امینی، تمنایی فر و پاشایی ( ۱۳۹۰ ) در پژوهشی با عنوان « بررسی ضرورت وجودی و چگونگی توجه به تربیت جنسی در برنامه ی درسی مقطع متوسطه از دیدگاه دبیران و دانش آموزان » که در شهر کاشان انجام شده است، نتیجه گرفتند که در مجموع دبیران و دانش آموزان بر اهمیت گنجاندن محتوا و تجارب یادگیری مرتبط با تربیت جنسی در دوره ی متوسطه تأکید کرده‌اند. در عین حال میان دیدگاه های آن ها ‌در مورد اهمیت برخی عناصر و محتوا و تجارب یادگیری تربیت جنسی به لحاظ آماری تفاوت معنادار وجود داشته است. ضمن آن که بین دیدگاه دانش آموزان دختر و پسر در زمینه محتوا ، تجارب و فرصت های یادگیری تربیت جنسی تفاوت معناداری وجود نداشته است.

ابوالقاسمی ، مرقاتی خویی و تقدیسی ( ۱۳۸۹ ) در پژوهشی با عنوان « تبیین تربیت جنسی دانش آموزان ایرانی از دیدگاه مربیان بهداشت مدارس ابتدایی » که در شهر تهران انجام شده است ‌به این نتایج دست یافتند ؛ از دیدگاه شرکت کنندگان ، نهاد خانواده و مدرسه اهمیت زیادی در تربیت جنسی کودکان داشتند. اگرچه این دو نهاد مهم شناخته شدند اما مربیان شرکت کننده در این مطالعه توانمندی کافی برای توسعه و استفاده از این نهادها در دست یابی به تربیت جنسی کودکان را نداشتند. سیاست ها ، منابع محدود آموزشی و ساختار فرهنگی خانواده از عوامل بازدارنده در مدیریت رفتارهای جنسی کودکان در مدرسه شناسایی شده است.از دیدگاه مربیان بهداشت مدارس اولویت های تربیت جنسی دانش آموزان عبارت بوده اند از ؛ تغییر فرهنگ در سطح سازمان و نهادها برای تربیت جنسی در مدارس ، دستورالعمل اجرایی مشخص برای آموزش ها، تامین منابع آموزشی ، افزایش دانش و مهارت مربیان مدارس برای مدیریت رفتارهای جنسی دانش آموزان.

نیک منش ، خسروی و کاظمی ( ۱۳۸۷ ) در پژوهشی با عنوان ” بررسی نقش ساخت و عملکرد خانواده در رفتارهای جنسی نوجوانان ” که در شهرستان زاهدان انجام شده است، ‌به این نتیجه رسیدند که عملکرد خانواده از جمله گرمی و پذیرش در روابط والدین و نوجوان ، کنترل نوجوان به شیوه متقاعد سازی و ساخت خانواده ( خانواده طبیعی ، عدم اعتیاد والدین و یا درگیری والدین در رفتارهای مخاطره آمیز ) در پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز جنسی در نوجوانان مهم است. بررسی عامل جنسیت نیز نشان داده که روابط گرم همراه با پذیرش و داشتن الگوی مثبت و مؤثر برای پسران ، از مهمترین عوامل محافظتی رفتار جنسی نوجوانان به شمار می‌آید.

رهنما ، علیین و محمدی ( ۱۳۸۶ ) در پژوهشی با عنوان « بررسی و تبیین مبانی ، اصول و روش های تربیت جنسی با تأکید بر دیدگاه اسلام » ، ‌به این نتایج دست یافته اند؛ ۱ – مبانی تربیت جنسی در دیدگاه اسلامی شامل ده مبنای تاثیر شرایط بر انسان ، تاثیر انسان بر شرایط ، ضعف ، اشتیاق به تداوم نسل ، تفاوت ظرفیت های جنسی در انسان، حب ذاتی انسان به جنس مخالف ، نیازمندی ، اندیشه ورزی و وجود مراحل مختلف رشد و تطور در آدمی است .۲- در مبنای تاثیر شرایط بر انسان ، اصول دوگانه تربیتی شامل پیشگیری از انحراف جنسی قبل از تولد و پیشگیری از انحراف جنسی بعد از تولد است.۳- در مبنای تاثیر انسان بر شرایط اصول ‌پنج‌گانه تربیتی شامل اصل تاثیر گذاری ظاهر بر باطن ، اصل اصلاح شرایط، اصل هدایت انگیزه جنسی ، اصل خودسازی و اصل بازسازی است. ۴- در مبنای ضعف اصول دوگانه تربیتی شامل مدارا و مسامحت و صعه صدر است.۵- مبنای اشتیاق به تداوم نسل اصل تربیتی ، ازدواج است .۶- در مبنای تفاوت های ظرفیت های جنسی در انسان اصل تربیتی شامل توجه به تفاوت های جنسیتی است ۷- مبنای جب ذاتی انسان به جنس مخالف شامل اصل مودت است .۸- مبنای نیازمندی شامل اصل ارضاء نیازهای جنسی از طریق مشروع است. ۹- مبنای اندیشه ورزی شامل اصول سه گانه پرورش قوه تعقل ، تذکر و آگاه سازی است.۱۰- مبنای وجود مراحل مختلف رشد و تطور در آدمی شامل اصل آموزش جنسی با توجه به مقتضیات سنی است ( اصل تدرج ).۱۱- مبنای کرامت شامل اصول سه گانه تزکیه ، عزت نفس و حیا و غیرت است. ۱۲- ده مبنا و ۲۰ اصل ذکر شده مجموعاً شامل ۹۶ روش تربیتی استخراج شده بوده اند. ۱۳- صحت یافته های پژوهش به وسیله ۱۵ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه تأیید شده است.

