براساس آزمون ریشه­ واحد زیوت- اندریوز در بخش قبلی مشخص شد که، متغیرهای توضیحی و وابسته ترکیبی از وضعیت مانا و نامانا می­باشند. با توجه به این نتایج، بهتر است جهت بررسی رابطه­ درازمدت بین متغیرها در این دو الگو از آزمون کرانه­­ی پسران و همکاران (۲۰۰۱) استفاده کنیم.
با بهره گرفتن از مطالعه­ پسران و همکاران (۲۰۰۱)، الگوی تصحیح خطای نامقید برای الگوی

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

(۴-۱) با در نظرگرفتن شکست ساختاری[۱۸۴] و با حداکثر وقفه­ی یک، طی دوره­ زمانی
۱۳۸۸- ۱۳۵۰ به صورت زیر خواهد بود[۱۸۵]:
­
لازم به ذکر است که جهت درنظرگرفتن شکست­های ساختاری، از متغیرهای مجازی مختلفی استفاده شده است. برای مثال متغیرمجازی برای سال­های بعد از ۱۳۵۴ مقدار (t-1354) و برای سایر سال­ها عدد صفر می­گیرند. هم­چنین متغیر مجازی برای سال­های بعد از ۱۳۵۸ عدد یک و برای سایر سال­ها عدد صفر می­گیرد.
سپس از طریق آماره­ی F حاصل از آزمون حذف متغیرها، به بررسی فرضیه­ صفر نبود همجمعی و فرضیه­ مقابل آن که به صورت زیر تعریف می­شوند، می­پردازیم:
آماره­ی F محاسباتی برای معادله­ (۴-۲) برابر با مقدار ۳۷۹۱/۵ به­دست آمده است[۱۸۶]. با مقایسه­ این مقدار با کرانه­ی بالا و پایین پسران و همکاران (۲۰۰۱) می­توان به وجود یا نبود رابطه­ هم­جمعی بین متغیرها پی برد. از آنجا که کرانه­ی بالا جدول پسران و همکاران (۲۰۰۱) در سطح ۵ درصد برابر با ۷۹/۳ می­باشد، بنابراین فرضیه­ صفر نبود رابطه­
هم­جمعی بین متغیرها در سطح ۵ درصد رد شده و وجود رابطه­ درازمدت تأیید می­ شود.
هم­چنین، الگوی ECM نامقید با درنظرگرفتن حداکثر وقفه­ی یک، برای شش متغیر جانشینی حفاظت از حقوق مالکیت پشنهادی رنانی (۱۳۷۶)، طی دوره­ زمانی ۱۳۸۳- ۱۳۵۰ در قالب الگوهای (۴-۳) تا (۴- ۸) به صورت زیر آمده است:
(۳-۴)
(۴-۴)
(۵-۴)
(۶-۴)
(۷-۴)
(۸-۴)
هم­چنین، الگوی ECM نامقید بدون درنظرگرفتن شاخص حفاظت از حقوق مالکیت طی دوره­ زمانی ۱۳۸۸- ۱۳۵۰ در قالب الگوی (۴- ۹) به صورت زیر آمده است:
(۹-۴)
نتایج آزمون کرانه­ی پسران – در قالب الگوهای مختلف بالا- در ادامه گزارش شده است:
در الگوی (۴-۳)، آماره­ F محاسباتی برای آزمون فرضیه­ صفر برابر با ۸۱۴۴/۴ است. از آنجا که در این الگو تعدادی از متغیرهای توضیحی نامانا می­باشند، جهت بررسی رابطه­ هم­جمعی بایستی از کرانه­ی بالای جدول استفاده کنیم. بنابراین با توجه به این­که آماره­ی F محاسباتی از مقدار بحرانی این آزمون در سطح ۵ درصد که برابر با ۷۹/۳ است، بالاتر می­باشد، می­توان نتیجه گرفت که رابطه­ درازمدت بین متغیرهای الگوی (۴-۳) وجود دارد.
