دعوت از سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای استفاده از ICT ‌در برنامه‌های کاری و کمک به کشورهای در حال توسعه در تمام سطوح، برای وارد شدن در تهیه و اجرای طرح‌های ملی با هدف حمایت از تکمیل اهداف ذکرشده در اعلامیه‌ی اصول و این طرح کاری و با توجه به اهمیت اقدامات منطقه‌ای.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

د) برنامه همکاری دیجیتالی
۲۷- هدف از برنامه‌ی تحکیم دیجیتالی، ایجاد شرایطی برای مجهزساختن منابع انسانی، مالی و فنی برای واردکردن همه زنان و مردان در شکل دادن به جامعه اطلاعاتی است. همکاری ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نزدیک بین تمام اعضا برای اجرای این برنامه حیاتی است. برای از بین بردن فاصله‌ی دیجیتالی، ما نیاز به استفاده‌ی موثرتر از رهیافت‌ها و راهکارهای موجود و جست‌وجوی جدیدترین آنها با هدف تهیه سرمایه‌های مالی برای توسعه‌ی زیرساخت‌ها، تجهیزات، ظرفیت‌سازی و مضامینی که برای مشارکت در جامعه اطلاعاتی لازم هستند، داریم.
د ۱) اولویت و راهبردها
راهبردهای الکترونیکی ملی باید یکی از بخش‌های اصلی طرح توسعه‌ی ملی، شامل راهکارهای کاهش فقر باشد.
ICT ‌باید به‌طور کامل برای راهکارهای همیاری‌های توسعه‌ی اداری (ODA) از راه هماهنگی و تبادل موثر اطلاعات، همچنین از راه تحلیل و تبادل بهترین نتایج و درس‌های آموخته شده از تجربیات ICT برای برنامه‌های توسعه استفاده شود.
د ۲) تجهیز منابع
تمام کشورها و سازمان‌های بین‌المللی باید برای ایجاد شرایط مساعد برای افزایش قابلیت دسترسی و جهانی‌سازی موثر منابع با هدف سرمایه‌گذاری روی توسعه، همان‌طور که در توافق‌نامه‌ی Monterrey‌ شرح داده شده، کار کنند.
کشورهای توسعه‌یافته باید تلاش‌های منسجمی را برای عمل به تعهد بین‌المللی خود برای توسعه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها شامل توافق‌نامه‌ی Monterrey پیش گیرند. کشورهای توسعه‌یافته‌ای که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند، باید فعالیت‌های منسجمی را برای رسیدن به این هدف تا سطح ۷/۰ درصد کل تولید ناخالص ملی (GNP) به‌عنوان ODA به کشورهای در حال توسعه بالا ببرند و اختصاص ۱۵/۰ درصد تا ۲۰/۰ درصد تولید ناخالص ملی (GNP) کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای توسعه‌نیافته خواهد بود.
به‌خاطر کشورهای در حال توسعه‌ای که با وام‌های سنگین غیرقابل تحمل روبرو هستند، ما از فعالیت‌های معطوف به کاهش بدهی‌های پرداخت‌نشده استقبال می‌کنیم و خواهان اقدامات ملی و بین‌المللی دیگر در این رابطه، شامل لغو بدهی و تصفیه‌ی آنها، تا جایی که مقتضی است می‌باشیم. توجه ویژه‌ای باید به بالابردن اقدامات معطوف به کاهش بدهی‌های سنگین کشورهای فقیر بشود. این اقدامات منابع نهایی بیشتری را برای سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های ICT برای توسعه آزاد می‌کند.
برای تشخیص پتانسیل ICT در توسعه ما از فعالیت‌های زیر حمایت می‌کنیم:
تلاش‌های کشورهای در حال توسعه جهت افزایش جلب سرمایه‌گذاری‌های خصوصی داخلی برای ICT از طریق ایجاد یک محیط سرمایه‌گذاری شفاف، محکم، قابل پیشگویی و استوار.
کشورهای توسعه‌یافته و سازمان‌های سرمایه‌گذاری بین‌المللی علاقمند به راهکارها و اولویت‌های ICT برای توسعه، به‌جریان انداختن و استفاده از ICT در برنامه‌های کاری خود و کمک به کشورهای در حال توسعه و کشورهای در حال گذار اقتصادی در تدارک و اجرای راهبردهای الکترونیکی ملی آن کشورها. کشورهای توسعه‌یافته براساس اولویت‌های طرح‌های توسعه ملی و اجرای تعهدات بالا، باید تلاش‌های خود را برای تهیه منابع مالی برای کشورهای در حال توسعه برای کنترل و استفاده از ICT ‌برای توسعه افزایش دهند؛
همکاری بخش خصوصی برای اجرای برنامه‌ی همبستگی دیجیتالی.
ما بایستی در تلاش‌های خود برای از بین‌بردن فاصله دیجیتالی و در راستای همکاری‌های توسعه خود، همیاری‌های فنی و مالی برای ایجاد ظرفیت‌های ملی و منطقه‌ای، انتقال فناوری براساس شرایط مورد توافق طرفین، همکاری ر برنامه‌های تحقیق و توسعه (R&D) و مبادله تحقیق و توسعه را افزایش دهیم.
