(فاضلی، قادر؛ ۱۳۷۰) در کتابی تحت عنوان «مبانی اخلاق اسلامی» که در قم به چاپ رسیده است؛ ضمن تعریف اخلاق، در مورد جایگاه و ارزش اخلاق و همچنین راه های اصلاح اخلاق و عوامل انحطاط و رشد اخلاق و غیره بحث می­ کند.
(انصاریان، حسین؛ ۱۳۸۲) در کتابی تحت عنوان «زیبایی­های اخلاقی» که توسط انتشارات دارالعرفان در قم انتشار یافته است؛ مؤلفه ­هایی را برای اخلاق برشمرده و مورد بحث و تفسیر قرار داده است.

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

(مصباح­یزدی، محمدتقی؛ ۱۳۸۴) در کتابی تحت عنوان «اخلاق در قرآن» که در سه جلد تألیف شده و توسط انتشارات مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به چاپ رسیده؛ مؤلفه­ های اخلاق اسلامی را از قرآن استخراج و به طور مفصل مورد بحث و بررسی قرار می­دهد.
(عابدی سروستانی، احمد، منصور شاه­ولی و مصطفی محقق داماد؛ ۱۳۸۶) در مقاله­ای تحت عنوان «ماهیت و دیدگاه­ های اخلاق زیست محیطی با تأکید بر دیدگاه اسلامی» که در فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری شماره(۳و۴) به چاپ رسیده است؛ با اشاره به بحران­های زیست محیطی، با طرح ضرورت اخلاق زیست محیطی، مهمترین دیدگاه­ های موجود در این رابطه را معرفی و ضمن طرح اهمیت ادیان در تبیین اخلاق زیست محیطی، با ارائه رهیافت خودبوم­شناسی، رهیافتی مناسب برای این منظور از دید اسلامی ارائه می­دهد.
(قراملکی، احدفرامرز و همکاران؛ ۱۳۸۸) در کتابی تحت عنوان «اخلاق حرفه­ای در تمدن ایران و اسلام» که توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در تهران انتشار یافته؛ ضمن اشاره به مفاهیم اخلاق حرفه­ای، به گردآوری مقالاتی در زمینه اخلاق حرفه­ای پرداخته است. در این کتاب ۲۷ مقاله در نشان دادن سه حقیقت: یک، اخلاق حرفه­ای در تمدن ایران باستان، دو، جایگاه اخلاق حرفه­ای در آموزه­ها و معارف اسلامی، سه، نقش اخلاق حرفه­ای در تمدن اسلامی در ایران، به چاپ رسیده است.
(نازی­دیزجی، سجاد، محسن وفامهر و احمدرضا کشتکارقلاتی؛ ۱۳۸۹) در مقاله­ای تحت عنوان «اخلاق معماری» که در فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری شماره(۳و۴) به چاپ رسیده؛ با بررسی فلسفه اخلاق و مشترکات اخلاقی بین مکاتب و ارتباط آن با اخلاق حرفه­ای معماری، روش مناسبی برای استخراج اصول اخلاقی معماری پیشنهاد می­ کند و با توجه به اهمیت موضوع ادای سوگندنامه معماری برای فارغ­ التحصیلان و تدوین سرفصل مخصوص درس اخلاق معماری در دانشگاهها را پیشنهاد می­ کند. در این راستا الگوپذیری از اخلاقیات معماری سنتی را بسیار کارساز می­داند.
(قراملکی، احدفرامرز؛ ۱۳۸۹) در کتابی تحت عنوان «اخلاق کاربردی در ایران و اسلام» که توسط پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در تهران انتشار یافته؛ ضمن اشاره به مفاهیم اخلاق کاربردی، به گردآوری و ویراستاری مقالاتی در زمینه اخلاق کاربردی پرداخته شده است. در این کتاب ۲۴ مقاله از طریق فراخوان در سه بخش عمده اخلاق کاربردی در ایران، اخلاق کاربردی در اسلام و چالش­های معاصر اخلاقی به چاپ رسیده است.