در الگوی (۴-۴) نیز با بهره گرفتن از آماره­ی F محاسباتی حاصل از آزمون حذف متغیرها، مقدار F محاسباتی برابر با ۲۶۵۱/۸ شده است. از آنجا که مقدار این آماره از کرانه­ی بالای جدول بیشتر است بنابراین فرضیه صفر نبود رابطه­ هم­جمعی بین متغیرها در سطح ۵ درصد رد می­ شود و وجود رابطه­ درازمدت تأیید می­ شود.
در الگوی (۴-۵) نیز مقدار آماره­ی F محاسباتی برابر ۴۴۸۹/۵ است. از آن­جا که مقدار F محاسباتی بیشتر از کرانه­ی بالا پسران و همکاران (برابر با ۷۹/۳) است، می­باشد، بنابراین رابطه­ درازمدت بین متغیرها در سطح ۵ درصد مورد تأیید قرار می­گیرد.
هم­چنین، آماره­ی F محاسباتی برای آزمون فرضیه صفر در دو الگوی (۴-۶) و (۴-۷) به ترتیب برابر با ۱۷۸۱/۷ و ۹۱۳۴/۷ می­باشد. باید برای بررسی رابطه­ هم­جمعی از کرانه­ی بالای جدول استفاده کرد. با توجه به این­که مقادیر آماره­ی F محاسباتی از مقدار بحرانی این آزمون در سطح ۵ درصد بالاتر است، رابطه­ درازمدت بین متغیرهای این دو الگو نیز تأیید می­ شود.
هم­چنین، در الگوی (۴-۸)، مقدار آماره­ی F محاسباتی برای آزمون فرضیه­ صفر، برابر با ۷۰۵۶/۴ می­باشد که از مقدار کرانه­ی بالای جدول بیشتر می­باشد. از آنجا که برای رد فرضیه­ صفر نبود رابطه­ همجمعی لازم است کهF محاسباتی از کرانه­ی بالای جدول بیشتر باشد، می­توان نتیجه گرفت در این الگو هم وجود رابطه­ درازمدت بین متغیرها مورد تأیید قرار
می­گیرد.
در آخر این­که، بایستی الگوی ECM نامقید – بدون درنظرگرفتن شاخص حفاظت از حقوق مالکیت- در الگوی (۴-۹) مورد برآورد قرار می­دهیم. مقدار آماره­ی F محاسباتی برای آزمون فرضیه­ صفر این الگو، برابر با ۰۲۴۱/۶ می­باشد که از مقدار کرانه­ی بالای جدول (۰۱/۴) بیشتر می­باشد. از آنجا که برای رد فرضیه­ صفر نبود رابطه­ هم­جمعی لازم است که F محاسباتی از کرانه­ی بالای جدول بیشتر باشد، می­توان نتیجه گرفت در این الگو هم وجود رابطه­ درازمدت بین متغیرها مورد تأیید قرار می­گیرد.
۴-۵- برآورد ضرایب درازمدت الگوها
بعد از این­که در تمام الگوهای مختلف، وجود رابطه­ درازمدت بین متغیرهای الگوهای مختلف مورد تأیید قرار گرفت، بایستی ضرایب درازمدت رگرسیون هم­جمعی را با بهره گرفتن از روش ARDL مورد آزمون قرار داد. رابطه­ درازمدت بین الگوهای مختلف با در نظرگرفتن متغیرهای مجازی در معادلات (۴-۱۰) تا (۴-۱۷) ارائه شده است.
(۱۰-۴)
(۱۱-۴)
(۱۲-۴)
(۱۳-۴)
(۱۴-۴)
(۱۵-۴)
(۱۶-۴)
(۱۷-۴)
نتایج تخمین ضرایب درازمدت الگوهای (۴-۱۰) تا (۴-۱۷) با در نظرگرفتن حداکثر وقفه­ی یک، و به کمک معیار شوارز- بیزین[۱۸۷] با بهره گرفتن از روش ARDL در جدول (۴-۲) آمده است:

جدول ۴-۲: ضرایب درازمدت الگوها با بهره گرفتن از روش ARDL
الگوی
موردنظر
ضرایب
الگوی (۴-۱۰)
الگوی (۴-۱۱)
الگوی (۴-۱۲)
الگوی (۴-۱۳)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...