درحالی‌که از مکانیسم‌های مالی به‌طور کامل باید بهره‌برداری شود، از طریق یک بازنگری، میزان کارآمدی آن در برخورد با چالش‌های ICT برای توسعه، باید تا پایان دسامبر ۲۰۰۴ مورد ارزیابی قرار گیرد. این بازنگری باید توسط یک گروه ضربتی هدایت شود و توسط دبیرکل سازمان ملل رهبری شود و به مرحله دوم اجلاس WSIS برای رسیدگی فرستاده شود. براساس نتایج این بازنگری، پیشرفت‌ها و خلاقیت‌های مکانیسم‌های مالی، شامل کارآمدی، امکان‌پذیری و ایجاد یک صندوق مالی برای سرمایه‌گذاری روی همکاری‌های دیجیتالی داوطلبانه، همان‌طور که در اعلامیه‌ی اصول ذکر شده، مطرح خواهد شد.
کشورها باید به ایجاد مکانیسم‌های ملی برای نیل به دسترسی جهانی هم در نواحی دوردست روستایی و هم در نواحی شهری، با هدف از بین بردن فاصله‌ی دیجیتالی توجه کنند.
ه ) پیگیری و ارزیابی
۲۸- یک سند واقع‌گرایانه بین‌المللی در مورد کنترل و ارزیابی عملکرد (هم کمی و هم کیفی) باید از راه شاخص‌های آماری قابل مقایسه و نتایج مطالعاتی، برای پیگیری اجرای اهداف، مقاصد و برنامه‌های طرح کاری، با توجه به شرایط مختلف ملی، توسعه یابد.
از راه همکاری با هر کشور علاقمند، ترکیبی از شاخص‌های توسعه‌ی ICT (فرصت‌های دیجیتالی) باید ایجاد و توسعه یابد. این شاخص، می‌تواند به‌صورت سالانه یا هر دو سال یک‌بار منتشر شود. این شاخص می‌تواند آمارها را همراه با ارائه گزارش تحلیلی از فعالیت‌ها روی سیاست‌ها و اجرای آنها براساس شرایط ملی، شامل تحلیل جنسیت نشان دهد.
شاخص‌ها و معیارهای مناسب، شامل شاخص‌های اتصال جمعیت‌ها، برای توصیف و توضیح اندازه‌ی فاصله‌ی دیجیتالی در ابعاد داخلی و بین‌المللی و ارزیابی مستمر آن و با هدف اندازه‌گیری جهانی میزان پیشرفت به‌دست آمده در استفاده از ICT برای دستیابی به اهداف توسعه‌ی مورد وفاق بین‌المللی به‌ویژه آنهایی که در اعلامیه هزاره آورده شده ایجاد و ارائه شود.
سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای باید به‌طور منظم قابلیت دسترسی ملل دنیا به ICT را با هدف ایجاد فرصت‌های مناسب برای رشد بخش ICT در کشورهای در حال توسعه، مورد ارزیابی قرار داده و گزارش دهند.
شاخص‌های حساس به جنسیت در مورد نیازها و استفاده از ICT باید توسعه یابد و شاخص‌های ارزیابی عملکرد باید برای سنجش میزان تأثیر پروژه‌های ICT سرمایه‌گذاری شده، برای زندگی زنان و دختران تعریف شود.
توسعه یک وب‌سایت در مورد بهترین تجربیات و شرح موفقیت‌ها، براساس گردآوری مشارکت و فعالیت همه‌ی اعضا، به‌صورت مختصر و به فرمت قابل دسترسی و با پیروی از استانداردهای وب در دسترس بین‌المللی، باید ایجاد و توسعه داده شود. وب‌سایت می‌تواند به‌صورت دوره‌ای به‌هنگام شود و به‌صورت یک بخش از تبادل تجربیات ثابت درآید.
تمام کشورها و مناطق باید ابزاری را برای تهیه‌ی اطلاعات آماری برای جامعه اطلاعاتی با بهره گرفتن از شاخص‌ها و تحلیل‌های اصولی از ابعاد کلیدی آن توسعه دهند. اولویت بایستی به نصب و راه‌اندازی سیستم‌های شاخص بین‌المللی سازگار و جامع، با توجه به سطوح مختلف توسعه داده شود.
و ) به سوی مرحله دوم WSIS (تونس)
۲۹- با عنایت به قطعنامه‌ی ۱۸۳/۵۶ مجمع عمومی سازمان ملل و با توجه به نتایج مرحله اول اجلاس WSIS در ژنو، یک نشست مقدماتی در نیمه اول سال ۲۰۰۴ با هدف بازنگری مسایل جامعه اطلاعاتی برای تمرکز بر روی نقاط کلیدی مرحله دوم اجلاس WSIS در تونس و توافق روی ساختار فرایند مقدماتی مرحله دوم اجلاس برگزار خواهد شد. در راستای تصمیم اتخاذ شده در این اجلاس درباره فاز تونس اجلاس، مرحله دوم اجلاس باید در میان سایر فعالیت‌ها مورد توجه قرار بگیرد.
شرح اسناد نهایی مناسب و مقتضی براساس نتایج مرحله ژنو اجلاس WSIS با هدف تحکیم پروسه‌ها و فرآیندهای ایجاد یک جامعه اطلاعاتی جهانی و کاهش فاصله‌ی دیجیتالی به‌منظور تبدیل آن به فرصت‌های دیجیتالی.

