۲-۱۱-۷-۲٫ روش پاساداکیس [۳]
شبکه­ ای را که پاساداکیس ایجاد نموده است شامل لایه­ی ورودی، دو لایه­ی مخفی و لایه­ی خارجی می­باشد که هر کدام به ترتیب شامل ۱۲ ، ۵ ، ۳ و ۱ نرون می­باشد. انتخاب این توپولوژی بر مبنای آزمایشات مختلف و استفاده از ساختارهای متفاوت و مشاهده نتایج به دست آمده است.
نمونه­ها به صورت تصادفی و به دو دسته ۱۶۰ تایی و ۱۳ تایی تقسیم شده ­اند. دسته­ی اول برای آموزش شبکه و دسته­ی دوم برای بررسی عملکرد شبکه آموزش دیده به­کار گرفته شده ­اند. از الگوریتم پس­انتشار خطا همراه با عبارت مومنتوم استفاده شده است. تابع محرک استفاده شده در لایه­ های مخفی تابع سیگموئیدی می­باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

ساختارهای مختلف از شبکه­ عصبی مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته تا معلوم گردد که این مدل به­خوبی رابطه بین درجه­ آرام سوزی و متغیرهای ورودی را بیان می نماید. شاخص­ های آماری مربوط به شبکه­ بهینه در جدول زیر نشان داده شده است.
جدول (۲-۳)‌شاخص های دقت مدل شبکه عصبی [۳]

RMSE

R2

ماکزیمم خطا

مینیمم خطا

۰٫۱۷

۰٫۹۸۵

۰٫۵

۰٫۵-

آموزش

۰٫۱۸

۰٫۹۸۹

۰٫۴

۰٫۲-

ارزیابی

برای بررسی عملکرد شبکه ایجاد شده، از مدل در یک سری اختلاط­های فرضی استفاده گردیده است. پاساداکیس با این آزمایش دو هدف را دنبال کرده است: اولاً مشخص کردن اینکه مدل به صورت موفقیت آمیز تمام ارتباطات کلی بین ورودی­ ها و خروجی­ها را بیان می­ کند. دوماً تأثیر هر جزء بنزین را در درجه­ آرام­سوزی اختلاط تعیین نماید. ترکیب درصد اختلاط­های فرضی به این صورت تخمین زده شده ­اند که برای هر یک از اجزای شرکت کننده در اختلاط بنزین بیست اختلاط فرضی محاسبه شده است که غلظت جزء مورد نظر در محدوده مجاز خود توزیع شده است. بقیه مخلوط هم از دیگر اجزا و به­ صورت ترکیب درصدی متناسب با توزیع معمول آن ها در یک اختلاط واقعی تشکیل شده است. در واقع مخلوط به دست آمده مخلوط بنزین می باشد که جزء مورد نظر، غلظت مطلوب را دارا می باشد. مقادیر درجه آرام سوزی اختلاط های فرضی توسط بیش از ده مدل جداگانه با ساختار متفاوت و تعداد ورودی و خروجی های مشخص محاسبه گردیده است.
شکل(۲-۶) مقادیر درجه آرام سوزی برای اختلاط های فرضی ( خط چین ها درجه آرام سوزی حاصل از مدل شبکه عصبی و خطوط پیوسته درجه آرام سوزی مخلوط ایده آل می باشد)[۳]
سپس این مقادیر با مقادیر درجه­­آرام­سوزی اختلاط ایده­آل مقایسه شده اند (شکل۲-۶). در نمودارهای فوق محور افقی درصد حجمی اجزا و محور عمودی درجه­­آرام­سوزیهر جزء را نمایش می­دهد. انحراف چشمگیر از حالت ایده­آل مشاهده می­گردد، اما یک الگوی مشخص برای هر جزء ارائه شده است. به طور مثال با افزایش ریفرمیت به اختلاط درجه­­آرام­سوزیمخلوط حاصله به حالت هموارتری نسبت حالت ایده­آل،‌ افزایش می­یابد [۳].
۲-۱۲٫خلاصه ای از مدل های ارائه شده برای پیش بینی درجه آرام سوزی
در جدول (۲-۴) پارامترهای مربوط به مدل­های مختلف بیان و دقت آن­ها در جدول (۲-۵) مورد بررسی قرار گرفته است. دقت مدل هم برای مقادیر درون­یابی شده ( دقت در محدوده داده ­های مورد استفاده برای تخمین پارامترها) و برون­یابی شده (دقت در خارج از محدوده داده ­های مورد استفاده برای تخمین پارامترها) بیان شده است.
در رابطه با دقت پیش ­بینی روش­های اضافی و زاهد اطلاعات کمی در دسترس است. روش اثر متقابل هم در مقایسه با روش اتیل از دقت پیش ­بینی بیشتری برخوردار می­باشد. البته در این روش پارامترهای بیشتری هم نسبت به روش اتیل باید تعیین گردند. البته روش اتیل هم بسیار ساده و استفاده از آن در مقایسه با روش تغییر شکل راحت­تر می­باشد[۱۷].
جدول (۲-۴) مقایسه­ پارامترهای مربوط به مدل های مختلف اختلاط [۱۷]

مدل

پارامتر

تعداد پارامتر

اتیل آر تی

a1, a2, … a6

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...