معنی­داری (کای اسکوئر)

نتیجه

سن

نگرش به محصول

۳۱۶/۰

رد

سن

قصد خرید محصول

۰۰۹/۰

تایید

سن

وفاداری به محصول

۴۹۲/۰

رد

۴-۶- مدل نهایی پژوهش
مدل نهایی پژوهش بعد از اصلاح مدل اولیه ۴-۳ ارائه می­گردد:

شکل۴-۳- مدل نهایی پژوهش
فصل پنجم: نتیجه ­گیری و پیشنهادها
۵-۱- مقدمه
در این بخش از پژوهش، پژوهشگر باید با با توجه به تجزیه و تحلیل داده ­ها، یافته­های پژوهش را گزارش نماید که در صورت وجود پژوهش­های پیشین، نتایج این پژوهش با پژوهش­های مشابه مقایسه می­گردند. علاوه بر این با توجه به یافته­های حاصل، پیشنهادهایی را در راستای عملی شدن نتایج پژوهش ارائه نماید. در فصل­های پیشین، کلیات پژوهش، مبانی نظری و پیشینه پژوهش، روش­شناسی و تجزیه و تحلیل آماری داده ­ها مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت. در این فصل ضمن بحث و نتیجه ­گیری بیشتر در خصوص یافته­های پژوهش و تفسیر آن­ها، پیشنهادهایی عملی جهت بهبود فروش محصولات لوازم خانگی ایرانی و نیز پژوهش­گران آینده ارائه می­کنیم.
۵-۲- بحث و نتیجه ­گیری
هدف از بازاریابی، جلب رضایت مشتری است، و لازمه جلب رضایت مشتریان شناسایی نیازها، خواسته ها، سلایق، طرز تلقی، تمایلات، توانایی­ها و محدودیت­های آن­ها است. بازاریابان با دستیابی به چنین اطلاعاتی می توانند عوامل تاثیرگذار بر رفتار مصرف­ کنندگان خود را شناسایی نموده و به میزان تاثیر هر یک از عوامل مؤثر بر رفتار آنان پی ببرند. زمانی که بازاریابان به چنین آگاهی و شناختی دست یابند، قادر خواهند بود محصولی را ارائه نمایند که با نیازها و
خواسته­ های مصرف­ کنندگان انطباق بیشتری داشته باشد و یا به تعبیر دیگر کالایی را ارائه نمایند که برآیند عوامل مؤثر بر رفتار مصرف­ کنندگان بوده و حداکثر رضایت آنان را تامین نماید (جباری، کشکر، و سلمان، ۱۳۹۱). امروزه شاهد آن هستیم که سازمان­ها و شرکت­های تجاری با رقابت روزافزون اعم از رقابت­های داخلی و خارجی در زمینه افزایش فروش و دستیابی به سهم بیشتری از بازار مواجه هستند. کارخانه ارج تا مرز تعطیلی به پیش رفته است، کفش ملی اقدام به کوچک­سازی گسترده نموده است، صنعت نساجی و کفش کشور در رقابت با رقبای خارجی قافیه را باخته­اند. در همین وضعیت می­بینیم که برخی شرکت­ها از این مبارزه سرفراز بیرون آمده­اند (حمدی، وظیفه دوست، و محمد علی، ۱۳۹۲).
در این پژوهش عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی عامل تاثیر گذار بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی معرفی شد و عوامل فردی، عوامل مربوط به آمیخته بازاریابی و عوامل دولتی سه عامل تاثیرگذار بر قصد خرید محصول ملی شناسایی شدند که هر یک از این عوامل، خود شامل متغیرهایی هستند. بنا به پیشینه نظری پژوهش، فرضیه­هایی در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت تا میزان همخوانی داده ­های تجربی با مدل مفهومی پژوهش مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور داده ­های گردآوری شده از خریداران اصلی لوازم خانگی ایرانی به وسیله نرم افزار Amos و SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. تکنیک مورد استفاده برای تحلیل، روش مدل سازی معادلات ساختاری بوده است. یافته­های کلیدی این پژوهش به صورت زیر می­باشد:

