۲-۱-۵) عوامل مؤثر بر رهبری تحول‌گرا
با توجه به اینکه رهبری تحول‌گرا یکی از نیازهای آتی و ضروری سازمان‌ها و جوامع محسوب می‌شود، بررسی پارامترهای مؤثر بر سبک رهبری تحول‌گرا به منظور شناسایی مشخصات شخصیتی و ویژگی‌های محیطی تأثیرگذار و درک چگونگی ارتباط میان رفتارهای شخصیتی و رفتار رهبری تحول‌گرا، امری ضروری و مبرم است. عمده‌ترین و مهم‌ترین پارامترهای مؤثر بر سبک رهبری رهبری تحول‌گرا، شناسایی و معرفی شده‌اند که در شکل (۲-۳) زیر ارائه شده است(سیادت، قادری، شمس مورکانی، ۱۳۹۲: ۶۳).
شکل۲-۳) پارامترهای مؤثر بر رهبری تحول‌گرا(همان منبع: ۶۳)
قربانی‌زاده مقاله‌ای تحت عنوان “رابطه هوش معنوی و اخلاقی با رهبری تحول آفرین” در سال ۱۳۹۲ به چاپ رساند. یافته‌های تحقیق نشان داد که متغیرهای سه گانه مورد بررسی محقق همبستگی معناداری با یکدیگر دارند. البته مشاهده شد که هوش معنوی همبستگی بیشتری با رهبری تحول آفرین دارد و شدت رابطه هوش اخلاقی با رهبری تحول آفرین کمتر از شدت رابطه هوش معنوی با متغیر تحول آفرین است. با توجه به اجزای هوش معنوی یعنی ارزش‌های اساسی، تجارب اصلی، خواص کلیدی، قابلیت‌های اصلی و سیستم‌های نمادین و رابطه معنادار آن با رهبری تحول آفرین می‌توان گفت که فردی که دارای هوش معنوی بالایی است، در واقع با ظرفیتی که برای الهام بخشی، خلاقیت، نگرش کلی به جهان هستی و تمایل به هدایت و آموزش دارد می‌کوشد تا در کارکنان خود نوعی انگیزش معنوی فراهم کند و با نفوذ بر قلب‌هایشان آنها را هدایت کند.(قربانی‌زاده, ۱۳۹۲)

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

زرندی، قربانی و علوی در سال ۱۳۹۰ مقاله‌ای تحت عنوان “ارتباط پنج عامل شخصیت و رهبری تحول‌گرا بر اساس دگر ارزیابی زیردستان و فرادستان” به چاپ رساندند. پژوهش آنان به مطالعۀ شخصیت مدیران تحول‌گرا بر اساس مدل پنج عاملی و بررسی عملکرد آنها طی ارزیابی زیردستان و فرادستان پرداخت. طبق یافته‌ها عامل‌های شخصیتی برون گرایی و انعطاف پذیری به صورت مثبت و عامل‌های وظیفه شناسی و روان رنجور خویی به صورت منفی، رهبری تحول‌گرا را پیش بینی می‌کنند.(زرندی, قربانی, & علوی, ۱۳۹۰)
در ادامه به برخی از تحقیقات انجام شده در حوزه رهبری تحول‌گرا پرداخته خواهد شد.
جدول۲-۱) برخی از تحقیقات انجام شده در حوزه رهبری تحول‌گرا

ردیف

منبع

عنوان

نتایج

۱

شائمی‌برزکی و محمدی(۱۳۹۳)
(شائمی برزکی & محمدی, ۱۳۹۳)

بررسی تأثیر رهبری تحول‌گرا بر بهره‌وری نیروی انسانی با نقش میانجی کارآفرینی سازمانی

نتایج نشان داد که رهبری تحول‌گرا بر بهره‌وری نیروی انسانی تأثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین تأثیر غیرمستقیم رهبری تحولی بر بهره‌وری نیروی انسانی از طریق متغیر میانجی کارآفرینی سازمانی معنادار شناخته شد.

۲

شیخعلی‌زاده هریس و تجاری(۱۳۹۲)(شیخعلی زاده هریس & تجاری, ۱۳۹۲)

تأثیر رهبری تحول‌گرا و فرهنگ سازمانی بر اثربخشی سازمانی در سازمان‌های ورزشی

نتایج نشان داد که رهبری تحول‌گرا به صورت مستقیم و غیر مستقیم(به واسطۀ فرهنگ سازمانی) تأثیر مثبت و معنی‌داری بر اثربخشی سازمانی دارد.

۳

ناظم و پورشفیعی(۱۳۹۱)
(ناظم & پورشفیعی, ۱۳۹۱)

بررسی رابطه سبک رهبری عمل‌گرا و تحول‌گرا با مدیریت سرمایه فکری در سازمان آموزش و پرورش

نتایج حاصل از روش تحلیل مسیر بیانگر این است که رابطه مثبت و معنی‌داری بین ابعاد سبک رهبری تحول‌گرا و سرمایه فکری برقرار است.

۴

(Hussain Haider & Riaz, 2010)

نقش رهبری تحول‌گرا و عمل‌گرا بر موفقیت شغلی و رضایت شغلی

نتایج نشان داد که رهبری تحول‌گرا در مقایسه با رهبری عمل‌گرا تأثیر معنی‌دار و قوی‌تری بر رضایت شغلی دارد.

۵

(Rowold & Rohmann, 2008)

روابط بین سبک رهبری و تجربه عاطفی پیروان و اثربخشی در بخش داوطلبانه

نتایج نشان داد که رهبری تحول‌گرا تأثیر مثبت و معنی داری بر اثربخشی دارد.

۶

(Emery & Barker, 2007)

تأثیر سبک رهبری عمل‌گرا و تحول‌گرا برتعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان در ارتباط با مشتری

نتایج نشان داد بین عوامل رهبری تحول‌گرا(تحریک ذهنی و توجه فردی) با رضایت و تعهد شغلی رابطه معنی دار و مثبت وجود دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...