نتایج بدست آمده از آزمون فوق در خصوص مدل نخست تحقیق عنوان می­ کند که مقدار آماره F و سطح معناداری آن (Prob) به ترتیب برابر با ۸۴۷/۱ و ۰۴۹/۰ می­باشد که کوچکتر بودن سطح معناداری بدست آمده از ۵% بیانگر رد فرض H0 مبنی بر همسانی واریانس­ها می­باشد که نشان دهنده وجود ناهمسانی واریانس در این مدل تحقیق می­باشد. در این مطالعه برای رفع مشکل ناهمسانی واریانس­ها از روش حداقل مربعات تعمیم یافته[۶۱] (GLS) استفاده شده و در برآورد توسط نرم‌افزار آماری به مدل ضرایب وزنی متناسب با واریانس داده شده است (سوری، ۱۳۹۱). نتایج بدست آمده در خصوص بررسی همسانی واریانس­ها در مدل دوم تحقیق نشان می­دهد که مقدار آماره F و سطح معناداری آن به ترتیب برابر با ۳۷۴/۱ و ۱۷۹/۰ می­باشد که سطح معناداری بدست آمده بیانگر وجود همسانی واریانس­ها در این مدل می­باشد. دیگر نتایج بدست آمده در خصوص مدل­های سوم و چهارم تحقیق نشان دهنده آن است که سطح معناداری بدست آمده در هر دو مدل کمتر از ۵% می­باشد و این به معنای وجود ناهمسانی (عدم وجود همسانی) واریانس­های این مدل­هاست که برای رفع این مشکل همانطور که گفته شد از روش حداقل مربعات تعمیم یافته استفاده شده است. مجموع نتایج بدست آمده نشان می­دهد که به غیر از مدل دوم تحقیق، در سایر مدل­ها ناهمسانی واریانس وجود داشته و در ادامه از روش حداقل مربعات تعمیم یافته جهت تخمین این مدل­ها استفاده شده است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۴-۳-۴ آزمون هم خطی
هم خطی وضعیتی است که نشان می­دهد یک متغیر مستقل تابعی خطی از سایر متغیرهای مستقل است. اگر هم خطی در یک معادله رگرسیون بالا باشد ، بدین معنی است که بین متغیرهای مستقل همبستگی بالایی وجود دارد و با وجود بالا بودن R2، مدل دارای اعتبار بالایی نیست. به عبارت دیگر با وجود آنکه مدل خوب به نظر می­رسد ولی دارای متغیرهای مستقل معنی داری نمی باشد
برای انجام آزمون هم­خطی متغیرها از آماره­ای به نام عامل تورم واریانس (VIF) و تولرانس (Tolerance) استفاده می­گردد. هرچه مقدار تولرانس کم باشد اطلاعات مربوط به متغیرها کم بوده و مشکلاتی در استفاده از رگرسیون ایجاد می شود. عامل تورم واریانس نیز معکوس تولرانس بوده و هر چقدر افزایش یابد باعث می­ شود واریانس ضریب رگرسیون افزایش یافته و رگرسیون را برای پیش بینی نامناسب سازد، به عبارتی هر چه مقدار آماره عامل تورم واریانس (VIF) نزدیک به یک باشد، احتمال وجود هم­خطی بین متغیرهای مستقل تحقیق، کاهش می­یابد و چنانچه مقدار آن بزرگتر از ۱۰ باشد نشان دهنده وجود هم­خطی است و در استفاده از رگرسیون مشکل جدی وجود دارد (مومنی، ۱۳۹۱). نتایج حاصل از آزمون هم­خطی نشان می­دهد که هیچ یک از مدل­های تحقیق دارای هم­خطی نمی­باشند که نتایج تفصیلی آن در ادامه ذکر شده است.
۴-۳-۵ بررسی فرض عدم خود همبستگی
عدم وجود خود همبستگی بین جملات خطا یکی دیگر از مفروضات اساسی رگرسیون است. همبستگی خطاها با یکدیگر را اصطلاحاً خود همبستگی یا همبستگی سریالی می­گویند. برای بررسی وضعیت خودهمبستگی از آزمون دوربین-واتسون استفاده شده که نتایج بدست آمده نشان می­دهد در هیچ یک از مدل­های تحقیق خودهمبستگی مشاهده نشده است (نتایج تفصیلی در بخش­های پیش­رو ذکر شده است).
۴-۴ نمودارهای پراکنش
در نمودارهای پراکنش (scatter)، متغیر وابسته در مقابل متغیرهای مستقل ترسیم می­ شود. به دو دلیل از این نمودارها قبل از برآورد مدل استفاده می­ شود:
الف- تشخیص نقاط پرت در داده ­ها.
ب) بررسی اینکه آیا رابطه خطی برای داده ها مناسبتر است یا اینکه مدل غیر خطی ( از جمله درجه دوم و سوم و …) باید برای بیان ارتباط استفاده گردد.
همانگونه که در نمودارهای زیر دیده می­ شود در اکثر نمودارها رابطه بین دو متغیر مستقل و وابسته به صورت منحنی نیست و رابطه خطی برای بیان رابطه بین این دو متغیر مناسب­تر است. همچنین در برخی موارد رابطه معناداری بین دو متغیر وجود ندارد. علاوه بر این نقطه پرت زیادی در داده ­ها دیده نمی­ شود. لازم به ذکر است که روابط ذکر شده در نمودارهای پراکنش زیر، صرفاً رابطه ساده بین دو متغیر است و ممکن است با نتایج بدست آمده از مدل تحقیق (با توجه به تاثیر سایر متغیرها بر رابطه بین دو متغیر) متفاوت باشد.
(نمودارهای ۴-۱ رابطه بین رقابت در بازار محصولات با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
همانطور که در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد رقابت در بازار محصولات (HHI) دارای رابطه مثبتی با میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) می باشد و این در حالی است که رابطه بین رقابت در بازار محصولات و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) چندان روشن و مشخص نیست.