(عفتی آغمیونی، مریم؛ ۱۳۹۰) در کتابی تحت عنوان «اخلاق اسلامی» که توسط انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری دانش­پذیر در تهران به چاپ رسیده؛ ضمن اشاره به کلیاتی در مورد اخلاق مانند؛ اهمیت و ضرورت آن، رابطه علم اخلاق با دیگر علوم و غیره، به مباحثی در رابطه با فضیلت­های اخلاقی ایمانی، اخلاقی اجتماعی و همچنین آشنایی با برخی رذایل اخلاقی می ­پردازد.
(مشایخی­پور، محمدعلی؛ ۱۳۹۰) در مقاله­ای تحت عنوان «اخلاق کار از دیدگاه امام علی(ع)» که در فصلنامه مدیریت اسلامی شماره(۱) به چاپ رسیده؛ ضمن معناشناسی اخلاق و کار، سعی کرده با بهره گرفتن از آیات قرآن و روایات معصومین(ع) و به ویژه با تکیه بر بیانات گهربار امام علی(ع) مبانی اسلامی اخلاق کار را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهد.
(ساکی، رضا؛ ۱۳۹۰) در مقاله­ای تحت عنوان «اخلاق در پژوهش­های آموزشی و مؤلفه­ های آن» که در فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری شماره(۲) به چاپ رسیده؛ با مرور و ترکیب سوابق موجود، نمایی از چارچوبهای اخلاقی در حوزه تحقیقات آموزشی ارائه می­دهد و اصولی را در عرصه تعلیم و تربیت فراروی پژوهشگران قرار می­دهد؛ حفظ شأن و منزلت انسان و پژوهشگر و حفظ حقوق حامیان و کاربران پژوهش.
(قراملکی، احد فرامرز، لعبت درخشانی و سعید رضایی شریف­آبادی؛ ۱۳۹۰) در کتابی تحت عنوان «اخلاق حرفه­ای در کتابداری و اطلاع­رسانی» که توسط انتشارات سمت در تهران به چاپ رسیده است؛ به مباحثی از جمله؛ اخلاق و کارایی آن، نظریه­ های اخلاقی دانشمندان مسلمان، نظریه­ های اخلاقی در فلسفه غرب و غیره می ­پردازد و با تعریف مفاهیمی همچون حرفه و اخلاق حرفه­ای، به بحث پیرامون اخلاق حرفه­ای در کتابداری و اطلاع­رسانی می ­پردازد.
۱-۲-۱-۲) هندسه، هندسه اسلامی
(بزرگمهری، زهره؛ ۱۳۷۱) در کتابی تحت عنوان «هندسه در معماری» که توسط انتشارات سازمان میراث فرهنگی کشور به چاپ رسیده؛ در زمینه کاربندیها در معماری ایرانی بحث کرده است.
(حاجی­قاسمی، کامبیز؛ ۱۳۷۵) در مقاله­ای تحت عنوان «هندسه پنهان در نمای مسجد شیخ لطف­الله» که در نشریه صفه شماره(۲۱و۲۲) به چاپ رسیده است؛ با مطالعه­ ای دقیق و گسترده هندسه نمای مسجد شیخ لطف­الله اصفهان را در آورده است.
(کیانی، محمدیوسف؛ ۱۳۷۶) در کتابی تحت عنوان «تزیینات وابسته به معماری دوران اسلامی» که توسط انتشارات سازمان میراث فرهنگی کشور در تهران به چاپ رسیده؛ در مورد انواع تزیینات از جمله؛ آجرکاری، گچبری، کاشیکاری، منبت­کاری و آئینه­کاری در معماری ایران در دوره­ های مختلف اسلامی بحث می­ کند.
(البوزجانی، ابوالوفا محمدبن­محمد؛ ۱۳۷۶) در کتابی تحت عنوان «هندسه ایرانی(کاربرد هندسه در عمل)» که توسط علیرضا جذبی به فارسی برگردانده شده و بوسیله انتشارات سروش به چاپ رسیده است؛ روش­های ترسیم اشکال هندسی با روش­های ساده آورده شده تا قابل فهم برای صاحبان صنایع و هنرمندان حرفه­ های مختلف در هر زمان باشد.
