دانلود منابع پایان نامه در رابطه با بررسی رابطه آمیخته بازاریابی کارآفرینانه و کارآفرینی سازمانی در شرکت ... - منابع مورد نیاز برای پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
کوین و میلز(۱۹۹۹)
کارآفرینی سازمانی یک گرایش استراتژیک است که شامل احیای محصول، فرایندها، خدمات، استراتژی ها و یا حتی کل سازمان می باشد.
(صمدآقایی، ۱۳۸۸؛ شارما و کریسمن، ۱۹۹۹
کارآفرینی سازمانی فرایندی است که در آن محصولات یا فرایندهای نوآوری شده از طریق القا و ایجاد فرهنگ کارآفرینانه درون شرکت های از قبل تاسیس شده ایجاد می شود.
دس و همکاران(۱۹۹۹)، شارما و کریسمن(۱۹۹۹)
کارآفرینی سازمانی فرایندی است که درآن محصولات یا فرایندهای نواوری شده از طریق فرایند احیای استراتژیک کسب و کار موجود درون شرکت های از قبل تاسیس شده ایجاد می شود
مایس (۲۰۰۳)، موریس و کوراتکو (۲۰۰۲)، کرنی و همکاران(۲۰۰۸)، هالت و همکاران(۲۰۰۷)؛ کریستین (۲۰۰۴)
کارآفرینی سازمانی واژه ای است برای تشریح رفتارهای کارآفرینانه درون سازمان های موجود.
کریستین(۲۰۰۴)
کارآفرینی سازمانی ابتکار شرکت های از پیش تاسیس شده برای به کار گرفتن کارآفرینی است.
زهرا (۲۰۰۹)
کارآفرینی سازمانی به فعالیت هایی اطلاق می شود که در سرتاسر آن تاکید شرکت بر نوآوری و تحمل ریسک است.
رومرو مارتینز و همکاران (۲۰۱۰)
کارآفرینی سازمانی شامل معرفی محصولات و فرایندهای جدید، طراحی ساختارهای جدید سازمانی و فتح بازارهای جدید است. در شرکتهای موجود، کارآفرینی محدود به این مسائل نیست بلکه کارآفرینی همچنین به اصلاح دوره ای ساختارها و استراتژی ها که ممکن است منجر به تعریف مجدد بعضی قلمرو ها شود، نیاز دارد.
همانطور که اشاره شد، هیچ یک از تعاریف فوق، تعریف مستقل، جامع و مورد پذیرش همگان نیست و اکثر این تعاریف بر نوآوری و توسعه محصول جدید تمرکز دارند(فاربر، ۱۹۹۹). از آنجا که در این پژوهش، کارآفرینی سازمانی در قالب سازمانهای کوچک و متوسط بررسی شده، لذا در بخش بعد، به مزایای به کارگیری آن در این شرکتها اشاره می شود.
کارآفرینی سازمانی در سازمان های کوچک و متوسط
اگرچه بعضی از محققان معتقدند که وجود رابطه منفی بین ساختارهای سازمانهای بزرگ با کارآفرینی سازمانی حاکی از آن است که ساختارهای مکانیک موجود، قادر به پیشرفت در زمینه کارآفرینی سازمانی نخواهند بود(خنیفر، وکیلی، ۱۳۸۷؛ وینکر و همکاران، ۲۰۰۸). اما با این حال، وجود مزایای فراوان کارآفرینی سازمانی در سازمانهای بزرگ و از پیش تاسیس شده، محققان را از جستجوی کارآفرینی سازمانی در شرکتهای کوچکتر غافل کرده است(زهرا و همکاران، ۲۰۰۹) به گونه ای که تا مدتها، مفهوم کارآفرینی سازمانی به صورت انحصاری در فضای کسب و کارهای بزرگ مطالعه میشد(کریر، ۱۹۹۴؛ موریس، کوراتکو، ۲۰۰۲؛ وینکر و همکاران، ۲۰۰۸) و شرکتهای کوچک در این زمینه محروم بودند چرا که اطلاعات کمتری از ایجاد این مفهوم در این سازمانها موجود است(کریر، ۱۹۹۴؛ وینکر و همکاران، ۲۰۰۸). چنانچه کریستین(۲۰۰۴) آن را ابتکار شرکتهای از پیش تاسیس شده برای به کارگرفتن کارآفرینی میداند. ولی امروزه و به طور کلی، محققین معتقدند که رفتارها و دیدگاه های کارآفرینانه برای رشد و موفقیت شرکتها در هر اندازه ضروری است(بارینگر، بلودرن، ۱۹۹۹). بنابراین بکارگیری این مفهوم برای شرکتهای کوچک و متوسط درست به اندازه ضرورت بکارگیری آن در شرکتهای بزرگ است(فاربر، ۱۹۹۹؛ کریر، ۱۹۹۴، کریستین، ۲۰۰۴؛ موریس، کوراتکو، ۲۰۰۲). هرچند ماهیت خاص شرکتهای کوچک ممکن است توسعه و عملیاتی کردن کارآفرینی سازمانی را متفاوت کند(کریر، ۱۹۹۴)(ر.ک، جدول ۲-۶).
مزایای کارآفرینی سازمانی در شرکتهای کوچک و متوسط
همان طور که اشاره شد، محیط پیچیده امروزی، سازمانها را با ابهام و پیچیدگی زیادی مواجه کرده است و به نظر میرسد تنها راه نجات سازمانها، استفاده از شیوه های خلاقانه و نوآورانه درجهت انعطافپذیرتر کردن شرایط، بهره گیری از فرصتها به سود خود و رقابت با رقبا است. بنابراین، در دنیای متغیر کنونی، تنها سازمانهایی موفقاند که بتوانند به تغییرات محیطی پاسخ داده و نیازهای مشتریان را بهتر از رقبا برآورده سازند و این امر جز با وجود افراد کارآفرین در سازمانها صورت نمیگیرد(زارع مهرجردی، رضایی، عربیون، اکبری، ۱۳۸۹؛ فاربر، ۱۹۹۹). در واقع تغییرات سریع و مداوم تکنولوژیکی و محیطی یکی از مهمترین برانگیزانندههای فرصتهای کارآفرینی بشمار میروند(رضوانی، گلابی، ۱۳۹۰؛ هایتون، ۲۰۰۵). اگرچه تنها با بکارگیری این افراد، سازمانها کارآفرین محسوب نمیشوند، اما استخدام آنها و ایجاد جو کارآفرینانه مزایای را زیادی برای سازمانها به همراه دارد که خود باعث شده سازمانها به اتخاذ این گونه سیاستها ترغیب شوند. محققان زیادی در پژوهشهای خود به بخشی از این مزایا اشاره کرده اند که در جدول ۲-۸ میتوان مشاهده کرد.
جدول ۲‑۸- خلاصه ای از مزایای بکارگیری کارآفرینی سازمانی
مزایای کارآفرینی سازمانی
ناهید(۱۳۸۸)
کارآفرینی سازمانی اثر سینرژیک یا هم افزایی بر توسعه بلندمدت جامعه در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به دنبال خواهد داشت
زهرا(۱۹۹۱)
کارآفرینی سازمانی عامل اساسی در بهبود عملکرد شرکت، حمایت از رشد و ایجاد ارزش و مزیت رقابتی محسوب می شود
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 07:15:00 ب.ظ ]
|