شکل ‏۳‑۱۰: نحوه اعمال جهش جابجایی ناحیه‏ای بر روی مکان DGها.
تولید جمعیت تصادفی
در هر نسل درصد کمی از جمعیت نسل جدید به تعدادی اعضای جدید اختصاص می‏یابد. این اعضای جدید به صورت کاملاً تصادفی تولید می‏شوند. با این کار الگوریتم ژنتیک علاوه‏بر جستجویی که در مسیرهای موازی مختلف انجام می‏دهد، مکان‏های تصادفی موجود در فضای مسأله را نیز جستجو می‏کند.
شرط خاتمه
برای تعیین این که چه زمانی تکرار الگوریتم ژنتیک متوقف شود، روش‏های مختلفی استفاده می‏شود. در این پایان نامه شرط خاتمه بدین صورت است که بعد از رسیدن به یک حداکثر تکرار مشخص، در طی تعداد نسل‏های متوالی معینی تغییری در بهترین مقدار بدست آمده برای تابع برازندگی به وجود نیاید. در این صورت الگوریتم پایان می‏یابد.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

روندنمای حل مسأله
ابعاد مختلف طرح پیشنهادی در بخش‏های قبلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین جزئیات الگوریتم ژنتیک مورد استفاده، بیان گردید. در شکل ‏۳‑۱۱ روندنمای پیشنهادی حل مسأله جایابی با بهره گرفتن از الگوریتم ژنتیک نشان داده شده است.
ورود اطلاعات
تشکیل جمعیت اولیه
ارزیابی قابلیت اطمینان
پخش بار
محاسبه جریمه
محاسبه تابع برازندگی
بله
همگرایی حاصل شده؟
خیر
جمعیت تصادفی
نخبه‏گرایی
انتخاب چرخ رولت
تقاطع
جهش
نسل جدید
شکل ‏۳‑۱۱: روندنمای حل مسأله.
جمع‏بندی و نتیجه‏گیری
در این فصل روش پیشنهادی جهت جایابی همزمان DG و کلید در شبکه توزیع ارائه گردید. برای این مسأله جایابی، تابع هدفی مبتنی بر هزینه که دربرگیرنده شاخص‏های تلفات توان و قابلیت اطمینان می‏باشد معرفی شد. نظر به اهمیتی که چگونگی مدل‏سازی بار در این مسأله خاص دارد، سعی شده است از مدل‏های بار واقعی‏تری استفاده گردد. در همین راستا از مدل بار متغیر با زمان و مدل بار وابسته به ولتاژ استفاده شد. در روش پیشنهادی، جواب‏هایی که ناقض قیود مسأله باشند حذف نمی‏شدند. بلکه در مورد چنین جواب‏هایی، مقداری به عنوان هزینه تخطی از قیود به تابع برازندگی آنها اضافه می‏گردید.
به منظور حل این مسأله بهینه ‏سازی از الگوریتم ژنتیک با عملگرهای تقاطع و جهش جدید استفاده گردید. توسط همین عملگرهای متنوع، این امکان ایجاد می‏گردد که بر پیچیدگی‏های ناشی از جایابی همزمان DG و کلید در یک الگوریتم واحد، فائق آمد.
در فصل آینده بر مبنای روش پیشنهادی، مسأله جایابی همزمان DG و کلید برای موارد مطالعاتی مختلف شبیه‏سازی شده و نتایج مورد بررسی قرار می‏گیرد.
فصل چهارم
پیاده‏سازی الگوریتم پیشنهادی و مطالعات موردی
پیاده‏سازی الگوریتم پیشنهادی و مطالعات موردی
مقدمه
در فصل قبل بحث مبسوطی پیرامون ابعاد مختلف طرح پیشنهادی ارائه گردید. یک تابع هدف مبتنی بر هزینه برای مسأله جایابی همزمان DG و کلیدهای جداکننده مطرح شد. همچنین روش پیشنهادی برای حل مسأله جایابی بیان گردید. حال موارد مطالعاتی مختلفی در نظر گرفته می‏شود و بر مبنای روش پیشنهادی در فصل قبل، شبیه‏سازی برای هر مورد انجام می‏گیرد.
در ابتدای امر روش مورد استفاده برای ارزیابی قابلیت اطمینان، روی یک شبکه آزمایش اعمال می‏گردد. بدین ترتیب اعتبار روش مورد استفاده در این پایان‏ نامه برای ارزیابی شاخص‏های قابلیت اطمینان سنجیده می‏شود. پس از آن، مقادیر عددی پارامترهایی که در فصل قبل مطرح شده‏اند، بیان می‏گردد. در ادامه بر مبنای روش پیشنهادی در فصل قبل و اطلاعات عددی این فصل، شبیه‏سازی‏ برای موارد مطالعاتی گوناگون صورت می‏گیرد. در انتها به بررسی و مقایسه نتایج شبیه‏سازی برای موارد مطالعاتی مختلف پرداخته می‏شود.
اعتبارسنجی ارزیابی قابلیت اطمینان
به منظور اعتبارسنجی روش ارائه شده جهت ارزیابی قابلیت اطمینان، از شبکه آزمایش زیر استفاده شده است [۳۰]. در این مرجع، شاخص‏های قابلیت اطمینان سیستم برای شبکه آزمایش ۶ شینه، که دیاگرام تک خطی آن در شکل ‏۴‑۱ نشان داده شده است، محاسبه می‏گردد. این سیستم توزیع شامل شش خط اصلی، شش خط فرعی و شش نقطه بار می‏باشد. در ابتدای هر یک از خطوط فرعی، فیوز نصب شده است.
شکل ‏۴‑۱: شبکه آزمایش ۶ شینه.
همان‏طور که از شکل بالا پیداست از یک منبع تغذیه پشتیبان برای تشکیل جزایر در هنگام وقوع عیب استفاده می‏گردد. در مسأله جایابی همزمان DG و کلید، DGها نقش این منبع تغذیه پشتیبان را ایفا می‏ نمایند. همچنین در این مقاله مدل بار پیک در نظر گرفته شده است. در این صورت ارزیابی شاخص‏های قابلیت اطمینان تنها در سطح بار پیک صورت می‏گیرد. اطلاعات بارهای این شبکه آزمایش در جدول ‏۴‑۱ آورده شده است.
جدول ‏۴‑۱:اطلاعات بار شبکه ۶ شینه [۳۰].

شماره بار
توان اکتیو (MW)
تعداد مشتری‏ها

۱

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...