۱۳٫۶۲

C16H32O2

C16:0

Palmitic

۵٫۷۲

C18H36O2

C18:0

Stearic

۴۳٫۳۶

C18H34O2

C18:1

Oleic

۳۳٫۶۳

C18H32O2

C18:2

Linoleic

۰٫۵۸

C18H30O2

C18:3

Linolenic

۰٫۳۴

C20H40O2

C20:0

Arachidic

همانگونه که مشاهده می‌شود با حرارت دیدن روغن آغتاب گردان بخشی از لینولئیک اسیدها هیدروژن آب ورودی از مواد غذایی را می‌گیرند و تبدیل به اسید اولئیک می‌شوند. با کاهش پیوندهای دوگانه در اسید‌های چرب خصوصیات فیزیکی آن از قبیل لزجت و نسبت سطح به حجم قطرات تغییر می‌کند و باعث افزایش آنها می‌شود. افزایش این پارامترها سبب تغییراتی در فرایند پاشش سوخت از قبیل مخروط پاشش و اتمیزه شدن سوخت و حتی نرخ تبخیر آن می‌شود.
تأثیر دیگر سرخ کردن مواد غذایی بر روغن، افزایش عدد اسیدی سوخت است. هنگامی‌که مواد غذایی سرخ می‌شوند، آب موجود در آنها با روغن‌های گیاهی واکنش می‌دهد و هیدروژن آب با تری‌گلیسیریدها واکنش داده و سبب آزاد سازی اسید‌های چرب می‌شود. اسید‌های چرب سبب افزایش عدد یدی می‌شوند که پارامتر مهمی‌در زمینه خورندگی قطعات موتور محسوب می‌شود.
تولید بیودیزل پسماند خوراکی
برای تولید بیودیزل ابتدا روغن پسماند تسویه می‌گردد و سپس هیدروکسید پتاسیم(KOH) را در متانول با نسبت مولی ۶ به ۱حل می­ کنند و محلول حاصل به روغن پسماند اضافه شده و به‌شدت هم زده می­ شود. زمان لازم برای همزنی ۱ الی ۴ ساعت می‌‌باشد [۲۷].

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

واکنش ترانس استرفیکاسیون در دمای محیط قابل اجرا می­باشد. برای بالا بردن سرعت واکنش می‌توان دما را تا نقطه جوش متانول بالا برد. افزایش دما به بیش از ۶۰ درجه سلسیوس باعث تبخیر متانول و شکست در واکنش خواهد شد.
برای حذف ریسک شکست واکنش، همیشه مقداری متانول اضافی به واکنش اضافه می­ شود. بعد از اتمام واکنش می‌توان این مقدار را با حرارت دادن بازیابی کرد.
پس از انجام واکنش با توجه به اینکه چگالی گلیسرین بیشتر از بیودیزل می­باشدگلیسیرین ته نشین شده و از بیودیزل جدا می­ شود. مرحله خاص سازی شامل حذف صابون، واکنشگر و گلیسرین باقیمانده از مرحله قبل درون بیودیزل می­باشد. مناسب‌ترین روش خالص سازی آبشویی بیودیزل می­باشد، زیرا همه ناخالصی‌ها بیودیزل قابل حل شدن در آب است. هر چه میزان ناخالصی‌ها بیشتر باشد، تعداد دفعات بیشتری برای آبشویی لازم می­باشد. مقدار آب مورد نیاز برای هر مرحله آبشویی دو برابر حجم بیودیزل می­باشد. آبشویی را می‌توان به روش‌های مختلف انجام داد. بعد از هر مرحله شستشو، به مخلوط آب و بیودیزل اجازه داده می­ شود تا ته نشین گردد. با توجه به اینکه چگالی آب از بیودیزل بیشتر می­باشد، در نتیجه در قسمت پایین ظرف جمع می­ شود و به راحتی توسط یک شیر خروجی تخلیه می­گردد. پس از هر مرحله مشاهده می­گردد که آب حاصل از شتشو شفاف تر شده و دارای مواد حل شده کمتری می­باشد. هنگامی‌که آب خروجی از شیر ته ظرف پس از مرحله شستشو کاملا زلال باشد، حاکی از اتمام مراحل شستشو می­باشد. پس از ته نشین شدن آب و تخلیه آن، هنوز مقداری آب داخل بیودیزل موجود می­باشد که زمان بسیار زیادی برای ته نشین شدن این مقدار آب لازم است. برای سرعت بخشیدن به مرحله جداسازی آب از بیودیزل، دمای بیودیزل تا ۹۰ درجه سانتی گراد بالا برده می­ شود. بعد از ۶۰ دقیقه آب به صورت قطراتی در کف ظرف ته نشین می­ شود که به راحتی از پایین ظرف قابل تخلیه می­باشد.
تعیین خواص روغن پسماند خوراکی
از لحاظ ساختار مولکولی می‌توان ساختار مولکولی متیل استر لینولئک اسید و اولئیک اسید را با نسبت‌های %۳۳ و %۴۳ درصد از روغن پسماند به بیودیزل پسماند خوراکی تعمیم داد چرا که عمده این سوخت از این دو ساختار تشکیل شده است، لذا برای تحلیل‌ها و استفاده در نرم افزارها می‌توان از آنها استفاده نمود. البته واکنشهای میانی احتراق بسیاری از این ساختارها هنوز بررسی نشده است.
خواص بیودیزل خوراکی در جدول زیر ارائه شده است.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...