نام پرسشنامه/ ابعاد

تعداد گویه

ضریب آلفای کرونباخ

خودپنداره

۴۹

۹۱۵/۰

عوامل فردی

۲۱

۸۰۶/۰

عوامل گروهی (سازمانی)

۱۲

۶۳۳/۰

عوامل اجتماعی

۱۶

۸۵۴/۰

همچنان‌که از نتایج جدول بالا مشاهده می‌شود مقدار ضریب آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه خودپنداره و هر یک از ابعاد آن بزرگتر از ۷/۰ بوده که نشان از قابلیت اعتماد (پایایی) بالای ابزار تحقیق دارد. به عبارت دیگر مقادیر بدست آمده ضریب آلفای کرونباخ نشان از مناسب بودن سئوالات پرسشنامه خودپنداره و هر یک از ابعاد آن دارد.

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

اما در رابطه با سنجش پایایی پرسشنامه انضباط کارکنان از روش بازآزمایی استفاده شد. بدین منظور پرسشنامه مذکور در طرح پایلوت بین ۲۰ نفر از اعضاء جامعه آماری توزیع و جمع‌ آوری گردید. سپس بعد از یک هفته، مجدداً پرسشنامه انضباط کاری بین همان ۲۰ نفر توزیع گردیده و از آنان خواسته شد تا دوباره نسبت به تکمیل و پاسخگویی به سئوالات پرسشنامه اقدام نمایند. نتایج حاصله از تکمیل دوبار پرسشنامه توسط یک گروه ۲۰ نفری در دو مرحله زمانی مختلف، حاکی از پایایی بالای پرسشنامه انضباط کارکنان بود. چرا که ضریب همبستگی محاسبه بین پاسخ‌های دو مرحله برابر با ۸۴/۰ حاصل گردید که نشان از یکسانی پاسخ‌ها در دو مرحله مختلف زمانی توسط آزمودنی‌ها می‌باشد.
بنابراین محقق با عنایت به پایایی بالای ابزارهای تحقیق (پرسشنامه‌ها)، اطمینان و آمادگی لازم برای توزیع و جمع‌ آوری پرسشنامه‌ها در بین نمونه انتخابی را کسب نمود.
روش و فنون آماری مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل مشاهدات
تحلیل داده‌ها به معنی طبقه‌بندی، تنظیم، پردازش و خلاصه نمودن داده‌ها برای یافتن پاسخ جهت پرسش‌ها یا فرضیات تحقیق است. هدف از تحلیل، تقلیل داده‌ها به شکل قابل فهم و قابل تفسیر است به نحوی که بتوان روابط متغیرهای گوناگون مرتبط با مسأله پژوهش را مورد مطالعه قرار داد(خاکی، ۱۳۹۰). در این تحقیق که هدف آن شناسایی عوامل مؤثربرخودپنداره ورابطه آن با انضباط کارکنان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی است جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی بهره‌گیری شده است که در زیر به صورت خلاصه به روش‌ها و فنون آماری مورد استفاده در این تحقیق پرداخته می‌شود.
آمار توصیفی
در این پژوهش، جهت توصیف داده‌ها و مشاهدات پس از جمع‌ آوری، بازبینی، کدگذاری، ورود اطلاعات و تشکیل بانک اطلاعاتی در نرم‌افزار آماری SPSS از شیوه‌های توصیف آماری از قبیل جداول توزیع فراوانی، نمودارهای توصیفی و شاخص‌های مرکزی و پراکندگی نظیر میانگین، انحراف معیارو…بهره‌گیری شده است.
آمار استنباطی
در بخش استنباط‌های آماری پس از تبدیل نمودن متغیرهای تحقیق از مقیاس ترتیبی به مقیاس فاصله‌ای، از آزمون‌هایی نظیر همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و دانکن استفاده خواهد شد.
نرم‌افزارهای مورد استفاده در پردازش داده‌ها
جهت داده‌آمایی (ورود داده‌ها) و رسم برخی از نمودارهای توصیفی از نرم‌افزار Microsoft Excel 2013 و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و استنباط‌های آماری از نرم‌افزار آماری IBM SPSS 21 و نرم‌افزار قدرتمند آماری STATISTICA 10 بهره ‌گرفته شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل یافته‌ها
فصل چهارم
مقدمه
از آن جا که آمار ابزار مناسبی برای تبدیل داده‌ها به اطلاعات است، استفاده از آن در دانش مدیریت به نحو وسیعی رایج گردیده و بکارگیری فنون آمار در بررسی صحت و سقم فرضیات یکی دیگر از جنبه‌های کاربرد این علم گسترده در مدیریت به شمار می‌رود. محقق مدیریتی امروز، بسیاری از فرضیات تحقیق خود را با فنون آماری محک می‌زند و صحت روابط بین متغیرهای آن را با رویکرد آماری بررسی می‌کند. (آذر و مؤمنی، ۱۳۸۹، ۴)
در یک تقسیم‌بندی کلی آمار را می‌توان به دو بخش توصیفی و استنباطی تفکیک نمود. موضوع آمار توصیفی مطالعه‌ی کمی نمونه است. در این بخش برای برداشت بهینه از داده‌های جمع‌ آوری شده می‌باید آن‌ها را به نحو مناسبی با بهره گرفتن از جداول توزیع فراوانی، شاخص‌های تلخیص داده‌ها و نمودارهای مربوطه پالایش نمود. آمار استباطی بر پایه‌ی تئوری احتمال بنا شده و موضوع آن چگونگی تعمیم نتایج حاصل از نمونه به جامعه است به طوری که خطای حاصل از این تعمیم مینیمم شود. به عبارت دیگر موضوع آمار استنباطی به حداقل رساندن این خطا و افزایش اطمینان در تعمیم نتایج حاصل از نمونه به جامعه است.
در این تحقیق هدف اصلی آن شناسایی عوامل مؤثر بر خود پنداره و بررسی رابطه آن با انضباط کارکنان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی است؛ ابتدا به توصیف مشخصات عمومی آزمودنی‌ها و هر یک از متغیرهای اصلی توسط روش‌های آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی و برخی از شاخص‌های عمده‌ی آمار توصیفی (میانگین، انحراف‌معیار، مینیمم و ماکسیمم) پرداخته می‌شود، سپس توسط روش‌های آمار استنباطی، فرضیات تحقیق بررسی می‌شوند و مورد استنتاج قرار می‌گیرند. لازم به توضیح است که به علت پائین بودن نرخ بازگشت پرسشنامه‌های طرح پایلوت، در طرح نهایی میزان ۲۰ درصد بیشتر از حجم نمونه‌ی برآورد شده (۶۸=n) در فصل سوم پرسشنامه‌ توزیع گردید که در نهایت ۷۸ پرسشنامه پس از کدگذاری
و بازبینی تأیید شد. لذا یافته‌های این فصل بر مبنای ۷۸ پرسشنامه گزارش شده است.
تحلیل توصیفی گزینه‌های ابزار تحقیق
در ابتدای پرسشنامه‌ی تحقیق، سئوالاتی به منظور دستیابی به مشخصات جمعیت‌شناختی شامل مشخصات عمومی (جنسیت، وضعیت تأهل، سابقه‌کاری، سن، میزان تحصیلات و سطح درآمد) افرادی که در این مطالعه شرکت نموده‌اند، گردآوری شده که نتایج آن در ادامه آمده است. همچنین پس از آن نحوه‌ی پاسخگویی آزمودنی‌ها به هریک از پرسش‌های ابزار تحقیق ارائه شده است.
توزیع فراوانی جنسی پاسخگویان

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...