(عصام، السعید[۵] و عایشه پارمان[۶]؛ ۱۳۷۷) در کتابی تحت عنوان «نقشهای هندسی در هنر اسلامی» که توسط مسعود رجب­نیا به فارسی ترجمه و بوسیله انتشارات سروش در تهران به چاپ رسیده؛ ضمن اشاره به زمینه تاریخی اندازه و هندسه، به بررسی الگوهای هندسی در طرح­های اسلامی پرداخته و شیوه ­های معماری اسلامی را ریشه­یابی و برخی از آثار آن را تحلیل می­ کند. در نهایت به مباحثی مانند خوشنویسی و موسیقی در جهان اسلام پرداخته و همچنین الگوها را در هنرهای عملی تحلیل می­ کند. به طور کلی می­توان گفت هدف کتاب، پیگیری چگونگی پی بردن آدمیان به اندازه­ها و تصور کلی شکل­های هندسی ترکیبی و فرایند بکارگیری آن­ها در رشته­ های گوناگون هنر اسلامی است.
(نجیب­اوغلو، گل­رو[۷]؛ ۱۳۷۹) در کتابی تحت عنوان «هندسه و تزیین در معماری اسلامی(طومار توپقاپی)» ترجمه؛ مهرداد قیومی بیدهندی، که توسط انتشارات روزنه به چاپ رسیده است؛ ضمن اشاره به سنت طومارنگاری، به بحث درباره تزیینات هندسی، وجوه جغرافیایی، تاریخی و معنایی نقوش هندسی، کاربردهای هندسه عملی و رساله­های عملی و سنت طومارنگاری پرداخته و همچنین در رابطه با هندسه و نظریه زیباشناسی و غیره بحث می­ کند.
(اردلان، نادر[۸] و لاله بختیار[۹]؛ ۱۳۸۰) در کتابی تحت عنوان «حس وحدت(سنت عرفانی در معماری ایرانی)» که توسط حمید شاهرخ ترجمه و بوسیله نشر خاک در اصفهان به چاپ رسیده؛ در بخش­های مختلف کتاب درمورد ریاضیات، تناسبات، هندسه، الگوهای هندسی، نظم هندسی و غیره بحث می­ کند.
(توسلی، محمود؛ ۱۳۸۳) در کتابی تحت عنوان «هنر هندسه: پویایی اشکال، احجام کروی ابوالوفای بوزجانی» که انتشارات پیام با همکاری پیوند نو آن را به چاپ رسانده است؛ سعی در پی بردن به ترکیب اشکال و احجام پایه دارد. در این کتاب ضمن اشاره به ریشه کلمه هندسه و برخی تعریف، به شناخت اجسام پایه پرداخته تا راه را برای پی بردن به احجام و اجسامی که ابوالوفای بوزجانی در کتاب هندسه خود بیان نموده هموار کند. همچنین در این کتاب از انتقال ارزش­های اشکال در هنر معماری ایران به یونان سخن رفته و اشاره­ای گذرا به تاریخ تئوری دارد و نشان می­دهد هندسه همواره در آثار معماران و شهرسازان از دوران باستان تا کنون جریان داشته است.
(نیستانی، جواد؛ ۱۳۸۴) در مقاله­ای تحت عنوان «سابقه ترسیم نقشه، هندسه و حساب در معماری اسلامی(از سده­های نخست اسلامی تا اواسط قرن ۹ق)» که در نشریه پیک نور شماره(؟) به چاپ رسیده؛ ضمن معرفی و بررسی سابقه بکارگیری عوامل مؤثر و دخیل در ساخت یک بنا، به ویژه استفاده از ترسیم نقشه، هندسه و حساب در معماری اسلامی، به بررسی کلیه مطالعات نظری پیش از ساخت، امکان تجزیه و تحلیل و روش­های اجرا، محاسبات هندسی پیش از اجرا در سازه، فرایند تولید و تطبیق آن با طراحی طراح و غیره می ­پردازد.
(حجازی، مهرداد؛ ۱۳۸۷) در مقاله­ای تحت عنوان «هندسه مقدس در طبیعت و معماری ایرانی» که در مجله تاریخ شماره(۷) به چاپ رسیده؛ به تحلیل هندسی بناهای تاریخی و رابطه بین پدیده ­های طبیعی و بناها پرداخته است و به این نتیجه می­رسد که هندسه مقدس و تناسب­هایی که در بسیاری از اشکال حیات در طبیعت یافت می­شوند، به طرز استادانه­ای توسط معمار سنتی ایرانی به کار گرفته شده ­اند.
(بروک، اریک[۱۰]؛ ۱۳۸۷) در کتابی تحت عنوان «نقوش هندسی اسلامی» که توسط بهروز زبیحیان ترجمه و به وسیله انتشارات مازیار به چاپ رسیده است؛ ابتدا به گروه­بندی نقوش هندسی پرداخته، سپس اصول رسم نقوش هندسی را در بناهای مختلف اسلامی بررسی کرده است. در این کتاب انواعی از طرح­ها و سبک­های هندسی گردآوری شده ­اند و سعی گردیده تا نشان داده شود که گرچه این نقوش در نگاه نخست بسیار متفاوت و متمایز از یکدیگر به نظر می­آیند، اما در عین حال شباهت­های زیادی نیز بین آن­ها وجود دارد.­
