فایل های مقالات و پروژه ها | «مال خودت را حفظ کن، همسایه را دزد مکن» – 8 |
![]() |
نقش دادگاه ها در پیشگیری
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
خیلی کم
کم
متوسط
زیاد
خیلی زیاد
مجموع
۵۹
۳۳
۱۷
۹
۲
۱۶/۴۹
۵/۲۷
۱۶/۱۴
۵/۲
۷۵/۰
۱۶/۴۹
۵/۲۷
۱۶/۱۴
۵/۲
۷۵/۰
۱۶/۴۹
۶۶/۷۶
۸۲/۹۰
۱۶/۹۹
۱۰۰
۱۰۰٫۰
نمودار ۳-۱۷ : میانگین توزیع فراوانی نقش دادگاه ها در جهت پیشگیری از جرم از دیدگاه پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
فراوانی تاثیر گذاری عامل نقش دادگاه ها در پیشگیری از وقوع جرم از دید پرسش شوندگان بدین صورت است که:۵۹ نفر معادل ۱۶/۴۹درصد خیلی کم و ۳۳ نفر از افراد معادل ۵/۲۷ درصد کم و ۱۷ نفر معادل ۱۶/۱۴ درصد متوسط و ۹ نفر از افراد معادل ۵/۲ درصد زیاد و ۲ نفر معادل ۷۵/۰ در صد افراد دارای نقش قانون را در پیشگیری از وقوع جرم خیلی زیاد میدانستند ، آمار نشانده این است که تنها تعداد قلیلی از سارقین دادگاه ها را در پیشگیری از جرم دارای نقش برجسته ای دانسته اند شاید این امر به نحوه اجرای قانون نیز برگردد.
جدول ۳-۱۸ : میانگین توزیع فراوانی نقش پلیس در جهت پیشگیری از جرم از دیدگاه پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
نقش پلیس در پیشگیری
فراوانی
درصد
درصد معتبر
درصد تجمعی
خیلی کم
کم
متوسط
زیاد
خیلی زیاد
مجموع
۳
۱۷
۵۲
۲۹
۱۹
۵/۲
۱۶/۱۴
۳۳/۴۳
۱۶/۲۴
۸۳/۱۵
۵/۲
۱۶/۱۴
۳۳/۴۳
۱۶/۲۴
۸۳/۱۵
۵/۲
۶۶/۱۶
۹۹/۵۹
۱۵/۸۴
۹۸/۹۹
۱۰۰٫۰
نمودار ۳-۱۸ : میانگین توزیع فراوانی نقش پلیس در جهت پیشگیری از جرم از دیدگاه پاسخ دهندگان به سوالات پرسشنامه
فراوانی تاثیر گذاری عامل نقش پلیس در پیشگیری از وقوع جرم از دید پرسش شوندگان بدین صورت است که:۳ نفر معادل ۵/۲درصد خیلی کم و ۱۷ نفر از افراد معادل ۱۶/۱۴ درصد کم و ۵۲ نفر معادل ۳۳/۴۳ درصد متوسط و ۲۹ نفر از افراد معادل ۱۶/۲۴ درصد زیاد و ۱۹ نفر معادل ۸۳/۱۵ در صد افراد دارای نقش قانون را در پیشگیری از وقوع جرم خیلی زیاد میدانستند ، آمار نشانده این است که از دید سارقین پلیس را در پیشگیری از جرم دارای نقش برجسته ای دانسته اند.
