تحلیل مقایسه ای کیفی[۴۳]

    • روشی جهت خلاصه سازی و مقایسه داده های مطالعات موردی با بهره گرفتن از منطق بومی

فراخلاصه[۴۴]

    • مجموعه ای از روش ها به منظور تجمیع یافته های تحقیق کیفی.

ترکیبی

ترکیب واقع گرا[۴۵]

      • در این روش تمرکز اولیه بر روی مکانیسم های علی و یا “نظریه” است که زمینه ساز انواع مداخلات یا برنامه ها می باشد و هدف آن ایجاد توضیحات در مورد مداخلات و یا برنامه هایی است که زمینه های مشابه “نظریه تغییر” را که چرا کار می کنند (و یا نمی کنند) برای گروه های خاص در زمینه های خاص به اشتراک می گذارد.
      • ( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

مرکز EPPI[46]

    • این روش معمولا شامل یک سوال بررسی بسیار گسترده از سوالات مجزای توسعه یافته است و از تمرکز دو یا چند ترکیب سیستماتیک موازی شکل می گیرد. آنها ممکن است، به عنوان مثال بر سوالات فرعی در مورد اثربخشی، تناسب، موانع و توانمندسازهای اجرایی، و دیدگاه های گروه هدف از مداخله تمرکز کنند. سپس نتایج حاصل از ترکیب های جداگانه وارد ترکیبی با نام “فراترکیب” با هدف پرداختن به کلیت سوال بررسی می شوند .

روش ترکیب نقلی در یک مرور سیستماتیک نباید با مفهوم واژه «مرور نقلی»، که برای توصیف بررسی های ذهنی و غیرسیستماتیک بکار برده می شود اشتباه گرفته شود.
۳-۸- شرحی بر روش فراترکیب
تأکید ما در این پژوهش بر روی روش فراترکیب و استفاده از آن به منظور ترکیب مطالعات مورد بررسی است. چرا که در طی مطالعات جامعی و بررسی نظام مندی که صورت می پذیرد، دانش و بینش محقق نسبت به حوزه مورد بررسی افزایش می یابد که با توجه به اندک بودن تعداد مطالعات جامع در حوزه تجاری سازی به نوبه خود بسیار کمک کننده خواهد بود.
۳-۸-۱- مفهوم فراترکیب
گردآوری گروهی از مطالعات کیفی، تجزیه یافته‌های آن‌ها، کشف نکات اساسی در آن‌ها و ترکیب و تبدیل آن‌ها به یک جایگزین کلی‌تر فراترکیب نامیده می‌شود. به عبارت دیگر فراترکیب مطالعات کیفی، یکی کردن گروهی از مطالعات کیفی به‌منظور کشف نکات اساسی و ترجمه آن‌ها به یک محصول نهایی واحد است. این محصول نهایی نتایج اولیه مطالعات را به‌صورت یک مفهوم جدید بیان می‌کند. مفهوم و تفسیر تازه موضوع مورد بررسی در محصول نهایی پدید آمده از فراترکیب به گونه‌ای ارائه می‌شود که همزمان نتیجه پژوهش‌های اولیه در آن قابل جستجو باشد. قابل ذکر است که این روش دوران کودکی خود را سپری می‌کند و در حال حاضر دستورالعمل و راهنمای جامعی برای آن وجود ندارد. برای مثال هنوز در مورد اینکه چه قسمتی از مطالعات اولیه برای فراترکیب داده محسوب می‌شود، آیا چکیده و عنوان نیز بخشی از داده به حساب می‌آیند و یا فقط متن مقاله باید استفاده شود، و همچنین در مورد معیارهای وارد و خارج کردن مطالعات به فراترکیب اختلاف نظر وجود دارد (رفائی شیرپاک و همکاران، ۱۳۸۹).
۳-۸-۲- ضرورت انجام فراترکیب
هر روز بر اهمیت تصمیم‌گیری بر مبنای شواهد و یافته‌های پژوهشی و علمی افزوده می‌گردد. بنابراین نیاز به شیوه‌ای که بتواند بررسی سازمان‌یافته‌ای از تحقیقات کیفی ارائه دهد و نتایج گروه‌های مشابه این‌گونه تحقیقات را، در قالب تفسیری جامع تر ارائه دهد و چشم می‌خورد. همان گونه که اشتابروکس۱و پترسون[۴۷] اشاره کردند اهمیت فراترکیب در این است که این روش شناخت جامع‌تر و درک عمیق‌تری نسبت به پدیده مورد بررسی ارائه می‌دهد و کمک می‌کند تصمیم‌گیری ها بر اساس شواهد علمی و یافته‌های پژوهشی انجام گیرد (رفائی شیرپاک و همکاران، ۱۳۸۹).
۳-۸-۳- چگونگی انجام فراترکیب
فراترکیب مستلزم این است که محقق یک بازنگری دقیق و عملی را انجام داده و یافته‌های تحقیق کیفی مرتبط را ترکیب کند. به واسطه بررسی یافته‌های مقاله‌های اصلی تحقیق، محققان واژه‌هایی را آشکار و ایجاد می‌کنند که نمایش جامع‌تری از پدیده تحت بررسی را نشان می‌دهد. مشابه نگرش نظام‌مند، استفاده از فراترکیب نتیجه‌ای را حاصل می‌کند که بزرگ‌تر از مجموع بخش‌های آن است (چنیل و وس[۴۸]، ۲۰۰۷). روش های مختلفی برای فراترکیب وجود دارد؛
۳-۹- متدولوژی و گام های اجرای پژوهش
روشی که برای مرور سیستماتیک و تحقق هدف در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است، از روش مکاکن(۲۰۰۶) و ساینی و شلونسکی(۲۰۱۲) اقتباس شده که خلاصه مراحل آن در شکل ۳-۴ نشان داده شده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...