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

فرضیه ۱ و فرضیه ­های فرعی آن
فرضیه ۱-۱ نشان می­دهد که ملی­گرایی بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی تاثیر مثبت و معنی­دار دارد. نتایج نشان دهنده آن است که ملی­گرایی به صورت غیرمستقیم از طریق کیفیت محصول بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به خرید محصولات ملی تاثیرگذار است، لذا این فرضیه مورد تایید نمی ­باشد. این یافته پژوهش با یافته ناکوس (۲۰۰۷)، رنجبریان و همکاران (۲۰۱۰) و مرتضوی و همکاران (۱۳۹۱) که بیان کردند ملی­گرایی بر نیت و قصد خرید از طریق کیفیت تاثیرگذار است، همخوانی دارد. همان طور که نتایج روابط بین متغیرها مشخص کرد، ملی­گرایی و کیفیت ادراک شده با هم روابط همبستگی دارند و ملی­گرایی از طریق کیفیت ادراک شده سنجیده می­ شود. همچنین نتایج نشان دادند که ملی­گرایی تاثیر مثبت بر نگرش نسبت به محصول ملی ندارد. چرا که پاسخ­گویان نگرش مثبت نسبت به محصولات لوازم خانگی ایرانی نداشتند و بیان می­کردند که این محصولات از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. این یافته با نتایج پژوهش دهدشتی و همکاران (۱۳۸۹) مطابق است.
فرضیه ۱-۲ تاثیر مثبت و معنی­دار اثر کشور مبدأ بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی را نشان می­دهد. نتایج نشان دادند که این متغیر بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی تاثیر ندارد و در نتیجه این فرضیه رد
می­گردد. اثر کشور ایران در صنایعی چون فرش و خشکبار بسیار تاثیر­گذار است اما در صنعت لوازم خانگی اثر کشورهایی مثل آلمان و ژاپن بیش­ترین تاثیر را بر نگرش مصرف ­کننده دارند. این یافته با نتایج پژوهش­های پیشین همخوانی ندارد چرا که این متغیر از طریق تجربه خرید محصول مورد سنجش قرار می­گیرد. همان­طور که نتایج نشان دادند بین این دو متغیر روابط همبستگی وجود دارد. هر چه تجربه خرید محصول ملی بیشتر باشد، مصرف ­کننده کمتر به کشور سازنده توجه کرده و بر نگرش آن تاثیر می­ گذارد. همان­طور که نتایج نشان دادند تاثیر اثر کشور مبدأ بر نگرش منفی است. خسرو
زاده و حیدرزاده (۲۰۱۱) در پژوهش خود اذعان نمودند که اگر شناخت مصرف ­کننده مثبت باشد؛ تصویر مصرف ­کننده نسبت به محصول مثبت خواهد بود و منجر به خرید می­گردد و اگر شناخت مصرف ­کننده منفی باشد، تصویر مصرف ­کننده نسبت به محصول منفی می­گردد و مصرف ­کننده آن محصول را نخواهد خرید . لذا منفی شدن تاثیر کشور مبدأ بر نگرش می ­تواند ناشی از منفی بودن شناخت مصرف ­کننده نسبت به محصول باشد.
فرضیه ۱-۳ نشان­دهنده تاثیر مثبت و معنی­دار سبک زندگی بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی است. نتایج نشان دادند که این فرضیه رد شده است. دلیل این امر آن است که پاسخ­گویان بیش از آنچه که به تطابق محصول با زندگی خود توجه نمایند ، به کیفیت، ارزش ادراک شده بها و اعتماد به محصول توجه می­کردند. در واقع سبک­زندگی از طریق سه متغیر فوق بر نگرش نسبت به خرید محصولات ملی تاثیر می­ گذارد. روابط بین متغیرها این امر را اثبات می­ کند.
فرضیه ۱- ۴ این بود که تجربه خرید محصول بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی تاثیر مثبت و معنی­دار دارد. نتایج حاکی از آن است که این فرضیه مورد تایید می­باشد، که این نتیجه با پژوهش­های ژانگ و همکاران (۲۰۱۲)، هربست و آلن (۲۰۰۶) و ناو همکاران (۲۰۰۸) همخوانی دارد. آن­ها در پژوهش خود بیان کردند که تجربه خرید محصول بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی تاثیر گذار است.
فرضیه ۱-۵ تاثیر مثبت و معنی­دار باور اقتصادی بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی را نشان می­دهد. نتایج نشان دادند که این فرضیه تایید نشده است. بنا به گفته پاسخ­گویان آنان بیشتر به قیمت و ارزش ادراک شده بها محصول توجه می­ کنند تا اینکه چقدر با خرید این محصول به اقتصاد کشور کمک می­ کنند. در واقع ارزش ادارک شده بها بیش­تر بر نگرش آنان تاثیر گذار است تا باور اقتصادی مصرف ­کننده.
فرضیه۶-۱ بیان­کننده تاثیر مثبت و معنی­دار باور مذهبی بر نگرش مصرف ­کننده نسبت به محصول ملی می­باشد. نتایج نشان دادند که این عامل بر نگرش مصرف ­کننده تاثیرگذار نیست. پاسخ­گویان نیز این عامل را، عامل تاثیرگذار بر نگرش خود نمی­دانستند و معیارهایی چون کیفیت و ارزش محصول را موثر خطاب می­کردند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...