پایان نامه درباره بررسی آثار و احوال ابوسعد خرگوشی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
۲۳ـ۳۰٫ در فهرست مخطوطات ظاهریه عنوان«انسابه و اقاربه» آمده است که شاید اختصار یوسف العش باشد از عناوین این چند باب.
-
- در فهرست ابواب در آغاز نسخه بریتانیا بعد از این باب بابی دیگر هست به عنوان «باب کنیه رسول الله» که در متن کتاب موجود نیست.
-
- عنوان باب در نسخه ظاهریه: «…قبل مبعثه بالف سنه».
۳۶ـ۳۸٫ در نسخه ظاهریه«احادیث سطیح بن ربیعه» یک باب است که نمیدانیم در اصل چنین است یا یوسف العش برای اختصار چنین عنوانی به هر سه باب داده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
-
- پس از این باب در نسخه ظاهریه دو باب دیگر نیز وجود دارد: «قصه ابی عمیر بن التیهان» و «قصه یوشع الیهودی».
۴۳ـ۴۵٫ در نسخه ظاهریه این هر دو در یک باب آمده است.
-
- بعد از این باب در نسخه ظاهریه دو باب دیگر وجود دارد: «قصه زید بن عمرو بن نفیل » و «اسلام خدیجه و رغبتها فی النّبی».[۱۲۳]
تفاوت برخی از بابهای نسخهها با بابهای نسخه ترجمهی فارسی:
۳و۴٫ در ترجمهی فارسی جابه جا است؛ باب ۳٫ با عنوان«در صفت آداب رسول علیه السلام و اخلاقش»؛ باب ۴٫ با عنوان«در صفت اخلاق رسول علیه السلام».
-
- با عنوان«ذکر جدات رسول علیه السلام از قبل پدر» در ترجمهی فارسی وجود دارد اما در این نسخهها نیست.
-
- با عنوان«ذکر اعمام رسول علیه السلام» و «ذکر عمات رسول علیه السلام».
-
- با عنوان«ذکر خویشان و برادران و خواهران ازرضاع»، اما در نسخههای دیگر باب ۲۴٫ «اعمام و خویشان و خواهران و برادران» و بعد در باب ۲۵٫ «ذکرعمات النّبی» آمده است.
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«ذکر آنکه ایمان آورد به رسول علیه السلام پیش از هزار سال» و«نامهی تبع اول به رسول علیه الصلوه والسلام».
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«آنچه ظاهر شد در بنی اسرائیل از علامات نبوت رسول علیه السلام و قصهی بلوقیا» اما در نسخههای دیگر باب ۳۴٫ عنوان«شأن من آمن برسول الله قبل مبعثه» باب ۳۵٫ عنوان«ذکر ما ظهر فی بنی اسرائیل من امارات رسول الله».
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«ذکرحدیث سطیح و شق و قس بن ساعده و سواد بن قارب و کهنه عرب»هم به صورت یکجا آمده و هم به صورت جدا. اما در نسخههای دیگرباب ۴۰٫ عنوان«حدیث سواد بن قارب الازدی وسبب اسلامه وقدومه علی النّبی مکه وقت بعثه» و باب ۴۱٫ عنوان«حدیث قس بن ساعده الایادی».
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«در ذکر فضیلت اهل بیت علیهم السلام» و«خطبه لحسن بن علی علیهما السلام» اما در نسخههای دیگر در باب ۶۲ آمده و فقط بخش اول را دارد.
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«حدیث غار و رفتن رسول علیه السلام بدانجا» اما در دیگر نسخهها باب ۶۳٫ «الغار و فضایل ابی بکر الصدیق».
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«ذکر معراجهای رسول علیه السلام» همراه با ۳ روایت آورده شده اما در نسخههای دیگر در باب ۶۰ روایات موجود نیست.
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«ذکر غزاهای رسول علیه السلام» همراه با قصههای بدر و غزوه احد آمده، اما در نسخههای دیگر در باب ۷۰ قصهها نیامده است.
-
- در نسخ دیگر ذکر اسماء شمشیر و سلاحهاو… را دارد و مانند ترجمهی فارسی است اما در نسخههای دیگر باب ۷۱«ذکر اسماء قسیه و ترسه وجعبته» و«ذکر عمره و اسمائهن و مطهرته و اقداحه و مخضبه و مرآته » و«ذکر ماترک رسول الله یوم وفاته من الثیاب و القمص و الازار و السریر و الصاع و المد» را دارد و در ترجمهی فارسی موجود نیست.
۳۵و۳۶٫ در ترجمهی فارسی به صورت مجزا آمده اما در نسخه های دیگر در باب ۷۳ در یک باب آمده اما همان ۲ بخش را دارد.
-
- در ترجمهی فارسی«ذکر ما کان علیه ذرع البیت حتی صار الی ما هو علیه الیوم فی خارج و داخل» و «ذکر المسجد الحرام» و«ذکر عدد الطاقات و عدد الابواب و اسمائهن» و«ذکر مقام ابراهیم و المنابر» و«صوره الکعبه» و«ذکر ما زید فی المسجد الحرام» و«ذکر المسجد الخیف و عدد ابوابه و المزدلفه و حد عرفه» و«ذکر الحرم» نیامده اما در نسخ دیگر در باب ۷۶ آمده است.
-
- در ترجمهی فارسی«آنچه آمده است در بیرون آوردن چاه زمزم» در نسخههای دیگر در پایین باب ۷۶ آمده است.
-
- در ترجمهی فارسی با عنوان«درصفت مسجد رسول علیه السلام» اما در نسخههای دیگر باب ۷۹٫ با عنوان«آنچه آمده است در مسجد رسول علیه السلام».
-
- در نسخ دیگر«صوره مسجد رسول الله» در زیر «فضل الصلوه فی مسجد رسول الله»آمده اما در ترجمهی فارسی موجود نیست.
-
- در نسخ دیگر«ما جاء فی صفه قبر النّبی» آمده اما در نسخه فارسی نیامده است.
ترجمه راوندی
ترجمه فارسی
نسخه ظاهریه
نسخه بریتانیا
نسخه برلین
ابواب کتاب شرف النّبی
شماره
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 09:20:00 ب.ظ ]
|