(نمودارهای ۴-۲ رابطه بین نوسان بازده سهام صنعت با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
در نمودارهای بالا رابطه نوسان بازده سهام صنعت (ind_Return_VOL) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل منفی اما نه چندان روشن و قابل توجه مشاهده می­ شود.

(نمودارهای ۴-۳ رابطه بین نوسان بازده سهام با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ -تحقیق)
همانطور که در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد رابطه نوسان بازده سهام (Return_VOL) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل منفی (معکوس) دیده می­ شود، هر چند که رابطه نخست از شدت بیشتری برخوردار است.

(نمودارهای ۴-۴ رابطه بین نوسان سود شرکت با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد که نوسان سود شرکت (EBIT_VOL) دارای رابطه منفی و معناداری با متغیرهای سنجش هموارسازی سود تقسیمی یعنی میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) می باشد.

(نمودارهای ۴-۵ رابطه بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
همانطور که در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد رابطه بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری (MB) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) به شکل مثبت و کاملاً معنادار مشاهده شده و رابطه بین متغیر یاد شده و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل مثبت اما نه چندان قابل توجه مشاهده می­ شود.

(نمودارهای ۴-۶رابطه ی بین میزان وجوه نقد نگه داری شده با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
در نمودارهای بالا رابطه بین میزان وجوه نقد نگهداری شده (Cash) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل مثبت و کاملاً معنادار ملاحظه می­ شود..

(نمودارهای ۴-۷ رابطه سطح تقسیم سود با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
همانطور که در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد رابطه سطح تقسیم سود (DivLVL) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل مستقیم (مثبت) و معنادار مشاهده می­ شود.

(نمودارهای ۴-۸ رابطه جریانات نقدی آزاد با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد که رابطه جریانات نقدی آزاد (FrCash) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل مثبت مشاهده می­ شود.

(نمودارهای ۴-۹ رابطه بین نسبت دارایی های ثابت مشهود با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
همانطور که در نمودار­های فوق می­توان مشاهده کرد رابطه بین نسبت دارایی­ های ثابت مشهود (Tang) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل مثبت ملاحظه شده هر چند که رابطه نخست از معناداری و شدت بیشتری برخوردار است.

(نمودارهای ۴-۱۰رابطه ی گردش سهام با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی براساس مدل های ۱و۲ تحقیق)
در نمودارهای بالا رابطه گردش سهام (Turnover) با متغیرهای میزان هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل لینتنر (SOA I ) و هموارسازی سود تقسیمی بر اساس مدل مبتنی بر سود تقسیمی هدف (SOA II ) به شکل منفی قابل مشاهده می­باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...