معمولاً زن‌هایی که مسئولیت مادری را به عهده دارند حتی اگر خانه‌دار هم باشند با هدف از خانه خارج می‌شوند و کمتر پیش می‌آید که بی‌هدف بیرون بروند. کارهایی مثل خرید منزل، دکتر رفتن، انجام امور مربوط به بچه‌ها و غیره دلایل آن‌ها را برای خروج از منزل تشکیل می‌دهد. در واقع مسئولیت مادری خود منجر به یک نوع محافظه‌کاری خاص و یا مصلحت‌اندیشی خاص در زنان می‌شود.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

مثلا خانم ۴۳ ساله خانه‌دار چادری بدون آرایش در این باره می‌گوید: اصلاً پیش نیامده که همینجوری بی‌برنامه بیرون بروم. حتما برای انجام کاری از منزل خارج می‌شوم. انقدر در خانه کار هست که اصلاً وقت نمی‌کنم برای خودم هم وقت بگذارم‌. معمولاً دخترم را به مدرسه می برم خرید های خانه را انجام می دهم سرکشی به مادر و خواهرم و.. کلاس هم می رفتم ولی اﻻن وقت نمی‌کنم و نمی روم(مورد شماره ۴۳)
به طول کلی می‌توان به حضور زنان در بیرون از منزل را به شرح ذیل دسته‌بندی کرد:
جدول شماره ۲۵٫ اشکال حضور در بیرون از منزل

شکل‌های حضور در بیرون از منزل

توضیح

تیپ افراد

به شکل هدفمند

برای انجام کاری خاص و با برنامه از منزل خارج می‌شوند.

زنان خانه‌دار دارای فرزند، زنان شاغل و پر مشغله، سنین بالاتر

برای خروج از انزوا

بدون برنامه و برای آنکه حال و هوایی عوض کنند و از یکنواختی خانه خلاص شده و تنوعی ایجاد کنند از خانه خارج می‌شوند.

زنان خانه‌دار، زنان فاقد فرزند،

برای انجام کارهای روزمره

مثل انجام خرید روزانه، دکتر رفتن و غیره

در اکثر زنان با هر طیف سنی و طبقاتی مشاهده می‌شود

برای کار به مفهوم اشتغال

برای رفتن به سر کار و برگشت به خانه در ساعات خاصی خارج شده و تقریبا مرتب این کار را می‌کنند و از مسیرهای مشخص رفت و آمد می‌کنند.

اکثر جوانترها در این دسته جای می‌گیرند.

پرسه زدن

با هدف وقت گذرانی و به بهانه های مختلف از منزل خارج شده و اقدام به پرسه زدن در پارکها و پاساژها می‌کنند.

تعداد معدودی از دختران و زنان جوان که اکثرا مجرد هستند.

جمع‌بندی: سبک‌زندگی و حضور در بیرون از منزل

میزان و نحوۀ و دلیل حضور زنان در بیرون از منزل از مؤلفه‌هایی بود که در سه دسته سبک‌زندگی زنان تهران در این پژوهش به دست آمد که در تحقیقات پیشین نیز در خصوص ساعات پر‌خطر تحقیق نیز صحبت شده بود. لذا در ذیل این مؤلفه به تفکیک سه سبک‌زندگی نشان داده شده‌است:
سبک‌زندگی جسورانه: در مکان‌های مختلف بدون در نظر گرفتن هیچ ملاحظه ای حضور می یابند، در همه ساعات شبانه روز در بیرون از منزل حاضر می‌شوند، دلایلی نظیر پرسه زدن، اشتغال، انجام کارهای روزمره‌، برای خروج از انزوا، و یا هدف مند ممکن است از منزل خارج شوند.
سبک‌زندگی محافظه‌کارانه: این دسته افراد معمولاً هدفمند از منزل خارج می‌شوند و فعالیت‌های روزمره و اشتغال از دلایل اصلی آن‌ها برای خارج شدن از منزل است. از رفت و آمد در ساعات تاریکی هوا که به ساعات پر‌خطر معروف هستند خود‌داری کرده و سعی می‌کنند که حداقل زمان ممکن را در بیرون از منزل سپری کنند. در واقع حضور در بیرون از منزل این افراد در حد ضرورت است.
سبک‌زندگی مصلحت‌اندیشانه: دلایل مختلفی ممکن است برای بیرون رفتن از منزل داشته باشند. معمولاً برای پرسه زدن از منزل بیرون نمی‌روند ولی اگر محیط را امن ببینند ممکن است این کار را هم بکنند. در مجموع این دسته افراد یک ارزیابی از زمان و مکان حضور و ترددشان انجام می‌دهند. ممکن است حضور در بیرون از منزل این افراد بیشتر از حد ضرورت باشد ولی اگر با ارزیابی‌های آن‌ها از موقعیت احساس خطری نکنند در ساعاتی که معمولاً افراد محافظه‌کار به صورت عادت از تردد در آن زمان‌ها خودداری می‌کنند، در بیرون از منزل حضور یابند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...