پیوست سوم: پرسشنامه

پرسشنامه ارزیابی آمادگی الکترونیکی در شهر همدان
در حوزه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جامعه

شهروند محترم، این پرسشنامه در راستای انجام یک فعالیت پژوهشی در زمینه “اثرات پیاده‌سازی شهر الکترونیک بر مدیریت شهری در شهر همدان” تهیه شده است. درخواست می‌شود با همکاری صمیمانه و صادقانه خود، با پاسخگویی به سوالات این پرسشنامه، ما را در این فعالیت پژوهشی یاری رسانید.

    • راهنمای تکمیل پرسشنامه

پرسش‌ها در دو بخش تنظیم گردیده‌اند.
بخش اول شامل ۱۰ سوال است که با توجه به پاسخ خود، یک یا چند گزینه مورد نظر را علامت خواهید زد.
پرسش‌های بخش دوم بر اساس مقیاس ۵ رتبه‌ای تنظیم شده‌اند. برای هر پرسش می‌توانید با توجه به نظری که دارید از میان این ۵ رتبه یکی را انتخاب کنید. برای آشنایی بیشتر به مثال زیر توجه فرمایید:

    • آیا با رایانه (کامپیوتر) آشنایی داشته و توانای استفاده از آن را دارید؟

آشنایی کامل

۵

۴

۳

۲

۱

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...