(سرتیپی­پور، محسن؛ ۱۳۸۷) در مقاله­ای تحت عنوان «بن­مایه­های هنر اسلامی در اندیشه تیتوس بورکهارت» که در مجله صفه شماره(۴۶) به چاپ رسیده؛ با مرور و معرفی آثار بورکهارت، ماحصل شناخت و اندیشه وی را از هنر و معماری اسلامی ارائه می­ کند و در بخشی از مقاله به دیدگاه­ های وی در مورد هنر و معماری اسلامی و نیز شاخص­ های اصلی آن یعنی سنت و رمز می ­پردازد، که از جمله مباحث آن نور و هندسه می باشد.
(بلخاری­قهی، حسن؛ ۱۳۸۸) در کتابی تحت عنوان «مبانی عرفانی هنر و معماری اسلامی» که توسط انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری سوره مهر به چاپ رسیده؛ به بحث در مورد وحدت وجود و وحدت شهود و کیمیای خیال پرداخته است و در فصل نهم این کتاب در مورد قدر (هندسه مقدس در معماری قدسی) و هندسه مقدس در معنا و معماری بحث می­ کند. در آخر به بحث در مورد منابع و بنیان­های هندسه مقدس می ­پردازد.
(مهدی­زاده سراج، فاطمه، فرهاد تهرانی و نیما ولی­بیگ؛ ۱۳۹۰) در مقاله­ای تحت عنوان «بکارگیری مثلث­های هنجار در محاسبات ریاضی و پیاده­سازی هندسه در ساخت و اجرای معماری سنتی ایران» که در نشریه مرمت بافت­های تاریخی، فرهنگی شماره(اول) به چاپ رسیده؛ به چگونگی بکارگیری مثلث هنجار با بهره گرفتن از ابزار ساده و در دسترس معماران و همچنین به چگونگی اجرای تناسبات و تقسیم ­بندی­ها در معماری سنتی بدون داشتن ابزار امروزی می ­پردازد. در این مقاله همچنین با بررسی جایگاه هندسه در نزد معماران، ثابت می­ کند که معماران گذشته با آشنایی به دانش هندسه و نیز توانمندی در عملی کردن روابط هندسی، در پی هم­خوان کردن روش­های هندسه نظری با ابزار خود بوده ­اند.
(بمانیان، محمدرضا، هانیه اخوت و پرهام بقایی؛ ۱۳۹۰) در کتابی تحت عنوان «کاربرد هندسه و تناسبات در معماری» که بوسیله انتشارات هله/طحان به چاپ رسیده؛ ضمن اشاره به پیشینه تاریخی بهره­ گیری از هندسه و تناسبات در معماری، به بحث در مورد هندسه و تناسبات و کاربردهای آن در معماری و به ویژه معماری ایرانی پرداخته است.
۱-۲-۲) سوابق موضوع تحقیق در بخش طراحی
جدول(۱-۱): برخی سوابق طراحی معماری که امکان ارتباط محتوایی – مضمونی با پروژه را دارد.

سال
معمار
شهر/کشور
پروژه
تصاویر و مدارک پروژه
توضیحات و ویژگی­ها

۲۰۱۰

گروه معماریEDGE Nbbj, Studio

پنسیلوانیا/آمریکا

مرکز پژوهش­های پایداری Masgaro

۱. فضاهای آزمایشگاهی به گونه ­ای طراحی شده که امکان فعالیت­های گروهی برای پژوهشگرانی که از سراسر دنیا به آن مراجعه می­ کنند فراهم باشد.
۲. آزمایشگاه دارای حداکثر انعطاف پذیری جهت تغییرات آتی.
۳. فضاهای مختلف مرکز در عین استقلال، ارتباط مناسب با یکدیگر دارند.

۲۰۰۹

مارسل برویر[۱۱]

لاگاود/فرانسه

مرکز تحقیقات آی.بی.ام

۱. سیستمی از واحدهای بتنی که هم وزن سقف را تحمل و هم در مقابل تابش تند آفتاب مقاومت می­ کند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...