۲.۸۷

۲.۸۷

۰.۰۰۱

۰.۰۰۵

۰.۰۰

۰.۰۰

۲.۸۷

۲.۸۷

مرداد

۲.۳۲

۲.۲۴

۰.۱۲

۰.۲۰

۰.۰۰

۰.۰۰

۲.۴۵

۲.۴۵

شهریور

شکل ‏۵‑۲۵: نتایج تخصیص و کمبود حاصل از مدل برای مصرف کشاورزی بالادست سال آبی ۷۸-۱۳۷۷

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

شکل ‏۵‑۲۶: نتایج تخصیص و کمبود حاصل از مدل برای مصرف کشاورزی پایین­دست سال آبی ۷۸-۱۳۷۷
نتایج حاصل از مدل Nash در مطالعه­ موردنظر برای سال آبی ۷۸-۱۳۷۷ که یک سال آبی خشک محسوب می­ شود نشان داد که سیستم با کمبودهای آبی بسیاری نسبت به دو سال آبی دیگر که در قسمت­ های قبلی شرح داده شد، روبرو می­باشد. به خصوص در مورد نیاز کشاورزی که کمترین وزن را داراست، این کمبودها بیشتر می­باشند به طوری که تقریباً در همه ماه­ها برداشت از آب سطحی صفر بوده و برداشت از آب زیرزمینی نیز (با توجه به کاهش آب برگشتی به آبخوان) نسبت به دو سال آبی دیگر کمتر شده است. بررسی این سال آبی نیز مانند سال آبی ۶۷-۱۳۶۶ نشان می­دهد که مدل Nash می ­تواند با در نظر گرفتن محدودیت­های سیستم اقدام به توزیع آب در بین مصرف­ کنندگان بخش­های مختلف شهری، صنعت و کشاورزی کند.
مقایسه­ نتایج مدل حل اختلاف Nash و مدل CR(II)
مقایسه­ نتایج مدل حل اختلاف Nash و مدل CR(II) در مورد سیستم فرضی موجود در فصل چهارم با محدودیت­ها و فرضیات به کار رفته نشان داد که تفاوت زیادی در نتایج این دو مدل وجود ندارد و تنها تفاوت­شان در زمان اجرای­شان می­باشد، بدین منظور برای تعمیم این موضوع در مدل­های بزرگتر، این دو مدل در مطالعه­ موردی (سال آبی ۵۱-۱۳۵۰) اجرا شد و نتایج­شان با یکدیگر مقایسه شد. شکل­های ۵-۲۷ و ۵-۲۸ به ترتیب مقادیر ماهانه­ی برداشت از آب سطحی و برداشت از آب زیرزمینی مصرف ­کننده­ شرب را در دو مدل مقایسه می­ کنند.
شکل ‏۵‑۲۷: مقایسه­ نتایج برداشت از آب سطحی در دو مدل Nash و CR(II)
شکل ‏۵‑۲۸: مقایسه­ نتایج برداشت از آب زیرزمینی در دو مدل Nash و CR(II)
همان­طور که در شکل­ها مشاهده می­ شود، نتایج این دو مدل تطابق مناسبی با یکدیگر ندارند و به خصوص در مورد برداشت از آب زیرزمینی (شکل ۵-۲۸) تفاوت­ها مشهودتر می­باشد. این نتایج نشان می­ دهند که جایگزین کردن مدل CR(II) به جای مدل Nash در مورد مدل­های با تعداد شرکت­کننده­ بیشتر برای کاهش زمان اجرای مدل راه­حل مناسبی نمی ­باشد، چرا که در مدل­های حل اختلاف هدف، حل مناقشات میان گروه ­های درگیر است و برای اینکه مدلی بتواند شرایط جایگزینی را داشته باشد، نیاز است که نتایج، تفاو­های چشمگیری را نمایش ندهند. لازم به ذکر است این روند در مورد دیگر مصارف نیز صادق بوده است.
مسئله­ تخصیص آب با رویکرد همکارانه در مورد سال آبی ۵۱-۱۳۵۰
در بخش قبل توضیحاتی در مورد رویکرد همکارانه و مزایای آن گفته شد، بنابراین در بخش مطالعه­ موردی نیز این رویکرد مورد استفاده قرار گرفته و مقادیر رهاسازی آب توسط مصرف­ کنندگان بالادست به دست آمده است همچنین مقدار سود حاصل از این این همکاری نیز محاسبه شده است. جدول ۵-۱۷ میزان رهاسازی آب از طرف مصرف ­کننده­ بالادست را نشان می­دهد.
جدول ‏۵‑۱۷: مقادیر رهاسازی آب در ماه­های مختلف

میزان رهاسازی آب (mcm)

ماه

۰.۱۰۹

مهر

۰.۱۷۳

آبان

۰.۲۶۴

آذر

۰.۲۵۱

دی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...