارتباطاتی و ترفیعی را دنبال می‌کنند.

  • اهداف سرگرمی: ارائه و ابزارها و بازی سرگرم کننده جزء ضمایم فعالیت های ترفیعی است و شرکت ها از این طریق رضایت مشتری خودرا افزایش می‌دهد(دان و دن[۳۴] ۲۰۰۱)

۲-۲-۶- کاربرد بازاریابی اینترنتی

پیدایش و توسعه ی اینترنت فرصت های جدیدی را برای بازار یابان ایجاد نموده تا بتوانند فعالیت های فعلی بازار یابی خود را بهتر انجام دهند بازاریابی اینترنتی تا حد زیادی به ویژگی های محصولات و خدمات ارتباط دارد به علاوه بازار یابی از طریق اینترنت می‌تواند کمک شایانی در صرفه جویی وقت و هزینه به استراتژی کلی بازار نماید.

به طور کلی اینترنت می‌تواند به طور بالقوه برای دسترسی ‌به این چهار مسیر استراتژیک مورد استفاده قرار گیرد:

    • نفوذ بازار: اینترنت می‌تواند برای فروش بیشتر محصولات موجود مورد استفاده قرار گیرد.

    • توسعه بازار: در اینجا اینترنت برای فروش در بازار های جدید جغرافیای مورد استفاده قرار می‌گیرد، یعنی سود بردن از هزینه ی پایین تبلیغات از لحاظ بین‌المللی بدون نیاز به حمایت از زیر ساخت فروش در کشور های مشتری.

    • توسعه ی محصول: محصولات یا خدمات جدیدی توسعه پیدا می‌کنند که از طریق اینترنت قابل تحویل باشند. این ها معملا محصولات دیجیتالی هستند.

  • متنوع سازی: در این بخش اینترنت از فروش محصولات جدیدی که توسعه داده شده و در بازارهای جدید به فروش می‌رسند، پشتیبانی می‌کند همچنین سازمان های شرکتی بزرگ به توسعه بازارهایشان کمک می‌کنند از اینرو شاید اکثر پتانسیل های موجود اینترنت برای کمک به گسترش شرکت های کوچک و متوسط است(چافی[۳۵] ،۲۰۰۰: ۹۴).

۲-۲-۷- مزایای بازاریابی اینترنتی

با فراگیر شدن استفاده از شبکه اینترنت در سراسر جهان شمار مخاطبان این دنیای مجازی هر لحظه رو به افزایش است با توجه به قابل دسترس بودن اینترنت در سراسر نقاط جهان امروزه تاجران نیز ترجیح می‌دهند تا آگهی های خود را در اینترنت نمایش دهند در دهه ی اخیر اینترنت بهترین مکان برای تبلیغات و بازاریابی اینترنتی مخصوصا برای تبلیغ کالا و خدمات است چرا که اینترنت یک محیط جهانی است و تبلیغات اینترنت فراگیر ترین نوع تبلیغات است. ( فانی، ۱۳۸۹)

ارتباطات بازاریابی اینترنتی به طور قابل توجهی با ارتباطات بازاریابی سنتی و رایج متفاوت است زیرا رسانه ی دیجیتال قادر به ایجاد اشکال جدید تعامل و مدل های جدیدی بر مبادله ی اطلاعات است. هافمن و نواک معتقدند که رسانه ی دیجیتال تغییری در مدل ارتباطات را نشان می‌دهد که مدل یا پارادایم جدید برای ارتباطات بازاریابی است آن ها معتقدند که تسهیلات اینترنتی یک محیط کامپیوتری را معرفی می‌کند که در آن تعاملات بین فرستنده و گیرنده ی اطلاعات نیست بلکه با خود وسیله است، آن ها می‌گویند مصرف کنندگان می‌توانند با وسیله تعامل داشته باشند، شرکت ها می‌توانند محتویات را برای وسیله فراهم کنند. مجموعه ای از تفاوت ها ی بین این رسانه ی جدید و رسانه سنتی توسط مک دونالد و ویلسون مطرح شده است که به آن ۶i آمیخته بازار یابی می‌گویند:

  1. فعل و انفعال متقابل: جان دیتون ویژگی اصلی اینترنت را در یک رسانه یدیجیتال شناسایی کرد که ‌در مورد اکثر فعالیت های بازاریابی آنلاین صدق می‌کند:

    • مشتری اقدام به تماس می‌کند.

    • مشتری در جست و جوی اطلاعات و تجربه است.

    • زمانی که بازاریاب در حال بررسی یک وب سایت است بازاریاب صد در صد از توجه شخصی برخوردار خواهد بود.

    • یک شرکت می‌تواند پاسخ افراد را جمع‌ آوری و ذخیره کند.

  • نیاز های فردی مشتری در دیالوگ های آینده قابل شناسایی و محاسبه است.

    1. جمع‌ آوری اطلاعات: اینترنت می‌تواند به عنوان شیوه ای با هزینه ی نسبتا پایین برای جمع اوری تحقیق بازاریابی به ویژه ‌در مورد تصورات مشتری از کالاها و خدمات مورد استفاده قرار گیرد بسیاری از اطلاعات تحقیق بازاریابی از طریق خود وب سایت قابل دسترسی است. بازاریابان از رویکرد های تحلیلی وب برای کسب دانش ‌در مورد اولویت ها و رفتار مشتری استفاده می‌کنند.

    1. فردی سازی: ویژگی مهم دیگر ارتباطات بازار یابی متقابل این است که آن ها می‌توانند با هزینه ی نسبتا کم با افراد تعامل داشته باشند. مهم تر آن است فردی سازی می‌تواند بر اساس اطلاعات جمع‌ آوری شده درباره ی بازدید کنندگان هر سایت و با بهره گرفتن از آن ها برای هدف مورد نظر و شخصی کردن ارتباطات برای مشتریان در راستای برقراری ارتباط در همه ی رسانه ها باشد، هر مشتری که به سیستم شرکتی دست پیدا می‌کند پروفایلی برای وی بر اساس حوزه ی محصولات مورد علاقه ایجاد شده و اطلاعات موجود در آن نقش محصولات را در واحد خرید توصیف می‌کنند. زمانی که آن ها دوباره به سایت مراجعه می‌کنند به آن ها اطلاعاتی متناسب با محصول مورد علاقه شان داده خواهد شد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...