مطالب پژوهشی درباره : تعیین رابطه بین مازاد جریان … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
![]() |
در این تحقیق جهت پردازش داده ها، محاسبه و آزمون های آماری و به طور کلی تجزیه و تحلیل داده ها به ترتیب از ابزار و روش های آماری و غیر آماری، مدل و نرم افزارهای زیر استفاده شده است:
۱) روش های آماری:
این روش ها در چهار دسته روش های توصیفی، تحلیل پیش فرض ها ، تعیین ارتباط بین متغیرها و نهایتا تعمیم یافته ها تقسیم می شوند، به شرح ذیل مورد استفاده قرار گرفته اند:
الف) روش های توصیفی:
که در این تحقیق از شاخص های آماری میانگین ، انحراف معیار ، حداقل و حداکثر ، ضرایب چولگی و کشیدگی استاندارد برای توصیف نمونه آماری و توصیف داده ها استفاده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
ب) روش های تحلیل پیش فرض ها :
از آنجا که به تبعیت از تحقیقات مشابه و مرتبط در حوزه مالی و حسابداری و از جمله در ارزیابی رابطه بین مازاد جریان وجوه نقد آزاد و کیفیت حسابرسی با مدیریت سود، در این تحقیق نیز از رگرسیون خطی مرکب استفاده شده و در این تحلیل رگرسیونی از داده های عملکردی سال های (۱۳۸۸-۱۳۹۲) به عنوان یک بازه زمانی ۵ ساله و در نتیجه به روش داده های تابلویی (DATA Panel ) استفاده شده است،پیش فرض های این روش مبتنی بر فروض مدل کلاسیک و نمونه های وابسته متعلق به چند مقطع زمانی به شرح زیر ارزیابی شده اند :
یک)ارزیابی نرمال بودن توزیع متغیرها:با عنایت به کمی فاصله ای و عمدتا پیوسته بودن متغیرها، از این روش برای ارزیابی نرمال بودن توزیع متغیرهای وابسته و مستقل تحقیق استفاده شده و آزمون مورد استفاده با آماره کولموگروف- اسمیرونوف بوده و در مواردی که فرض نرمال بودن برقرار نبوده از تبدیل لگاریتم مجذورات متغیر بهره گرفته شده است.
دو) ارزیابی نرمال بودن توزیع باقی مانده ها: در این راستا از مقایسه هیستوگرام توزیع خطاها با منحنی متناظر نرمال استاندارد استفاده شده است. تقریبا صفر بودن میانگین و یک بودن انحراف معیار توزیع خطاها حاکی از انطباق توزیع خطاها بر توزیع نرمال تلقی شده است.
سه)آزمون ثبات واریانس ها: در این زمینه از آزمون وایت با فرض صفر همسانی یا برابری واریانس ها و نمودار پراکندگی استفاده شده است
چهار)استقلال خطی متغییرهای مستقل: به منظور ارزیابی استقلال خطی متغیرهای مستقل و به تعبیری ارزیابی برقراری فرض جمع پذیری از تحلیل همبستگی خطی پیرسون، علاوه بر ارزیابی نظری، استفاده شده است که در آن به صفر میل کردن ضرایب همبستگی حاکی از قابل اغماض بودن تاثیرات متقابل متغیرها و به تعبیری استقلال خطی متغیرهای مستقل بوده است.
پنج) همسان سازی داده ها: در ارتباط با متغیر هایی نظیر مازاد جریان وجوه نقد، از آن جهت که داده های مربوط به متغیر به صورت مطلق و بر مبنای ارزش ریالی تعریف شده بود، به منظور فراهم کردن قابلیت مقایسه ارزش های متعلق به زمان ها یا تلفیق داده های مربوط به سال های مختلف عملکردی از تعدیل داده ها به روش لگاریتمی یا در صورت امکان از تعدیل بر مبنای شاخص عمومی قیمت ها استفاده شده است.
شش)استقلال باقی مانده ها: به منظور ارزیابی استقلال باقی مانده ها یا خطاهای در برآورد رابطه خطی مرکب بین متغیرهای وابسته و مستقل از آماره دوربین واتسون بهره گرفته شده است. ملاک استقلال خطی خطاها یا اختلاف بین مدیریت سود واقعی و برآوردی، قرار گرفتن این آماره در فاصله بین ۱٫۵ تا ۲٫۵ می باشد.
هفت) تعیین نوع تحلیل تابلویی: علاوه بر پیش فرض های مدل کلاسیک رگرسیونی، به جهت استفاده از داده ها در یک بازه زمانی ۵ ساله و به عبارتی ۵ نمونه وابسته و لذا به کارگیری تحلیل داده های تابلویی، به منظور انتخاب از بین روش های ثابت یا غیر ثابت و اثرات تصادفی یا غیر تصادفی از آزمون های چاو و هاسمن استفاده شده است .
ج) روش های تعیین ارتباط بین متغیر ها:
پس از ارزیابی پیش فرض ها به شرح بند قبل، در مواردی که پیش فرض نرمال بودن توزیع داده ها برقرار نبوده، با بهره گرفتن از روش های نرمال سازی، از رگرسیون خطی مرکب به روش ترکیبی یا تحلیل داده های تابلویی استفاده شده است. ضمنا به منظور اعتبارسنجی استفاده از این روش از تفسیر ضریب تعیین بهره گرفته شده که به یک میل کردن آن حاکی از قوی بودن رابطه خطی بین متغیرها بوده است.
د) روش های تعمیم نتایج:
با توجه به اینکه از نمونه گیری تصادفی استفاده شده است، برای تعمیم نتایج از آزمون خطی بودن ، معنی دار بودن پارامترهای برآوردی در رگرسیون ازآزمون فیشر استفاده شده است.
۲) سایر روش ها:
در این تحقیق از تحلیل محتوا جهت تحلیل ادبیات تحقیق، مبتنی بر تحلیل ادبیات بر اساس تشابهات و تمایزات، استفاده شده است .
۳) مدل منطقی تحقیق:
در این بخش از روش تحقیق، مدل تحقیق به عنوان چارچوب کلی تعریف متغیرها، نحوه اندازه گیری، دسته بندی آن ها، رابطه بین متغیرها و نحوه برآورد این رابطه با بهره گرفتن از دو بیان ریاضی و مفهومی استفاده شده است. مدل تحقیق حاضر بر مبنای تحقیق راسمین و دیگران(۲۰۱۴) تبیین گردیده است.
الف) رابطهکلی:
Yj= f (X1j, X2j, X3j, X4j, X5j)
ب) تعریف متغیرها
متغیرهای مورد استفاده در رابطهکلی به صورت زیر تعریف شدهاند:
Yj: مدیریت سود
X1j: جریان نقد نسبی
X2j: مازاد جریان نقد آزاد
X3j: کیفیت حسابرسی
X4j: اهرم مالی
X5j: اندازه شرکت
ج) دسته بندی متغیرها:
در این تحقیق، Yj به عنوان متغیر تابعی یا وابسته و X1j, X2j, X3j, X4j, X5j متغیرهای مستقل تلقی شده و به جهت عدم استفاده از روش های کنترلی، متغیری به عنوان متغیر کنترلی تعریف نشده است.
د) اندازه گیری متغیرها:
اندازه گیری متغیرهای مستقل و تابعی در این تحقیق وفق تحقیق راسمین و همکاران(۲۰۱۴) و به صورت زیر انجام شده است:
ردیف
شرح متغیر
نماد
اندازه گیری
۱
مدیریت سود
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 05:53:00 ب.ظ ]
|