۷۵/۰

۵۰۶/۰

۹۵۹۶۲/۱-

۰۱۰۹۷۴۴/۰

۱/۰

۵۴۴/۰

۹۹۳۶۱/۱-

۰۱۰۱۴۸/۰

۱۲۵/۰

۵۸۱/۰

۰۵۱۴۴/۱-

۰۰۸۸۸۳/۰

۱۵۰/۰

۶۴/۰

۲۱۹۰۲/۱-

۰۰۶۰۳۹/۰

۲۰۰/۰

۶۹۹/۰

۳۴۰۸۴/۲-

۰۰۴۵۶۲/۰

میانگین ثابت سرعت انتقال بار

۰۲۲۹۹۹/۰

شکل c 4-12 جریان پیک آندی و کاتدی اکسیداسیون واحیا زوج Ni(OH)2/NiOOH برحسب سرعت اسکن در دامنه ۵ تا ۷۵ میلی­ولت بر ثانیه را نمایش می­دهد. همبستگی خوب داده ­ها مربوط به فعالیت الکتروشیمیایی گونه­ های اکسیداسیون احیای غیر متحرک در سطح الکترود اصلاح شده می­باشد. از بخش خطی شکل c 4-12 و فرمول (۴-۶) می­توان پوشش سطحی الکترود[۶۴] محاسبه شود ]۷۱[ که این معادله مربوط به فرایند برگشت پذیری گونه­ های جذب شده است.
میانگین پوشش سطح الکترود پیک جریان آندی و کاتدی،mol.cm-2 ۸۹/۹ به دست آمد.
مقدار نیکل لود شده را می­توان از مقدار میانگین پوشش سطح الکترود به روش زیر بدست آورد؛ که برابر ۵۵۷۳/۰ میکروگرم می­باشد.
شکل d4-12، شکلهای جریان­های پیک آندی و کاتدی در مقابل در سرعت­های اسکن­ بالا(بیشتر از ۷۵میلی­ولت بر ثانیه) نشان می­دهد؛ این وابستگی نشان می­دهدکه در سرعت­های اسکن بالاتر از mv/s 75، فرایند کنترل شده با نفوذ است که به خاطر خنثی شدن بار سطح الکترود در طول فرایند کاهش و اکسایش باشد ]۷۲[.
۴-۲-۲ اکسیداسیون الکترولیت متانول در سطح Ni-SAPO/CPE
اکسیداسیون الکتروکاتالیزوری متانول روی سطح الکترود اصلاحی مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت. شکل۴-۱۳ ولتامتری چرخه­ای اکسیداسیون متانول (CH3OH) بر روی الکترود اصلاح شده Ni-SAPO/CPE با غلظت M01/ ۰ از متانول و M1/0 از سود در سرعت اسکن ۲۰ میلی ولت بر ثانیه را نشان می­دهد.
شکل ۴-۱۳ ­ ولتامتری چرخه­ای Ni/NSAPO/CPE در محلول NaOH 1/0 مولار الف در حضور متانول ۰۱/۰مولار و ب غیاب متانول
با مقایسه­ ولتامتری چرخه­ای الکترود اصلاحی در محلول NaOH تنها و در حضور متانول (شکل ۴-۷)، جریان آندی قابل ملاحظه­ای برای اکسیداسیون متانول دیده می شود. پیک­های آندی (مربوط به تبدیل Ni(OH)2/NiOOH) در حضور متانول به سمت ولتاژ بالاتر جابجا می­شوند که این اضافه ولتاژ مربوط به جذب مولکول­های متانول در جایگاه­های نیکل است که می­توان انتقال این پیک را به اکسیداسیون متانول مربوط دانست.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

در ابتدا متانول با مقداری از NiOOH تشکیل شده روی سطح الکترود واکنش مطابق معادله­ (۴-۷) واکنش می­دهد، مقداری از این گونه­ ها کاهش می­یابد که منجر به واکنش شیمیایی متانول می­گردد.
درنتیجه شدت پیک کاتدی به واسطه­ احیای بسیار بیشتر از آندی تقلیل می­یابد. مصرف جزیی گونه­ های برای اکسیداسیون متانول با ترکیب نیکل هیدروکساید در معادله­ (۸) شرح داده شد ]۲۹،۷۴،۷۳[:
معادله (۴-۷) فرایند E:
معادله (۴-۸) فرایند :
بطور کلی چنین انتظار می­رود برای کاتالیزور­های همراه با نیکل مانند نیکل اکساید/هیدروکساید و ترکیبی در محلول­های قلیایی متوسط بتوانند به واسطه­ ۴ الکترون و آنیون ها، متانول را کاتالیز کنند ]۷۵،۷۶[:
معادله (۴-۹):

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...