فصل چهارم :
راهکارهای علمی و عملی پیشگیری از سرقت در استان قم
مبحث اول :راه های مبارزه و مقابله با سرقت
مهمترین و مؤثرترین راه مقابله با انحرافات و خلافکاریها، مقابله با عوامل و علل موجبه آن ها است. برخوردهای مقطعی و موردی با افراد خلافکار به نتیجه دلخواه منجر نگردیده و مبارزه قطعی محسوب نمیشود. با توجه به مطلب ذکرشده میتوان مبارزه با عوامل اصلی و مواردی که زمینههای انحراف و ارتکاب خلاف و جرائم را در مرتکب ایجاد میکند مبارزه اساسی و ماهیتی با آن همان پیشگیری است. در شهر قم به دلیل فقر فرهنگی ناشی از اختلاط قومی و مهاجر پذیر بودن آن و بیکاری شدید جوانان و از سویی عدم وجود زیر ساختها وتأسیسات زیر بنایی و اماکن تفریحی و ورزشی و رویگردانی متخصصین و مدیران و کارشناسان از خدمت در این استان باعث گردیده تا شهر قم در محرومیت فرهنگی و اقتصادی بسر برد و زمینه بزه در قشر جوان مساعدتر گردد. به منظور پیشگیری از این روند خوب است با توجه به اماکن مذهبی در استان و قابلیت جذب توریست مذهبی در استان از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل و با احداث زائر سراها و اماکن تفریحی در استان کمک به اشتغال نیروهای جوان استان نمود و این مهم میسر نمیگردد مگر با چاره اندیشی مسئولین حکومتی در تقویت زیر ساختهای استان و فراهم کردن امکاناتی از قبیل فرودگاه و مراکز اقامتی . تا حتی الامکان مدیران و کارشناسان بتوانند حداقل با امکانات بالقوه موجود در استان از نسبت به افزایش اشتغالزایی چاره اندیشی نمایند تا انشاءالله از زیانها و صدماتی که در اثر وقوع جرم ایجاد میشود جلوگیری گردد و از صرف نیروهای انسانی و هزینه های بسیار بالا با اتخاذ برنامه ها و سیاستهای بنیادی از هر نظر منافع اجتماعی را در برداشته و سلامت اجتماعی بهتر تأمین گردد.
مبحث دوم : مثلث سرقت و نقش آن در پیشگیری از وقوع سرقت
در خیلی از مباحث جمع سه رکن پایه است که مسائل حول محور آن میچرخد. مثلاً در بحث ترافیک مثل راننده، وسیله نقلیه و جاده مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. یا در آتش سوزی سه عنصر اکسیژن، مواد سوختی و حرارت مورد بحث است. حتماً از مثلث برمودا، مثلث طلایی، اهرام ثلاثه و … نیز چیزهایی شنیدهاید. در این مبحث به تشریح مثلث سرقت و نقش آن در پیشگیری از وقوع سرقت میپردازیم. بعضی عقیده دارند که سرقت چهار ضلع دارد نه سه ضلع؛ ۱- سارق ۲- مالباخته ۳- مال مورد دستبرد ۴- مالخر. لیکن از آنجا که هیچ جا و مکانی خالی از مال نخواهد بود و وجود آن امری بدیهی است لذا نمیتوان مال را از اضلاع سرقت دانست آنچه در امر سرقت دخیل است سه ضلع سارق، مالباخته و مالخر است :
اکنون به شرح و بیان نقش هر یک میپردازیم :
۱- مالباخته: ضرب المثلی است که میگویند : «مال خودت را حفظ کن، همسایه را دزد مکن» یا به قول پروین اعتصامی شاعر اجتماعی معاصر:
«نخسبد هیچ صاحبخانه آرام چو در نامحکم و کوته بود بام»
رعایت مسائل حفاظت فیزیکی برای اماکن مسکونی، تجاری، اداری، وسایط نقلیه و … از اهم مسائلی است که سارقین از هر گروه و قشری به آن توجه دارند. به تجربه ثابت شده است در دو مغازه مشابه آن مغازهای مورد دستبرد قرار گرفته است که در رعایت اصول حفاظتی کوتاه کرده یا اصلاً رعایت ننموده است. آن منزلی مورد دستبرد قرار گرفته که دروپنجره محکمی نداشته و به راحتی امکان سرقت از آن بوده است. این درست که از اصلی ترین وظایف کلانتریها، پاسگاهها جلوگیری از وقوع سرقت میباشد، لیکن این امر رافع مسئولیت صاحبان مال در حفظ و مراقبت از آن نمیتواند باشد. در اینجا نقش آموزش، عوامل ذیربط نیز حائز اهمیت است. وظیفه مسئولین ناجا است که به طرق مختلف و در زمانهای مقتضی نسبت به آموزش همگانی شهروندان برای حفظ اماکن خود از دستبرد توصیه های لازم را به آن ها بنمایانند و آن ها را از خطر دستبرد آگاه سازند. استفاده صاحبان اموال از انواع دزدگیرها، سنسورها، دوربینهای مدار بسته، گاو صندوق و حتی روشنایی در کاهش سرقت یا حداقل جابجایی آن نقش عمدهای دارد این مطلب در مصاحبه حضوری با سارقین روشن شده است. آن ها در بازجوییهای خود بیان داشتهاند که در بررسیهای اولیه و انجام سرقت به این مسائل توجه دارند.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 12:31:00 ب.ظ ]
|