بهشتی ( ۱۳۸۵ ) در پژوهشی مروری با عنوان « تربیت جنسی از منظر فیض کاشانی » ابتدا به بررسی مبانی تربیت جنسی پرداخته و مبانی معرفت شناختی ، انسان شناختی و هستی شناختی را نام برده است. در قسمت دیگر به موضوع آموزش مسائل جنسی مثل بلوغ ، احتلام ، عادت ماهیانه ، روابط دختر و پسر اشاره شده و ضرورت آموزش این مسأله را بر اساس آیات و روایات بیان ‌کرده‌است.

محمدی ( ۱۳۸۵ ) در پژوهشی با عنوان « بررسی مبانی ، اصول و روش های تربیت جنسی با تأکید بر دیدگاه اسلام » ۲۰ اصل را مدون نموده است . بعضی از این اصول عبارتند از؛ اصل پیشگیری از انحرافات ، اصل تاثیر ظاهر بر باطن ، اصل اصلاح شرایط ، هدایت غریزه جنسی ، خودسازی ، بازسازی اخلاق جنسی ، مدارا و مسامحه ، سعه صدر ، ازدواج ، اعتدال ، مودت و رحمت پرورش قوه تعقل ، آگاه سازی ، تزکیه و… و در پایان به بررسی و استخراج روش های تربیت جنسی از دیدگاه اسلام پرداخته است . محقق در این بخش ۵۹ روش تربیت جنسی آورده است که روش هایی مثل روش توجه به سلامت جسمی – روانی جامعه ، رعایت آداب اسلامی در هنگام آمیزش ، جداسازی بستر والدین از فرزندان ، جداسازی بستر کودکان از یکدیگر و…. از جمله آن ها‌ است .

فرمهینی فراهانی ( ۱۳۸۴ ) در پژوهشی با عنوان « محتوای مناسب برای تربیت جنسی در کتب درسی دوره متوسطه »، نتیجه گرفت که شیوه های کنترل و تعدیل غریزه جنسی ، تشریح نکات بهداشتی در سنین بلوغ ، تاثیر دوست در سلامت یا سقوط اخلاق جنسی در نوجوان و آگاهی از خطرات و امراض جنسی.

سبحانی نژاد ، همایی و علیین ( ۱۳۸۴ ) در پژوهشی با عنوان « بررسی تحلیل سبک تربیت جنسی خانواده های شهر تهران » ‌به این نتایج دست یافته اند؛ ۱- میانگین میزان توجه خانواده های شهر تهران به حیطه ی آگاهی های جنسی در تربیت فرزندان پایین تر از سطح متوسط بوده است. ۲- میانگین میزان توجه خانواده های شهر تهران به حیطه ی اخلاق جنسی در تربیت فرزندان پایین تر از سطح متوسط بوده است. ۳- میانگین میزان توجه خانواده های شهر تهران به حیطه ی آینده جنسی در تربیت جنسی فرزندان پایین تر از سطح متوسط بوده است. ۴ –تفاوت معناداری در توجه خانواده ها به حیطه ی تربیت جنسی بوده است به طوری که بالاترین میانگین میزان توجه در حیطه ی آینده جنسی و کمترین میزان در حیطه ی آگاهی های جنسی بوده است. ۵ – تفاوت معناداری در توجه خانواده های شهر تهران به سه حیطه ی تربیت جنسی بر اساس برخی متغیرهای تعدیل کننده چون؛ سطح تحصیلات ، سن ، شغل و سطح درآمد خانواده بوده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...